"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 282 100
  • 7 578
  •   3
Отговори
# 7 560
  • Deutschland/HE
Няма нужда да е солена туршията, аз правя маринована и тя е с малко сол. Може да правиш салати от алабаш, ряпа, цвекло, земна ябълка/гулия. Многопо-полезни са от безвкусните домати през януари, дори черитата не стават.

# 7 561
  • София /Абсурдистан
Моят фризьор от следващия месец обръща цените 1:1 и който иска. И става скъпо. За цените на зъболекарите / в момента ми е актуално/ да не отварям дума, както и за ветеринарните услуги / имам две кучета/. Всичко е много нагоре.

# 7 562
  • Далечният изток
И моята маникюристка вдигна с 25% цените, но от 1 февруари щяла да ги намали. Като остана без клиентки...

# 7 563
И при мен всичко е нагоре всяка година, пък няма шанс да минем на евро в близките 100 години и се чудя кого да обвиня

# 7 564
Не бъркайте цените на тока за домакинствата и цените на тока за фирмите.
Цените на тока за домакинствата в България се регулират от КЕВР и са фиксирани за дневна/нощна тарифа, докато фирмите купуват електроенергия на свободния пазар по свободно договорени цени, които варират според борсата.

# 7 565
И моята маникюристка вдигна с 25% цените, но от 1 февруари щяла да ги намали. Като остана без клиентки...

Ами, ще се сетят. Това е и единствения начин, да се освестят. Като останат без клиенти. Иначе, могат да си вдигат цените колкото си искат, щом успяват да си продадат стоката или са им пълни графиците.

# 7 566
Не бъркайте цените на тока за домакинствата и цените на тока за фирмите.
Цените на тока за домакинствата в България се регулират от КЕВР и са фиксирани за дневна/нощна тарифа, докато фирмите купуват електроенергия на свободния пазар по свободно договорени цени, които варират според борсата.
Точно така и имат избор с кой (Токи, Енерджи и други) да сключат най-изгоден договор. Колкото договорът е по-дългосрочен, толкова цената е по-изгодна. Освен това държавата до определени киловати им възстановява разходите за ел.енергия.

# 7 567
Това е и единствения начин, да се освестят. Като останат без клиенти.
Кое е по-добре? Да имаш 100 клиента които си оставят 100 евро или 200 които то остават по 50?

# 7 568
Санди, тези 100 до 1-2 месеца ще си намерят за 50 евро, ако останат 20 клиента и сметката няма да се връзва.
Няма увеличение на тока, имаше увеличение на 5 януари спрямо 2 януари, защото беше първия работен ден на пълна мощност. Не е чудо не виждано и въпреки големия скок на борсара цената е 1/3 от абсолютния таван, над който държавата субсидира фирмите .. Като плащаха по 250лв МВат , а сега е 90лв , то не трябваше ли цените да паднат..А забравих в Бг само мигат да растат.
Всички фирми плащат промишлен ток, може да е офис в апартамент или фризьоески сало, всички са на свободен пазар

# 7 569
Аз на маникюр не ходя, но имам познати маникюристки. Графиците им са пълни за месеци напред. Могат да си позволят да вдигат цените, тъкмо ще се видят и с малко свободно време.
Всеки сам си решава колко струва труда му. Щом има желаещи да платят и да се възползват от услугите. Има фризьори подстригват за десет лева, има и за сто плюс, а сигурно и за доста повече. И всеки си има своите клиенти.

# 7 570
  • Далечният изток
Ма има бе, аз говоря за моята. Както някои за баничката...

# 7 571
Не сме се сетили да се заредим с туршии, за да избегнем скока на цените на зеленчуците тази зима.

Когато някой има хипертоник вкъщи, едва ли ще наблегне на туршиите.
Аз правя компоти, сладко от ягоди, буркани с кьопоолу, пукани чорбаджийски чушки, пържен патладжан с лук, лютеници, печен пипер за фризера, щайги с ябълки и зелени домати за зреене (по 1,70 лв/кг).  При мен това е от ЕГН-то обаче.

В момента купувам само мандарини и портокали.

Абсурд през зимата да вземам каквито и да било местни зеленчуци или плодове, ако ще и без пари да ги даваха.
При тези цени пък да ги купувам - изобщо.

Ясно е, че цените растат,  но в случая, дори не е икономии, а просто не виждам, какво качество и вкус може да предложи пресен пипер през зимата.

# 7 572
На хипертоника нитратните зеленчуци ще му създадат много по-големи проблеми от солената туршия

# 7 573
Санди, тези 100 до 1-2 месеца ще си намерят за 50 евро, ако останат 20 клиента и сметката няма да се връзва.
Не разбрах, кое е по-добре? 100 на 100 или 200 на 50? Числата са примерни, но пазарната логика си мисля, че е ясна.

# 7 574
100 те клиента ще си потърсят алтернативи, ще останат 20-30 от тях, които да плащат по 100, и тогава няма да стигат приходите.

Общи условия

Активация на акаунт