"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 282 107
  • 7 578
  •   2
Отговори
# 6 090
  • София
Точно това значи. Прикачих статистика с цени спрямо минимална заплата преди 20 години и сега. Стандартът се е качил доста. И ще се покачва благодарение на Европа.

# 6 091
  • София
Нана, ти и Санди математиката и статистиката сте ги учили от алтернативни източници.

# 6 092
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето я и поредната Костадинова опорка.

Затова не им допада, че публикуваме Костадиновите глупости от фейсбук и тук. Вижда се кой им е първоизточникът и, че не отнася нищо друго освен подигравки.
Глупостта за нелигитимен реферерендум е поредното доказателство кой/кои стоят зад антиевро кампанията. Wink
Имало е време, когато такъв референдум би бил съвсем легитимен, но няма нужда да ви се обяснява, забавлявайте се с глупостите на КК, то това ви стига.

Виждам, че тамън на време си се регистрирала. Да не ти ровя в профила и публикациите, може ли да ми покажеш някой твой пост от 2006-та, когато си наствоявала за референдум за еврото?
А защо трябва аз да настоявам, нима в другите държави, които са станали част от ЕС референдумите са били инициирани от гражданите или от управляващите. Я провери.

Защото управляващите представляват гражданите Simple Smile Ако толкова много хора сте искали референдум "когато е трябвало", щяхте най-малкото да имате партия, да ви представлява исканията и вижданията.
Именно, защото представляват гражданите то правят допитване до тях за важни решения, пак казвам, прочети какво правят длугите демократични държави, където управляващите също представляват гражданите.
Нали искаме да бъдем нормална държава, като другите, да се интегрираме, а не да стоим като кръпка на гащи.

Дай ми да прочета моля. Аз вече четох, че само Дания и Швеция са правили референдум за еврото, покажи ти какво си чела.
Общият брой на държавите, които стават членки на ЕС след 1993 г., е 16. От тях 13 са провели референдуми за присъединяването си при вече действащите условия. Това са Австрия, Финландия, Швеция, Словения, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Малта, Чехия, Полша, Унгария и Хърватия. Останалите три страни – Кипър, Румъния и България – ратифицират Договора за ЕС, който ги задължава да приемат еврото, без да провеждат референдуми за това.
Държавите, които се присъединяват към Европейския съюз след 1993 г., автоматично встъпват в задължение да приемат общата европейска валута. Това задължение е по силата на действащия от 1993 г. Договор от Маастрихт, който те ратифицират при присъединяването си.

Мисля, че говорихме за еврото, не за ЕС.
То нещата са свързани, но явно не си запознат/а.

Запознат съм, но не съм видял искания за референдум за влизане в ЕС, а само за еврото. Освен от съвсем, ама наистина чалнатите.

# 6 093
Адибе.
Значи референдум за еврото е законен, щом не е по международни договори?
Питам само...
Законен ама друг път. Всяка страна сама си твори законите. България си го е записала в Конституцията.

# 6 094
Стандартът се е качил доста. И ще се покачва благодарение на Европа.
Първото - темпът зависи от вътрешна политика, производителност и донякъде от демография. Второто е пожелателно.
Нана, ти и Санди математиката и статистиката сте ги учили от алтернативни източници.
Верно ли? Кое в екстраполацията ми е математически грешно? Joy ЧеКА между другото позна целта, ама кой да чете.
П.с. Срещу една семантичната манипулация аз извадих спекулативна екстраполация. Която нали няма база, но звучи също толкова нелепо колкото и манипулацията. За сравнение...И кълвете защото автоматично търсите позиция, не липса на позиция. Ако разбираш какво казвам

# 6 095
Ако доходът ти е нараснал  х10, не значи, че покупателната ти възможност също е х10.

Доходите не са нараснали 10 пъти, но слава богу не фалираме заради покупка на нещо елементарно за домакинството.

Да не почна да вадя и теми от форума от тогава, които показват колко "луксозно" се е живеело.

# 6 096
Ако доходът ти е нараснал  х10, не значи, че покупателната ти възможност също е х10.

Доходите не са нараснали 10 пъти, но слава богу не фалираме заради покупка на нещо елементарно за домакинството.

Да не почна да вадя и теми от форума от тогава, които показват колко "луксозно" се е живеело.
Даа, заради нещо елементарно за домакинството може да не фалираме, но заради зъболечение, или заболяване- можем...

# 6 097
Няма нужда да си математик, малко практика или поне логика доказват твърдението ми, а и в статията, от която Сирос е копирала една част е написано същото.

# 6 098
Цитат
Тези от сивата икономика въобще не са доволни, затова ви пускаха опорки.
Трето - то ще видим след една година, ама нали трябваше още сега да видим - да осъмнем с двойни цени, банките да не са подготвени, търговци да фалират и т.н. глупости. Що почнахте да отлагате виждането?
Точно тези в сивата икономика са  доволни, или им е все тая.Познавам и  такива, които много искаха еврото, за да се почувстват най-сетне интегрирани в Европа.Последно според мен е някакъв комплекс.Аз откак се помня  се чувствам европейка, защото тук в Европа съм родена и израсла.Сивата икономика в сферата на услугите няма да изчезне, защото сме в ЕЗ.Фризьори, маникюристки и др.ще си вдигат цените и ще маркират от дъжд на вятър както и досега го правиха.Всякаквите строителни и ремонтни дейности пак ще си бъдат в сивата икономика.Доста зъболекари също.Ресторанти, хотели, автоуслуги пак така.Малко ли е?На мен никой не ми пуска опорки и не ми вменявай и ти.Аз вярвам на очите и ушите си.
За цените малко ли ги вдигнаха от пролетта до сега?Подготвиха се, няма да ги вдигнат на 01.01 да ги обвинят в спекула, я! Wink
Виждането ще се прояви след 1год. и особено след втората.Да видим инфлацията каква ще бъде.Какво ще каже ецб.Не зависи от мен да отлагам ''виждането''. Joy Аз като човек с достойнство, ако видя и усетя ползите от ез, веднага ще го напиша тук и ще благославям доклада и приелите ни шефове.
Цитат
Работа му се казва на богатството.
Да, трябва да вземем пример от политиците.Всичките богати и проспериращи, отрудени хора!Пеевски HeartHeart
Жените им също инициативни и богати от работа разбира се.

# 6 099
  • София
Каквото си купувах миналата година пролетта си го купувам и сега на сходната цена. Ако има увеличения са нищожни. Тъй де, коментарите на хората, които ни плашиха, че ще ни залеят бежанци, щото влизаме в Шенген. Нищо вярно в тях и към днешна дата.

# 6 100
Мани, вече трети ден сме с изгубен суверенитет.

# 6 101
  • София
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.
Актуален е, току що го направихме с банкомат на ДСК.

# 6 102
Повечето банки са решили банкоматите да приемат депозит само в левове, а да пускат само евро до края на януари.2026.

# 6 103
....... Тъй де, коментарите на хората, които ни плашиха, че ще ни залеят бежанци, щото влизаме в Шенген. Нищо вярно в тях и към днешна дата.
                Те, бежанците, трева ли пасат  или доматите с колците? В тая очукана държава никой не остава, а само транзит към запада! От време на време мисирките ни пускат по някой бус , а за трафикът, който минава през  страната - нищо! То за нас е добре, че дори те не ни взимат на сериозно. Добре е, че турците ги задържат на границата и ни пускат от време на време някоя партида.

# 6 104
Уникредит приема само евро депозиране.

Общи условия

Активация на акаунт