"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 279 892
  • 7 517
  •   11
Отговори
# 6 060
Много безсмислици се пишат тук, най-вече на тема МРЗ. 2008 била 200лв, а делът на сивата икономика броим ли го? Нито един нискокваливициран общак не взимаше под 800лв, та реваха, когато МРЗ стана 400лв, че им яде от реалния доход.

# 6 061
  • София
Раждаемостта спада драстично след 1950-те години с урбанизацията.
Хората отиват в града, за да започнат кариера и чак, когато уседнат, да сформират семейство с 1-2 деца, а не 10.
Що за глупав аргумент е това и какво общо има с еврото?

Върти го, сучи го, за 1400 години история в България най-добре се живее след 2007 г.

# 6 062
То и олиото няма общо с еврото, но го изтъкват постоянно, сякаш смисълът на човешкия живот е в бутилката олио.

# 6 063
Ниската раждаемост се дължи на:

– все по-трудно и дълго се изплаща жилище.

– отлагането на майчинството при жените. Средната възраст за първо раждане в Европа вече е 30 години!!! А след като навършат 30 години – вече става късно...

# 6 064
Грешен отговор. Когато хората са ходели с потури и са били бедни са раждали работна ръка. Днес осмислянето на потомство е на друг етап на осъзнаване.

Да, така е. Но връзката не е с липсата на пари.

# 6 065
То и раждаемостта е показател, тръгнете от 1997, минете през 2008 и 2009, ако ще търсим колко бутилки олио можем да си купим вижте и колко деца можем да родим. Кривата прогресиво намалява. Да, това е и европейска тенденция, не е само български феномен. Ако не сте роми, за да раждате деца, които отглеждаме всички ние с помощите, които получават, знаем колко струва издръжката на едно дете, като здраве и образование.

Дайте направо и абортите да видим.

1997:
- 64 125   раждания
- 87 896 аборта

2025:
- 53 428 раждания
- 16 915 аборта

Много хубаво е било. Повечето ембриони не са стигали до това да се родят. Чудни времена.

# 6 066
Днес хората, особено по- младите, са по- информирани и образовани.

# 6 067
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето я и поредната Костадинова опорка.

Затова не им допада, че публикуваме Костадиновите глупости от фейсбук и тук. Вижда се кой им е първоизточникът и, че не отнася нищо друго освен подигравки.
Глупостта за нелигитимен реферерендум е поредното доказателство кой/кои стоят зад антиевро кампанията. Wink
Имало е време, когато такъв референдум би бил съвсем легитимен, но няма нужда да ви се обяснява, забавлявайте се с глупостите на КК, то това ви стига.

Виждам, че тамън на време си се регистрирала. Да не ти ровя в профила и публикациите, може ли да ми покажеш някой твой пост от 2006-та, когато си наствоявала за референдум за еврото?
А защо трябва аз да настоявам, нима в другите държави, които са станали част от ЕС референдумите са били инициирани от гражданите или от управляващите. Я провери.

Защото управляващите представляват гражданите Simple Smile Ако толкова много хора сте искали референдум "когато е трябвало", щяхте най-малкото да имате партия, да ви представлява исканията и вижданията.
Именно, защото представляват гражданите то правят допитване до тях за важни решения, пак казвам, прочети какво правят длугите демократични държави, където управляващите също представляват гражданите.
Нали искаме да бъдем нормална държава, като другите, да се интегрираме, а не да стоим като кръпка на гащи.

Дай ми да прочета моля. Аз вече четох, че само Дания и Швеция са правили референдум за еврото, покажи ти какво си чела.

# 6 068
Кратка история на България 1991-2026
Скрит текст:
И бонус
Скрит текст:

# 6 069
  • Пловдив
Е, как да родиш дете през 1997 и с какво да го гледаш. Сама си отговорила на въпроса. Данни за 2008 и 2009? И след това?

# 6 070
Още един от Радев-Гечев-Костадинов-руско-комунистическата продажна пасмина:

# 6 071
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето я и поредната Костадинова опорка.

Затова не им допада, че публикуваме Костадиновите глупости от фейсбук и тук. Вижда се кой им е първоизточникът и, че не отнася нищо друго освен подигравки.
Глупостта за нелигитимен реферерендум е поредното доказателство кой/кои стоят зад антиевро кампанията. Wink
Имало е време, когато такъв референдум би бил съвсем легитимен, но няма нужда да ви се обяснява, забавлявайте се с глупостите на КК, то това ви стига.

Виждам, че тамън на време си се регистрирала. Да не ти ровя в профила и публикациите, може ли да ми покажеш някой твой пост от 2006-та, когато си наствоявала за референдум за еврото?
А защо трябва аз да настоявам, нима в другите държави, които са станали част от ЕС референдумите са били инициирани от гражданите или от управляващите. Я провери.

Защото управляващите представляват гражданите Simple Smile Ако толкова много хора сте искали референдум "когато е трябвало", щяхте най-малкото да имате партия, да ви представлява исканията и вижданията.
Именно, защото представляват гражданите то правят допитване до тях за важни решения, пак казвам, прочети какво правят длугите демократични държави, където управляващите също представляват гражданите.
Нали искаме да бъдем нормална държава, като другите, да се интегрираме, а не да стоим като кръпка на гащи.

Дай ми да прочета моля. Аз вече четох, че само Дания и Швеция са правили референдум за еврото, покажи ти какво си чела.
Общият брой на държавите, които стават членки на ЕС след 1993 г., е 16. От тях 13 са провели референдуми за присъединяването си при вече действащите условия. Това са Австрия, Финландия, Швеция, Словения, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Малта, Чехия, Полша, Унгария и Хърватия. Останалите три страни – Кипър, Румъния и България – ратифицират Договора за ЕС, който ги задължава да приемат еврото, без да провеждат референдуми за това.
Държавите, които се присъединяват към Европейския съюз след 1993 г., автоматично встъпват в задължение да приемат общата европейска валута. Това задължение е по силата на действащия от 1993 г. Договор от Маастрихт, който те ратифицират при присъединяването си.

# 6 072
  • Далечният изток
Дай за еврото.

Деца се раждаха и през 1997 и през 1998, и през 1999 даже.
Аз родих през 1998.

# 6 073
Е, как са родиш дете през 1997 и с какво да го гледаш. Сама си отговорила на въпроса. Данни за 2008 и 2009? И след това?

78 283 раждания за 2008-ма, като са направени 36 593 аборта.

Не знам кой се опитвате да убедите, че това бяха добри години. 2007-ма учителите протестираха цял месец заради мизерните си заплати. 2009-та ни удари ефекта от кризата в САЩ. Не успявам да намеря брошури с цените от тези години, но като се поразрових онлайн изрових брошура от 2010 на Технополис. Печки, хладилници, перални бяха колкото една средна заплата по онова време.

# 6 074
  • Пловдив
Благодаря. 2025: 53 428 раждания, с евтини перални и високи заплати.

Общи условия

Активация на акаунт