"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 272 410
  • 7 419
  •   8
Отговори
# 6 690
  • Варна
Даже забравих да спомена, че преди бала една шнола за коса трябваше да си взема, от някакво магазинче в подлез си я харесах с камъчета. Майка ми смени 10 долара и ми даде пари. Но аз отидох на следващия ден. Цената беше по 2. Долара станал от 1500 на 3000 хил лв , или нещо такова. Рев. Хайде още 10 долара , чейджбюро и за 15 мин в магазинчето.
Абе както и да го обясним - който не го помни..., нямаше аналог това от тая 97...отиваш на магазин и може да не ти стигнат и за хляб парите защото е станал по 2 или по 3 , че и по 10.
Не мисля, че ще е така чак сега.

Да метат, мн важно. То да не сме в някаква политическа медия, всеки може да напише впечатления, чак такъв строг контрол.

# 6 691
  • София
През '97 бях абитуриентка и половината клас си купихме тоалети от 1 магазин във Варна, защото повечето бяха фалирали и затворени Grinning Да, беше весело, защото бяхме млади и безгрижни, но времената бяха ужасяващи. Никой не може да ме убеди, че сега с еврото ще е по-ужасно, по-страшно и по-трудно. Да, в началото може би няма да е лесно и малко ще се стегнем , но е за добро.
Но целта на Санди са младежите, които не са били родени тогава. Те ще бъдат убедени от такива писания, че тогава всичко е било супер и апартаменти масово са се купували. Тези пропагандни писания са много опасни за бъдещото поколение.

Не се притеснявай. Не само че няма да се вържем, а даже и на присмех ни избива.

# 6 692
Не знам защо давате за пример все 97ма...Тогава вече бяхме 7-8 години демокрация...Та, да , смешно е ... В стремежа си да представите лошото минало от преди 89та, пускате  неща от близкото минало, и така обърквате младите , преписвайки   случаи от различни периоди от историята ни
Лъжа ли е Stefi2005?
През 1997 г. купуването на апартамент "на зелено" е било свързано със същите рискове като днес – възможност за по-ниска цена и разсрочено плащане, но и риск от измами и неспазване на срокове, особено в период на нестабилност, като при липсата на строг контрол, много сделки са прекратявани и хората са губели парите си, а днес има проблеми с „бутафорни“ озеленявания и неправомерно усвояване на зелени площи при ново строителство, въпреки че законът изисква озеленяване.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 13:41 от Barsa

# 6 693
  • София
БКП фалира 3 пъти държавата до 1989 г.
БСП, сиреч същите от БКП, пак фалират веднъж държавата през 1997 г. Демокрация, хубаво, ама пак Тошковци по властта. Демокрацията всъщност направи така, че изгони Румен Гечев, за да дойде Иван Костов и да оправи нещата.

# 6 694
Не знам защо давате за пример все 97ма...Тогава вече бяхме 7-8 години демокрация...

Да, ама не. Таман до 1997 година БКП, мимикрираща като модерна социалистическа, остана да управлява, докато даде възможност на комунисти и ченгета да прилапат или съсипят каквото могат. Апотеозът на тази мимикрия беше Виденовата зима, когато именно беше най-зле.

# 6 695
Подсказвам - 96та, 97ма, независим български лев, суверенитет, хиперинфлация.

# 6 696
52 , 62, 96 - трите фалита. Аз помня последиците на 62,  и намерих после  доход на майка ми , от ТКЗС - надница 62 ст. от този период.
10 ст ми беше купон за закуска от ТКЗС. Давахме по два, да си купим баничка и боза.
 И въобще малко по-нормален живот бе 80-те.

# 6 697
Значи горе долу за 35-6 години имало развитие...Построени болници, училища, пътища...Сега за 35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...А, да, евро ..

# 6 698
Да не би само БГ да е обявявала фалити и то заради комунистите. Защо не погледнете държави, които никога не са били комунистически/социалистически по колко пъти са фалирали и не са имали бордове, и са се възстановявали, кои с помощ, кои без.

# 6 699
Факт е, че левите ядат натрупаното от десните.  И фалират като свършат чуждите пари- Тачър го е казала.

# 6 700
Значи горе долу за 35-6 години имало развитие...Построени болници, училища, пътища...Сега за 35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...А, да, евро ..

Имало е да. Голям кеф за тези, които са си оставили здравето, докато са бачкали на ангария за общото благо.

# 6 701
Скрит текст:
Значи горе долу за 35-6 години имало развитие...Построени болници, училища, пътища...Сега за 35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...А, да, евро ..

Имало е да. Голям кеф за тези, които са си оставили здравето, докато са бачкали на ангария за общото благо.
Това не посочва причините за... "35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...".

# 6 702
  • София
Да не би само БГ да е обявявала фалити и то заради комунистите. Защо не погледнете държави, които никога не са били комунистически/социалистически по колко пъти са фалирали и не са имали бордове, и са се възстановявали, кои с помощ, кои без.

Не, не само в България. И в други държави като Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария и още поробени от Кремъл държави в периода 1945 - 1989 г. е имало фалити.
Опаа, ама и там е заради комунистите. Ми, така е, Нана. Комунизмът съсипва икономиката и културата на всяка държава, до която се добере. Факти. 3 фалита в комунистическия период и 1 след това от едни и същи червени образи. Няма друга капиталистическа държава, която е фалирала 4 пъти в рамките на 50 години. Това го могат само и единствено тези, които са в руската сфера, включително и самата Русия - два пъти им се разпадна държавността в 1 столетие, а само през 20 век изпадат няколко пъти в несъстоятелност.

# 6 703
Скрит текст:

Това не посочва причините за... "35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...".

И защо трябва да посочвам причини? Коментирам носталгията по нещо, постигнато с робски труд.

А причините за последващото нищо и половина е, че беше правено от същите и наследниците на тези, по които някои изпитвате носталгия.

# 6 704
  • София
България е на Запад. ЕС, ЕЗ, Шенген, НАТО. Това е. Wink На когото не му изнася има алтернативи и те са на изток. Да видим дали от Русия ще са толкова ербап да пишат така свободно или ще треперят като есенен лист дали няма руснак с калашник да им разбие къщата, за да ги арестува за 15 години заради коментар във форум.

Общи условия

Активация на акаунт