"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 278 969
  • 7 482
  •   3
Отговори
# 6 045
Със средна заплата за страната от 500 лева бруто през 2008-ма година, не знам кой лъжете, че сте живяли по-добре.
Виж и цените какви бяха.
За 2008-ма не помня, но виж тук една снимка от деноминацията

Минималната заплата през 1999г е 67 лв., средната - 211,47.
Според тази снимка през 99-та с МРЗ човек може да си купи 44,66 бутилки олио. През 2025г с МРЗ могат да се купят 269.92 олио Калиакра първа преса. Тогава и със средната заплата са се купували 2 пъти по-малко бутилки от МРЗ през 2025г.  За другите неща от снимката ме домързява да смятам.

# 6 046
Не спряхте да се излагате с тея изчисления колко олио можел да купи през 1999 г., колко олио можел да купи сега...
Бг е с МРЗ под 1000€. Това е достатъчно показателно.

# 6 047
Не спряхте да се излагате с тея изчисления колко олио можел да купи през 1999 г., колко олио можел да купи сега...
А колко трябва да е МРЗ? С какви икономически параметри би се покрила по-висока МРЗ - ръст на БВП ли, висока производителност на труда ли?

# 6 048
И с производителността на труда прекалихте. Щом бизнесът е стигнал свръхвисок фин./матер. статус, вкл. съпругата, синовете, дъщерите, любовниците и т.н., значи нещата не опират до производителност на труда. Доходите ще достигнат европейските, когато бизнесът ни дорасне до европейски манталитет.
Сега иде ред да разпрострете таблици, графики, статистики...
Спирам дотук, че не е по темата.

# 6 049

Показателно е, ама за много работи и повечето не наливат вода в твоята мелница.

# 6 050
  • Далечният изток
Айде пак....
Дай да видим кои държави са правили допитване за еврото.

Писна ми едно и също в тая тема, хем съм отскоро, вие как не се уморихте не знам.

# 6 051
Тъй като съм 100% монархист,темата за референдума ми е чужда,но мислено като се поставя на мястото на републиканците и демократите,референдум трябваше да има.

# 6 052
Айде пак....
Дай да видим кои държави са правили допитване за еврото.

Писна ми едно и също в тая тема, хем съм отскоро, вие как не се уморихте не знам.
а сакън, писнало ти. Тепърва ще плащаме заемите на Италия и Франция 😃

# 6 053
  • София
Вие съберете повече от 100 души на протест, а тогава искайте реферерендуми.

# 6 054
  • Пловдив
То и раждаемостта е показател, тръгнете от 1997, минете през 2008 и 2009, ако ще търсим колко бутилки олио можем да си купим вижте и колко деца можем да родим. Кривата прогресиво намалява. Да, това е и европейска тенденция, не е само български феномен. Ако не сте роми, за да раждате деца, които отглеждаме всички ние с помощите, които получават, знаем колко струва издръжката на едно дете, като здраве и образование.

# 6 055
И продължителността на живот е показател, и здравният статус е показател, ама повечето не наливат вода в моята мелница. Grinning

# 6 056
  • София, Младост
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.

Зависи от банката. ОББ, например пишат, че до 31.01 на депозитарните банкомати може да се внася само в лева, а да се тегли само в евро.
От 01.02-всички транзакции са само в евро.

# 6 057
Ето сравнение 2004 - 2024 г., като 2024 г. се води война на 300 км от нас и излизаме от пандемия
Ами какво да кажем? Евала на Бацко Банкянски

# 6 058
Всъщност колкото по-богати стават хората, по-малко деца раждат. Така че този аргумент издиша. Когато България е била най-бедна и хората са ходили с протрити опинци и закърпени потури, най-много деца са раждали.

# 6 059
  • Пловдив
Грешен отговор. Когато хората са ходели с потури и са били бедни са раждали работна ръка. Днес осмислянето на потомство е на друг етап на осъзнаване.

Общи условия

Активация на акаунт