"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 229
  • 7 426
  •   3
Отговори
# 6 660
Ама защо слагате снимки на случайни продукти, аз сега бях в няколко държави и по молба на приятели влизах в магазини за хранителни стоки. Някои неща бяха по-скъпи, други по-евтини, трети същите. В Унгария разликата в цената на алкохола беше фрапираща - два пъти отгоре на нашата. Не че алкохолът е особено важен ама ако ги бях снимала, можехме да цъкаме колко по-евтино е у нас.

# 6 661
2024-та като бяхме с мъжа ми в Хърватия цените в супермаркета бяха по-евтини от тези при нас. В същото време пазителите на лева всеки път изтъкват как познават по някой хърватин, който е лял горчиви сълзи след като са приели еврото.

# 6 662
Дянков казва, че е добър тактически ход и че носи позитиви за икономиката.

Дянков каза, че е добър тактически ход за Радев предложението му да се проведе референдум.

А за позитивите на икономиката казва, че били 5, но засега е написал  само за два.

1. Банковите такси за обмяна на валута. Явно е имало такива такси, защото ги изчислява на 650 милиона евро за 2025 г. Не ми е ясно това са само такси за обмяна на евро или все пак и на други валути.

2. Сивата икономика щяла да се свие. Не вярвам сериозно да мисли, че смяната на валутата е онази вълшебна пръчица, с която се свива сивата икономика.

# 6 663
  • Буркина Фасо
Харесвам, не харесвам, длъжен съм да спазвам законите на държавата Wink
така си го кажете де ...Grinning
харесвате действията на Пеевски и последните правителства. не разбирам защо не си го признавате.  rotfImbo

# 6 664
В село Поповяне пенсионерите не са си получили пенсиите, защото касиерката не се появила изобщо - https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/706143-pensioneri-ot-samokovsko … va-pensiya-v-evro.

Твърди се, че била симпатизант на Възраждане.

# 6 665
  • София
Не им се получиха заплахите за ЕЗ и сами запретнаха ръкави да правят мръсно. Типично иzраждане.

# 6 666
Solaris, утре да и намерят заместник и изобщо да не идва повече на работа...
Последния хит е - не бързайте с обмена , омбудсмана иска отмяна на декларацията за произход Simple Smile А всъщност омбудсмана иска да не се попълва такава декларация за суми до 1000лв

# 6 667
А не е ли възможно да е болна жената?Веднага клевети и внушения..

# 6 668
Барса, за болните има болнични листи, а те могат да бъдат проверени за истинност и така ..

# 6 669
  • Буркина Фасо
А не е ли възможно да е болна жената?Веднага клевети и внушения..
не. дори и да е умряла трябва да е на раб.място  иначе е тръмпистка Grinning

пп. болничен лист баш сега се издава без проблем. кашлям, кихам, грип, разстройство ... и деня е оправдан.
да не мислиш, че постоянно може да е с разстройство ?

# 6 670
Тръмп не иска еврото значи, да изясним.
 Може всичко у нас. Няма да им избягат пенсиите  утре.
 Гледам протестират за купюрите, при нас по 5,10,20 , няма големи ,браво на ДСК.

# 6 671
Solaris благодаря за линка. Май не се разбрахме, че там това си е нормалната цена почти 1г., преди това не съм се заглеждала.Купувала съм сега на 22 и 27 декември.Тук от 5 януари е нашата цена.13,45 по новата ни валута.С 5,05 евро е по-скъпо в Бг на нормална цена. Прекалено е!Въпроса е принципен.Иначе всички знаем, че цените навсякъде са различни, но чак пък толкова.Избоде ми очите.Още една бележка с др.дата.
Скрит текст:

# 6 672
2024-та като бяхме с мъжа ми в Хърватия цените в супермаркета бяха по-евтини от тези при нас. В същото време пазителите на лева всеки път изтъкват как познават по някой хърватин, който е лял горчиви сълзи след като са приели еврото.

Аз бях през октомври 20021г в Загреб ,преди приемането на еврото. После пак след около година. Ами всичко беше поскъпнало и то много. Учудих се на протестите през октомври. И за разлика от тукашните,техните бяха много масови .

# 6 673
Щом толкова много сте искали референдум, да си бяхте съсредоточили усилията да промените Конституцията, вместо да се водите по глупостите на Недялко, Чаналова и сие
въпросът е принципен. резултата може да е 100 %  ЗА еврото , но трябваше скорошно допитване до народа, а не да се осланяме на такова отпреди много години.  то по тази логика защо трябваше да премахваме БКП като водеща и партия с абсолютно парламентарно мнозинство ?  можеше да разчитаме на изборите преди 1989 год. и сега  да имаме една партия с мнозинство. нали това е и желанието за предстоящите избори - една партия да има +121 гласа. това не трябва да се допуска според мен.
Принципен е. Нито Конституцията, нито Законът за референдумите разрешават подобно допитване.

# 6 674

Аз бях през октомври 20021г в Загреб ,преди приемането на еврото. После пак след около година. Ами всичко беше поскъпнало и то много. Учудих се на протестите през октомври. И за разлика от тукашните,техните бяха много масови .

Еврото го приеха 23-та.

Общи условия

Активация на акаунт