"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 274
  • 7 391
  •   4
Отговори
# 6 705
Скрит текст:
Да не би само БГ да е обявявала фалити и то заради комунистите. Защо не погледнете държави, които никога не са били комунистически/социалистически по колко пъти са фалирали и не са имали бордове, и са се възстановявали, кои с помощ, кои без.

Не, не само в България. И в други държави като Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария и още поробени от Кремъл държави в периода 1945 - 1989 г. е имало фалити.
Опаа, ама и там е заради комунистите. Ми, така е, Нана. Комунизмът съсипва икономиката и културата на всяка държава, до която се добере. Факти. 3 фалита в комунистическия период и 1 след това от едни и същи червени образи. Няма друга капиталистическа държава, която е фалирала 4 пъти в рамките на 50 години. Това го могат само и единствено тези, които са в руската сфера, включително и самата Русия.
Кога Гърция е била комунистическа, а Ирландия, Португалия, Испания,  Кипър. 
Кой ни е помагал така, както се помогна на Гърция?

Скрит текст:
Скрит текст:
Значи горе долу за 35-6 години имало развитие...Построени болници, училища, пътища...Сега за 35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...А, да, евро ..

Имало е да. Голям кеф за тези, които са си оставили здравето, докато са бачкали на ангария за общото благо.
Това не посочва причините за... "35 години ремонти на ремонтите, съсипия  и беззаконност...".

И защо трябва да посочвам причини? Коментирам носталгията по нещо, постигнато с робски труд.

Скрит текст:
А причините за последващото нищо и половина е, че беше правено от същите и наследниците на тези, по които някои изпитвате носталгия.
Ако определяш посочените примери като носталгия, значи признаваш, че днес живеем по зле, което противоречи на първоначалната теза. Нещо не е съвсем така.

# 6 706
Може и да не вярвате, но проверих сега, на 29.08.1997 съм си купила апартамент. Готов, не на зелено, панелен, без заем.
И все пак не казвам, че тогава се е живеело по-добре. Светът се развива и както нашите родители са живели по-добре от техните, така и ние живеем по-добре от нашите родители. Въпреки че, последните 2,3 години стандартът ми на живот спада сериозно.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 14:52 от laurentin

# 6 707
  • София
Гърция 4 пъти ли фалира като нас? И как фалираха гърците по-точно ще ми обясниш ли? Дали са взимали по 20 долара заплата, докато хлябът им е струвал 5$?  Thinking

Мери_Ан, а защо във всяка една тема чета руска дезинформация за всичко от едни и същи потребители?

# 6 708
Иде свободата, иде, Чаналова внася 300 хил подписа против еврото

https://bntnews.bg/news/sdruzhenie-doiran-2025-vnese-nad-300-000 … -1372928news.html

# 6 709
  • Буркина Фасо
България е на Запад. ЕС, ЕЗ, Шенген, НАТО. Това е. Wink На когото не му изнася има алтернативи и те са на изток. Да видим дали от Русия ще са толкова ербап да пишат така свободно или ще треперят като есенен лист дали няма руснак с калашник да им разбие къщата, за да ги арестува за 15 години заради коментар във форум.
България е там, където е била от столетия. на който не му изнася тук има възможност в 4 посоки да се изнесе.

# 6 710
laurentin, купили сте апартамент, защото сте имали 2/3 от парите в бонове, вероятно тогава и цените при вас не са били в долари

# 6 711
Ако определяш посочените примери като носталгия, значи признаваш, че днес живеем по зле, което противоречи на първоначалната теза. Нещо не е съвсем така.

Да, определям посочените примери в определения контраст с настоящето, като носталгия. Не знам обаче как стигна до заключението, че признавам, че живеем по-зле. Нещо много счупено и изкривено има в него.

# 6 712
И аз имам носталгия по 1997, ама защато съм била много млада тогава и баща ми беше жив, не по Виденовата зима....

# 6 713
  • София
Може и да не вярвате, но проверих сега, на 29.08.1997 съм си купила апартамент. Готов, не на зелено, панелен, без заем.
И все пак не казвам, че тогава се е живеело по-добре. Светът се развива и както нашите родители са живели по-добре от техните, така и ние живеем по-добре от нашите родители. Въпреки че, последните 2,3 години стандартът ми на живот спада сериозно.
И моите родители купиха тогава, за около 12 000 щатски долара. Разбира се, че се купуваха имоти по това време, българинът обича недвижимата собственост и инвестира главно там. Не обичаме да живеем под наем или на кредит, въпреки че се опитват да ни го привнесат.

# 6 714
Факт е, че левите ядат натрупаното от десните.  И фалират като свършат чуждите пари- Тачър го е казала.

Това е твърде повърхностно. Левите не са безработни.

# 6 715
Но предпочитат да бъдат такива. В същото време да имат и пари. Сложна дилема Simple Smile

# 6 716
  • Пловдив
Стига сте живели в миналото. До кога? Както писах сегашните поколения това не ги интересува. Не го разбират това, не са се сблъсквали с финансови машинации от такъв мащаб. Мозъците им не са соц бетон и не вият постоянно на умряло какво е било миналото. И слава Богу. Как ще минеш в бъдещето като стоиш закотвен в 1997. Няма как да уплашите моето поколение, а сегашното поколение това не го интересува.

# 6 717
Но предпочитат да бъдат такива. В същото време да имат и пари. Сложна дилема Simple Smile

Пълни глупости. Ако питаме "родолюбците" от Възраждане, веднага ще кажат, че трябва да се въведе 3 хиляди евро минимална заплата, макар че името си не могат да напишат без грешки.

# 6 718

Да, определям посочените примери в определения контраст с настоящето, като носталгия. Не знам обаче как стигна до заключението, че признавам, че живеем по-зле. Нещо много счупено и изкривено има в него.
Не съм съгласна, посоченото са факти - направеното за последните 36 години, сравнимо с преди това, е много по - малко.

# 6 719

Те и сега хора си купуват апартаменти, даже не панелни. За тях, за децата им...половината форум е накупил  на децата си апартаменти, преди да достигнат пълнолетие. Което само може да ни радва.

Общи условия

Активация на акаунт