"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 402
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 5 910
Касиерките само ще се зарадват и с удоволствие ще им върнат левове, така че не знам какво си мислят че ще направят по тоя начин.

В нашия магазин имаха евро, но  само монети, следобяд щели да имат и други. Аз малко се позачудих, но после  съобразих че и без това трябваше да ми върнат монети, защото остатъка не правеше хартиен номинал... Бяхме се наредили все за закуски  с по една двайсетачка за сметка около пет евро Simple Smile
Пък то и  картите си работеха...

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 19:04 от Iris04

# 5 911
Големите вериги със сигурност са добре заредени с евро. Левове ще връщат само ако няма евро.

Но ето такива призиви са тормоз над работещите в магазините:

# 5 912
Не разбирам само, защо се изкарват "родолюбиви" участниците в тия акции? Това, че искат да служат на някого или да изкарат някой лев докато се дървят няма нищо общо с родолюбие.

# 5 913
  • София
Оставете хората свободно да изразяват позицията си, нито пречат, нито помагат.

Е, как да не пречат, като ще саботират работата на супермаркета, ще натоварят служителката, която си има шефове, и ще забавят опашката? На протест 50 души не могат да съберат, 30 години спаха, когато влизахме в Европа и сега светът им крив.

# 5 914
Санди, на мен ми стига и една копейка, която дърпа и плаши пенсионерите, че ще им спират пенсиите.  Живеем в един квартал, жалка женица, но е общински съветник и до тук нищо не е направила за района

# 5 915
Аз за пръв път чувам за това движение Обединение 29, което призовава за акцията в супермаркетите. Този форум май е единствената платформа, в която на едно място са събрани всички подобни глупости, които иначе няма шанс да срещнеш.
Честита Нова година!

# 5 916
  • Буркина Фасо
Нова акция в лалаленд…Утре копейките в големите вериги, ще изискват от касиерите да им се връща в лева и ако това им бъде отказано, ще връщат продуктите и ще скандират “искаме си лева”. Моля, ако някой стане свидетел на това, да го снима. 😄
искаш ли да направим клипа заедно? аз ще се излагам, а ти ще снимаш Grinning

# 5 917
Скрит текст:
Оставете хората свободно да изразяват позицията си, нито пречат, нито помагат.

Е, как да не пречат, като ще саботират работата на супермаркета, ще натоварят служителката, която си има шефове, и ще забавят опашката? На протест 50 души не могат да съберат, 30 години спаха, когато влизахме в Европа и сега светът им крив.
И колко човека очакваш да "саботират работата на супермаркета" и в какъв период от време. Щом 50 човека са такъв огромен проблем, нямам какво да кажа, освен, че се хващате за сламка само и само да си намерите повод за критика.

# 5 918
Всичко може,   и да се удавиш може, въпросът е  друг.

# 5 919
Естествено, че нищо кой знае какво няма да се случи. Ще покрякат още няколко дни и ще им гледаме истериите във Фейсбук, а след 7-ми януари малко ще се кротнат, когато си получат пенсиите в евро.

# 5 920
Скрит текст:
Евробанкнотите и монетите ще се превърнат за всички българи в осезаем символ на свободата.
https://dnes.dir.bg/svyat/fon-der-layen-evrobanknotite-shte-se-p … mvol-na-svobodata
Поредното освобождение.
Много глупаво изявление на г-жа Урсула.
То цялото превъзнасяне относно влизането ни в ЕЗ е глупаво. Имаме договор, който изпълняваме поетапно във времето, подробности /като допитване например/ са толкова незначителни, че няма смисъл от тях, така или иначе ни анексират. Wink
Ето един плюс, няма желязна завеса и няма да убият родата, ако човек изрази свободната си воля и отиде да живее там където му харесва. В Турция, Сърбия, Русия, Иран, Северна Корея. Където искат, волята е тяхна и са съвсем свободни.

# 5 921
То няма да има за какво да крякат, касиерката просто ще им върне рестото в левове и ще им секне идеята. Засега хората повечето все още имат левове кеш, с които плащат, така че касиеркара само ще я облекчат, като я отърват от тях.

Иначе, не съм съгласна, че трябва да се правим, че не  виждаме тези малоумни призиви, трябва да знаем с какви хора живеем. Кой знае на какво още са способни, надявам се само в нета. Но трябва да ги имаме предвид, че са около нас и децата ни. Следващата им идея може да е наистина деструктивна и насилствена.

Ох, представям си как влизат в някой супер и си търсят зорлем разправия, обаче греда... Рестото в лева и чао.

# 5 922
На който не му харесва е свободен, съвсем свободен, да отиде да живее в Русия, Турция, Северна Корея. Където иска, няма разстрел за родата му, няма Белене. Да живее свободата!

# 5 923
  • София
Днес в малък град банкоматите не работеха и не можахме да изтеглим пари. В супермаркет платихме с лева, върнаха ни в лева, а касовата бележка беше само с единични цени в Евро. Тоталът накрая беше в двете валути. Объркващо ми е да ви кажа, кое колко струва...
А и Уникредит онлайн приложението иска някакъв ъпдейт, който ще изтрие предишното приложение и вероятно някакви данни няма да мога да достъпя назад. 😡

# 5 924
Зарадва ме промяната. Противниците на еврото вече трябва да са наясно, че битката е изгубена, пък каква им е идеята да дуднат затихващо още няколко дни не ми е ясно.

Очаквах малко повече хаос, нередности и като цяло нескопосаност, но приятна изненада, банкоматите дават пари магазините продават стока и небето си остана горе. Институциите и фирмите/банките изглежда са подготвили нещата добре.

Интересно ми е кафе автоматите и другите обекти механични на стотинки от сега дали вземат центове, успели ли са да ги пренастроят..

Общи условия

Активация на акаунт