"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 281 236
  • 7 553
  •   14
Отговори
# 7 545
  • Буркина Фасо
Ще ме накарате да купя баничка. Ако от 3,80 е станала на 7 , ще докладвам.
от баничка до баничка има голяма разлика. грамаж, състав, полуфабрикат ...
3.80 я има и я купих . същата на същото място преди НГ беше около 2.80 - 3.00 лв.  сега е 2 евро или 3.80 лв.
но пък има банички във веригите полуфабрикати за 60-70 стинки на промоция.  но пък са за 2 хапки. но пък са евтини  Simple Smile

# 7 546

Коментарът ми беше по повод поста на BernardaM и това, че въпреки повишените цени, пак има опашки. Даже постът ми, е веднага след нейния.
Това по повод на баничките.

Ок, извинявам се.

За канелените ми се върти цена 10 лв, но беше много отдавна.
Бих опитала, но не бих могла цялата да я изям, ще трябва да деля с някой.

# 7 547
  • София
Ооо, 10 е било даже преди октомври сигурно.
Тогава бяха между 9 и 14, според големината и украсата.
В евро ми е интересно. Да не са по 10 вече.

# 7 548
Ех, много ви дразнят тия банички Grinning
И не, не става въпрос за декември. Отново си позволявате грозни предположения,  което е още по-грозно от ЕЖК, а и доста ясно обясних.
Става въпрос, че промяната е от днес за утре.
Преди 2-3 дни се е случило.
Вчера си купили за 2 лв, днес за 2 евро.
Не знам защо не ви е ясно, не пиша за ядрена физика, че да не разберете.
Ами може би защото грам не ни интересуват баничките в една конкретна баничарница, която даже не знаем коя е?
Ако всичко това е истина, баничарницата вероятно е в пълно нарушение. Трябва да се подаде сигнал и ако проверката докаже, че това е нерегламентирано, ще санкционира продавачът. Той от своя страна въпреки санкцията не е длъжен да коригира цената (дупка в закона), но може да се популяризира информацията, че Баничарница XYZ спекулира с цените и потребителите да спрат да купуват. Няма монопол на баничарниците, така че би трябвало да има други, които да не се подиграват с клиентите си и така на пазарния принцип да се отсее коректен спрямо некоректен търговец.
Не е еврото виновно, а тарикатлъкът. Просто при валута с по-различен номинал, окото на потребителя се лъже и номерът по-лесно минава.
Ама ако искате и валутата си винете, просто не се драчете тук колко сте прави и колко сме тъпи останалите.

# 7 549
Предлагам да направите график, от утре, кой ще докладва цената на баниците за деня.

# 7 550
Ех, много ви дразнят тия банички Grinning
И не, не става въпрос за декември. Отново си позволявате грозни предположения,  което е още по-грозно от ЕЖК, а и доста ясно обясних.
Става въпрос, че промяната е от днес за утре.
Преди 2-3 дни се е случило.
Вчера си купили за 2 лв, днес за 2 евро.
Не знам защо не ви е ясно, не пиша за ядрена физика, че да не разберете.
Ами може би защото грам не ни интересуват баничките в една конкретна баничарница, която даже не знаем коя е?
Ако всичко това е истина, баничарницата вероятно е в пълно нарушение. Трябва да се подаде сигнал и ако проверката докаже, че това е нерегламентирано, ще санкционира продавачът. Той от своя страна въпреки санкцията не е длъжен да коригира цената (дупка в закона), но може да се популяризира информацията, че Баничарница XYZ спекулира с цените и потребителите да спрат да купуват. Няма монопол на баничарниците, така че би трябвало да има други, които да не се подиграват с клиентите си и така на пазарния принцип да се отсее коректен спрямо некоректен търговец.
Не е еврото виновно, а тарикатлъкът. Просто при валута с по-различен номинал, окото на потребителя се лъже и номерът по-лесно минава.
Ама ако искате и валутата си винете, просто не се драчете тук колко сте прави и колко сме тъпи останалите.
А мен трябва ли да ме интересува ти от какво се интересуваш, че и с това да се съобразявам Grinning
Да те просветля, че не ме интересува.
И също така с какво право говориш от името на всички?

# 7 551
От 1 януари, цената на тока е повишена.За домакинствата с близо 8%, за бизнеса с 30%...Няма как и цените да не скачат, обосновано,така че не знам тия проверки защо изобщо ги правят ..
Колко време държавата плащаше енергийните разходи на бизнеса? Да са задържали цените без промяна или да е поевтиняло нещо?
Постоянно си измисляте поводи за поскъпване.
Пак ще дам пример с търговци, които нямат разходи за ток и не плащат заплати на продавачи. Сами си продават. През декември домати на пазара 3- 3.50 лв/кг. Вчера по пазара домати на цена 5 лв. или 2.50€. защото 2.50 € е по- близо до 3 лв. като число. На търговеца не му се иска да държи цена 3 лв- 1.50 €. Надуват цената в лева, та евровата равностойност да е по- близо до съотношение 1:1.
Ябълки по Коледа 2.50 лв/кг по пазара. Вчера са станали по 5 лв/кг или 2.50 €.
Не приемам за оправдание, че са извън сезона. И декември месец бяха извън сезона. Внасят ги от Гърция или Турция. Там няма драстичен скок на цените през последния месец.

# 7 552
  • Mediterraneo
Аз само чета и се потрисам от споменаваните цени...
Във фийда ми във ФБ се цитират сметки от по 400 евро за ток...

# 7 553
  • Deutschland/HE
Не може доматите през зимата  да ги смяташ за спекула. Първо е стока извън сезона, второ за отглеждането им в оранжерии се изразходва доста електричество.
В Германия съм и декември купувах краставиците за под 1евро/брой. В момента са 1.40евро за брой. Поскъпнали са и доматите, зелените салати. Но това не е за първа година. От поне десет години е така, като ни хване януарския студ и скачат цените на домати, краставици, салатки и после към средата на февруари започват да се връщат към старите си цени.

Общи условия

Активация на акаунт