Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 3

• 36 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Ревизирам си предишното мнение и оставям отзив за Peripera - Ink Velvet (27 Strawberry Nude).
Мусообразна, но не суха текстура, сякаш има точка гел в нея. Разтеглива формула, движи се с устните без да се набива във фините линии. Превъзходна пигментация.

Финиш: Коригирам се, явно далеч не си спомням добре. Не бих казала, че засъхват след нанасяне. Матират се леко, да, но не се застопоряват и си има трансфер. Като нормално червило се усещат всъщност. При потъркване на устни си има кремообразност и преместване на текстурата напред-назад. След около 3-3.5 часа вече остана на стейн - реален, съвпадащ с цвета (за разлика от глупостите на NYX), тогава вече няма трансфер и усещането вече не е кремообразно, а кадифено.

Но и аз нанесох доста, използвах го като обикновено червило. Гледам, че азиатките масово слагат точка, размазват с пръст, тогава със сигурност е различно.

След 4.30 часа (включващи хапване на филийка с крема сирене, кафе, вода) беше избледняло дотолкова, че вече да е само на стейн - ок да остане така, но и ок да се поднови. След обяда вече си се поизбели, особено в центъра на устните, тоест стейнът не е бетоноустойчив. Поднових без проблем.

Цвят: Всъщност на дневна светлина се оказа, че цветът - макар и несвойствен - ми стои доста приятно (но и вече нямам рижавеещо в косата, това е ключово). Сетих се и за коя палитра за очи съм го поръчвала, имала съм идея Smile Трудно ми е да опиша цвета, затова прилагам адекватен суоч:

Този със сигурност би бил окей и спрямо името, и върху някои хора, но не и върху мен. Няма и помен от червенеещия оттенък, но на моите устни по принцип наситените розови нюанси излизат по-ярко (а светлите бият към mauve):

Шоколадке, soft matte lip cream на Nyx съм ползвала за последен път преди години и не съм сигурна, но като гледам видеа, текстурата и финишът си приличат, да.

За излизане в петък вечер бях изровила Colourpop - Lippie Stick в тъмночервено, цвят Bichette, ако не греша. Фантастично. Просто... евала. Срам ме е да ви кажа на колко години е Smiley, но това ни най-малко не го е компроментирало нито като гладкост на текстурата, нито като аромат, нито като представяне. След около 3 часа и изключително мазна вечеря беше непокътнато - и като контур, и като наситеност на цвета. Ако поръчвам пак от Colourpop, задължително ще взема и от тях.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 07:48 от Ironfeather

# 601
Не струват. Не си давай парите.

# 602
Colourpop - Lippie Stix дали могат да се поръчат в БГ от някъде?

# 603
  • София
Мерси много, Ironfeather! Ще дам и аз отзив като го получа утре или вдругиден. Интересно ми беше да пробвам, а и цветът ми допадна.
Аз страдам по тези на Ревлон Cry

# 604
  • София
Не струват. Не си давай парите.

Не изтраях заради всичките реклами, които ми изскачат. Днес скочих до Лили за крем за ръце, та така ми грабна погледа и си взех в цвят Peach Pink. Пиша с уточнението, че аз съм малко наобратно на масовите мнения за червила и балсами и неща, които другите харесват, при мен са катастрофа. И обратното.
Та балсамът Lifter Glaze за мен се оказа приятно откритие, защото аз съм тотално анти-балсами, балмове, олио за устни и прочее. Отначало тръгва трудно по устните, но бързо се размеква и нанася гладко като масло, в добрия смисъл. Цветът е мноооого лек, блясъкът е хубав и сочен, не ми лепне, не ме дразни. Бе, хареса ми.
Сетих се за Almost Lipstick на Clinique - доста подобна идея и изпълнение. В близките дни със сигурност ще съм с него, за да ми омръзне.

# 605
Мирише на пастел. Продължава да не ми харесва, но ти си го ползвай с удоволствие, щом се оказа твоето нещо.

# 606
  • Вестерос
Мерси много, Ironfeather! Ще дам и аз отзив като го получа утре или вдругиден. Интересно ми беше да пробвам, а и цветът ми допадна.
Аз страдам по тези на Ревлон Cry

любим!

Аз взех две nyx течни червила , обаче въобще не съм впечатлена, много бързо се изтриха. Единият е по-скоро с брокат повече, върху молив стои добре, но цветният е неиздръжлив и малко лепнещ.

# 607
  • София
Кои на Nyx? Те имат доста серии матови червила. Аз харесвам soft matte lip cream - много са подобни на това на Ревлон.
Балсамите на Maybelline за мен са пълен ш*т и за нищо не стават. Нито цвят, нито аромат, нито трайност... Опаковката и тя пластмасов боклук. От мен 0 от 10 Simple Smile

# 608
  • Вестерос
Не са от матовите, ей такива са

https://www.notino.bg/nyx-professional-makeup/butter-gloss-bljas … ustni/p-15797382/

Аngel food cake, цветът няма общо с този в сайта. Било гланц обаче, не червило.

Toва е другото https://www.aptekapromahon.com/nyx-professional-makeup-butter-gl … ling-p-60244.html

# 609
  • София
Да, тези са гланцове и аз също не ги харесвам. Миришат хубаво, но са много нетрайни. Пробвай lip cream, ако харесваш тези на Revlon Simple Smile

# 610
  • Вестерос
Мерси, ще ги видя определено Simple Smile

Meждувременно взех още два молива на НЛ, но нещо хич не отговарят на живо. Особено единият е много кафяв, какво ще го правя не знам. Другият по-става, него го взех в комбинация с цветен гланц, който за сега е приятен, но няма приятен вкус, а като червилата от преди 25-30 години.

# 611
И аз имам такъв лош опит с техните гланцове. Имаше мирис и вкус на гранясало, и ефект на олио за устни, седи точно 10 минути. Не бих повторила и подарък да ми го изпратят 😀

# 612
  • Вестерос
Поне не е на гранясало, ама е на червило от миналия век, ако се сещате вкуса Grinning Имам и едно течно червило, то пък горчи. Но моливите са топ като цяло

# 613
  • София
Единствените по-трайни моливи от NL, поне за мен, са тези на Kylie Cosmetics. Няма мърдане, но трудно се острят (а аз съм с две леви).

# 614
  • София
Попаднали сте на стари продукти просто. Гланцовете миришат сладичко по принцип Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт