Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 3

• 36 423
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Така е, хамелеонски са им нюансите и на самия човек. Аз бях набелязала warm teddy. Ходих, пробвах го, хареса ми с молив. Вчера пак минах и пак го сложих, но бях с вързана коса и хич не ми допадна как ми стои. Затваряше ме. И се отказах от покупката му.
Но имаше iconic photo. Като пуснат намаления, мое е.

# 586
Така е, хамелеонски са им нюансите и на самия човек
Абсолютно! Достатъчно е да се промени температурата на светлината и все едно си с различно червило!

PS В Събота за парти отворих ново червило, купуванo преди месеци и съм доволна със задна дата от избора си - може би най-обичаната от мен "матова формула" на ШТ - цвят Love Liberty! Имам поне 5, идеални са ми  за есенно-зимния сезон!

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 19:04 от Agent Provocateur

# 587
  • Burgas, Bulgaria
Агентче, благородно завиждам! Защо бе, мили хората не доставяте Charlotte Tilbury и по нашите ширини?! HeartHeartHeart

# 588
# 589
Агентче, благородно завиждам! Защо бе, мили хората не доставяте Charlotte Tilbury и по нашите ширини?! HeartHeartHeart
Официалният сайт доставя до България, даже над определена сума май беше безплатно. Проблемът с червилата на Шарлот Тилбъри е, че цветовете не са точно като на снимките.

# 590
Дами, минавам да оставя отзив за малко C-beauty, ако ви представлява интерес.

Започваме с Joocyee - Velvet Rouge в нюанс 1990 Vintage Brown.

Това е стик/клик червило с пудрен завършек. Усещането при нанасянето е все едно използвам пастел - суха текстура, кадифеност. Никакво усещане на устните по принцип, а при потъркване е някак... много благо, наистина кадифено. Blush Има еквиваленти и от западните марки - при Сефора е Rouge is not my name Cloud Matte.
Има един такъв undone look, didn't try too hard, НО позволява добро очертаване и оформяне на контура на устните, не е азиатски продукт с резултат ала нацелувана-в-храстите.

Добра пигментация и добра покривност. Ако се нанася неравномерно или се рони, докато нанасяте, значи сте с тежка ръка и натискате твърде много (като мен Grinning). Олекотете ръката и ще се насладите на плъзгането на червилото и на прекрасно, равномерно покритие.

За цвета: Vintage Brown е чудесен нюанс. Червено-кафяв (на мен ми стои по-топло отколкото на снимката долу), крещи "есен". Прекрасен избор за ежедневието - хем е с доста цвят, хем заради текстурата и крайния ефект не би било неуместно за работа, срещи с клиенти и т.н. Стои прекрасно на светла кожа, тъмни очи и коса, мисля, че зеленооките мацки пък направо ще къртят с него.
.
Трансфер: при сухи устни и суха кожа няма. При мокри устни има много фин.

Издръжливост: Не преживя сериозен обяд от скара и картофки, не че съм го и очаквала. Нанесох отново, този път другия нюанс, който имам - 100 Gray Pink, и осъзнах, че ми стои топло, защото явно отдолу е имало още от Vintage Brown, въпреки че не го отчитах. Така че определено се изтрива постепенно, не е "уау, плътен цвят" и изведнъж "няма никой". Зависи дали пиете, хапвате, доколко трябва да е изтрит пигментът, че да приемете, че нямате червило и сте за подновяване - издръжливостта до голяма степен зависи и от личните възприятия в случая, не е очевидна.

Готина формула за ежедневието. В момента е под 11 долара в YesStyle, редовната е 13.

# 591
Агентче, благородно завиждам! HeartHeartHeart
Проблемът с червилата на Шарлот Тилбъри е, че цветовете не са точно като на снимките.
^^^ Подкрепям Марипоса! Рускоговорящите много се оплакват, че брутално рижавеят на студени подтонове.

Аз съм light-meduim neutral и Pillow Talk Medium не е нищо особено върху мен като цвят. Другите, които ползвам повече са Walk of No Shame, Bond Girl, Supermodel, Viva La Vergara и Amazing Amal. И последното Love Liberty.

# 592
Viva la Vergara ми е едно от най-любимите евър червила. Обаче walk of shame сравнително бързо го подарих. Седи ми като омазано от лютеница😂
Агент, как би описала Love Liberty? Нямам такъв цвят в колекцията ми от доста време. Аз съм light, neutral/cool.

# 593
Lollaа, винено - berry подтон (много обичан от мен). Днес работя от вкъщи, дай ми час-два и ще ти го суотчна до Вергара и Walk of Shame!
(слад като Walk of Shame ти идва твърде топло, ти категорично си по-студена от мен и мисля, че Liberty би ти допаднало)

Viva Vergara => Love Liberty => Walk of Shame

Bond Girl => Viva Vergara => Love Liberty => Walk of Shame

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 18:30 от Agent Provocateur

# 594
Както винаги, супер полезно мнение Агент! Благодаря много!
Ще видя при мен на тъжните щандове на Шарлът дали случайно го няма да го суочна на моята кожа 😀
Walk of shame на теб категорично ти седи като друг цвят в сравнение с това, което на мен ми се случи с него😀

# 595
Здравейте, препоръчайте, моля, някой по-мек молив за устни.

За да съм по темата: напоследък разносвам основно  Армани лип пауър 103 и 108 и Мак  Thanks it's Mac.

# 596
  • София
Момичета,
Имате ли впечатления от тези два корейски тинта?
https://www.notino.bg/muzigae-mansion/objet-liquid-dlgotrajno-techno-chervilo-s-matirassh-efekt/
и
https://kocos.bg/PERIPERA-Ink-Velvet-3-1647
Помня, че някой беше поръчвал. Как са като текстура и трайност?

# 597
Шоколадке, аз имам и Ink Velvet (27), и Airy Ink Velvet (19), но ги нося рядко, понеже съм забравила с каква идея ги поръчах и съм си втълпила, че не ми отиват, та нямам суперпресен спомен. Мога да сложа утре Ink Velvet и ще докладвам следобед-привечер 😊

Като текстура са мусообразни, точно whipped все едно и са много добре пигментирани. Имаш няколко секунди да се заиграеш, ако искаш да блър-неш с пръст и да докараш типичния азиатски вид. После засъхват и се държат добре.

Страшен бестселър бяха/са, като любителка на продукти за устни си струва да се докоснеш до тях, само гледай хубаво суочове.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 08:12 от Ironfeather

# 598
  • София
Шоколадке, аз имам и Ink Velvet (27), и Airy Ink Velvet (19), но ги нося рядко, понеже съм избирала нюанси явно във временно умопомрачение (или поне върху мен не изглеждат както трябваше да изглеждат), та нямам суперпресен спомен. Мога да сложа утре Ink Velvet и ще докладвам следобед-привечер 😊

Като текстура са мусообразни, точно whipped все едно и са много добре пигментирани. Имаш няколко секунди да се заиграеш, ако искаш да блър-неш с пръст и да докараш типичния азиатски вид. После засъхват и се държат добре.

Страшен бестселър бяха/са, като любителка на продукти за устни си струва да се докоснеш до тях, само гледай хубаво суочове.
Много ти благодаря! Heart Аз поръчах Ink Velvet 17 - харесвам и търся розови (mauve) и това най-много ме грабна. Че корейските и японските масово залитат към коралови и оранжевеещи нюанси, които аз хич не харесвам. Иначе обичам текстурите тип мус, които засъхват на устните.
Подобно ли е примерно на soft matte lip cream на Nyx като усещане?

# 599
  • София
Някоя дама да е пробвала вече тези балсами - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/maybelline-new-york-balsam-za-us … 600531702199.html ?

Общи условия

Активация на акаунт