"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 281 945
  • 7 575
  •   8
Отговори
# 5 700
  • Deutschland/HE
За 2025 не намерих, но за 2024г са били 53мил. DM, което било по-малко от 2023г (58 млн. DM).

Предполагат, че в населението и в други страни има няколко милиарда. Преводът е с Гугъл

Цитат
Предполагаемо големи суми в други страни: Банката приема, че почти 163 милиона банкноти от германски марки и над 23 милиарда монети от германски марки все още не са върнати. Обща стойност: близо 12,2 милиарда германски марки (приблизително 6,24 милиарда евро). Някои от старите банкноти и монети обаче вероятно никога няма да се появят отново. „Германската марка беше международно приета валута, която се използваше и извън Германия. Следователно големи количества германски марки вероятно все още са в чужбина“, каза членът на борда на Бундесбанк Буркхард Балц.

Скрит текст:
Цитат
Vermutlich hohe Summen in anderen LändernDie Bank geht davon aus, dass bis heute noch fast 163 Millionen D-Mark-Scheine und mehr als 23 Milliarden D-Mark-Münzen nicht zurückgegeben sind. Gesamtwert: knapp 12,2 Milliarden D-Mark (etwa 6,24 Mrd. Euro).Ein Teil der alten Scheine und Münzen wird aber vermutlich nicht mehr auftauchen. "Bei der D-Mark handelte es sich um eine international geläufige Währung, die auch außerhalb von Deutschland genutzt wurde. Es dürften sich daher noch immer große Mengen D-Mark-Bargeld im Ausland befinden", so Bundesbank-Vorstand Burkhard Balz.

# 5 701
  • Далечният изток
Някой знае ли, ако на каса в търговска банка искаш да "развалиш" банкнота от 50 или 100 евро на банкноти от по 10 и 5 евро, каква такса се плаща?
Мисля, че обикновено е някакъв процент от сумата.
Виж тарифата на съответната банка.

# 5 702
Някой знае ли, ако на каса в търговска банка искаш да "развалиш" банкнота от 50 или 100 евро на банкноти от по 10 и 5 евро, каква такса се плаща?
Мисля, че обикновено е някакъв процент от сумата.
Виж тарифата на съответната банка.

Къде да я потърся? Примерно на банка ДСК или ОББ? Такса разваляне на банкноти, или как?

# 5 703
Ако изчакате три-четири дена ще е безплатно - както сега се развалят левове. Иначе купуват от теб сумата и после ти я продават обратно, по съответните курсове, според каквото ми бяха казали в бюрата (може за твоята банка да е различно)

# 5 704
Ако изчакате три-четири дена ще е безплатно - както сега се развалят левове. Иначе купуват от теб сумата и после ти я продават обратно, по съответните курсове, според каквото ми бяха казали в бюрата (може за твоята банка да е различно)

Ох, извинявам се, не съм уточнила - имах предвид след Нова година - ако при теглене от банкомат на 200 евро, има банкноти от 50 и 100 евро, каква би била таксата, ако искаш след това в банката да ти ги развалят на по 10 и 5 евро..

# 5 705
Не може ли просто да си купиш една баничка.

# 5 706
Не може ли просто да си купиш една баничка.

Опитвам се да помогна на една възрастна жена, която иска да избегне да й връщат 20 евро или 50 евро, защото не мисли, че ще разпознае фалшивите, съответно по-добре да тегли от банкомат без депозитарна функция и ако има едри банкноти, да ги развали на място в банката.

# 5 707
Това всеки път няма как да го прави. И фалшивите евро не са под път и на път, та толкова да ни е страх от тях.

# 5 708
  • БГ
То по кофти ще е да плати с 20Е, и търговеца да няма наличност за връщане, и да върне лева.
Бих помогнала в такива случаи да започне плащане с картата от която тегли. В банката едва ли ще и развалят банкноти. Това са поне 3 банкови операции, копюрите се описват най-малко по номинал в касата на банката, че минават и броене. Банка безплатно абдурд да направи операция от този вид.

# 5 709
  • Далечният изток
Като ѝ връщат в магазина, може да ѝ върнат фалшиви евро?!
Thinking

Народът вече съвсем изтрещя...

# 5 710
  • Буркина Фасо
Шансовете са за бизнеса и икономиката. Не директно за теб или мен. Ама то трябва да можеш да гледаш по далеч от носа си, за да можеш да го видиш.
до сега не са имали шанс ???

# 5 711
Thinking

Ами страхува се жената, има малки магазинчета и лавки, от които и аз бих имала притеснения. Не че умишлено биха направили нещо такова, а че те самите биха могли да не разпознаят фалшива банкнота от клиент и да я върнат като ресто на друг.. Стават такива неща понякога и ако може да се избегне, защо не...

# 5 712
Thinking

Хич даже не е изтрещял

# 5 713
Какво не е изтрещял, не са ли виждали евро, по цяло лято висят в Гърция и отделно има сума ти гастарбайтери.

# 5 714
  • Шумен
Голяма еуфория с въпросното евро. Естествено, че ще има достатъчно добре направени фалшификати. Явно бързо забравяте - разкритата  печатница, изработвала чудесно качество  левове, лятото гръмна скандала.  Че беше  и свързана с печално известен политик. Да не си мислите, че не е правила и евро?

Общи условия

Активация на акаунт