"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 136
  • 7 171
  •   4
Отговори
# 45
  • София
При толкова организиран протест не им стигат хора и манипулират снимките...
Защо ли се изненадвам?

Директно са взели видео от 19 май за протеста за Терзиев и са му сложили описание, че е протест срещу еврото.
А, ето ги и изфабрикуваните снимки

# 46
С много неща е така,  пускат фейк и  върви доказвай, той   е "изяден" вече  и в мозъците на доста народ. Формира мнение.

# 47
Категорично ЗА! Само позитиви виждам, негативи не. Банкнотите ми са последна грижа, почти не ползвам пари в брой. Да плача за умрелия още 1997 лев ми е трагикомично. Спестяванията ми са в евро от 9 години, две жилища съм купила, и двете съм платила в евро, така искаха продавачите. Гордия лев го не щат. Close
Страхове имам само, че нашите сънародници, подвластни на конспирации както за ваксините, така и за еврото, ще създадат вътрешни проблеми, анархия и напрежение. Дано властите се справят, че КК ги насъсква много злобно.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 12:23 от DeVa®

# 48
Винаги ми е било интересно, като каже някой, че иска независимост в днешния свят, какво има предвид.
Има ли независима държава изобщо в днешния глобален свят, ако някой знае коя е, моля да ми каже.

Аз съм твърдо ЗА еврото, така и гласувах.

# 49
  • Berlin
Да не говорим, че дългът на еврозоната се разпределя пропорционално между всичките й членове. Така ние със срамно нисък дълг ще поемем и част от дълговете на страни с по 200% от БВП си.
Това твърдение е просто скандално.
Всяка страна от еврозоната отговаря за своя собствен държавен дълг. Няма никакво разпределяне между държавите членки.

# 50
Чувахме , че Ес спасил Гърция, но подробностите са премълчани. Със заем и  доколкото помня продадоха  някакви острови , пристанища ли , но нещо. За сиренето в капана знаем...
 Явно това е пример , че Европа плаща солидарно. Всичко се връща един ден, това е истината , заеми. Като няма от къде  се заемат ресурси.

# 51
Чула-недочула, една жена каза нещо за Гърция... Можем само да си мечтаем за реда и законността в Гърция. Вярно е, че е брутално, всичко се контролира изкъсо. Но 24часа след пожара (стигнал на 5 метра от къщата ни) вече имахме ток. А тук куче влачи диря няма. Затова народът е беден.

# 52
  • София
И в момента големите покупки - имоти, автомобили - са в евро.
Годишните такси за обслужване на имот са в евро.
Покритието на застрахователни събития се изчисляват на база тарифа в евро.
И т.н.
Аз лично от години плащам само с карти. Банкноти не съм ползвала много отдавна. Държа 1 буркан с монети, понеже най-малкия понякога иска да се люлее на едни колички и кончета в парка,които са с монети.
Даже не съм сигурна как точно изглеждат някои левови банкноти в момента.
Осъзнавам удобството, когато пътувам и няма значение в каква валута ми е сметката, защото не се занимавам да пресмятам, да сменям и т.н.
Чисто егоистично - част от семейните ни доходи и разходи са в евро.
Цените се предполага, че сега са "вързани" пак с еврото, само дето ги закръглят както си искат, а после ще е по-лесно за сравнение и преценка откъде да се пазарува. Аз и сега си пазарувам много неща от страни, където ги намирам на по-прилични цени (в евро).

# 53
Той и Копейкин си държи парите в евровата си сметка, но трябва да си заработи и рублите, за които подписа споразумение.

# 54
Много ясно. Както беше и надлежно ваксиниран. Но иначе много настройва хората против.

# 55
  • Paris, France
Тъжно ми е за хората, на които от сутрин до вечер им е в устата Путин, Русия и русофилите и навсякъде виждат провокации и заплаха.

Аз съм против въвеждането на еврото и дигиталното такова  А най-истински аргументи ЗА или ПРОТИВ могат да дадат икономисти и политолози с много задълбочени познания по темата. Но дори и при тях има разнополюсни и субективни мнения.....и платени.

Кажи водещи български икономисти, които са против еврото. Но да не е Румен Гечев, че той не е никакъв икономист, а доказал се некадърник.

Може и не български. Искам да чуя какви мизерни са се случили на Германия, Франция, Испания, Италия или друга държава след приемането на еврото.

# 56
Поредната тема, която доказва колко неграмотно и лесно за манипулация е населението.
Или поне някакъв процент от него.

Няма вариант ЗА или ПРОТИВ. Влизаме, там ни е мястото.

# 57
Дали ще чешем езици или не, дали сме за или не, друг решава.  Вече сме.
Някой е преценил.
На мен лично ми е безразлично. Не мога да преценя за или против.  В началото ще се опитват да вдигат цените и ще им бъде успешно.  20 години живях в държава с евро и това казваха всички -  че цените са се повишили след въвеждането на еврото.
Но така или иначе, живеем в "богата" държава, с най-скъпи храни в Европа.
Това няма да ни събори Wink

# 58
  • София
Трябва да влезем в еврозоната, аз съм "За", макаме доклада да видим какво предстои.

Страшна пропаганда има около тази тема и хората лесно се подават на манипулация. Дано пуснат повече образователни видеа, които да спомогнат на хората да не бъдат въвеждани в заблуждение.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт