"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 269 163
  • 7 323
  •   15
Отговори
# 7 275
Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените.

Сега последно какво е, оценили са си труда или заради еврото? Че се обърках.

# 7 276
  • Пловдив
Ами, искат европейски заплати хората. В евро.

# 7 277
Който, се оказва незначителен.
И потвърждение за тази незначителност може да намерим...?

# 7 278
  • Бургас
Като знам как се създава статистиката...точно никога няма да и повярвам.

Тъпи, сме мързи ни да се напъваме.

Имам чувството, че на някои хора им е много трудно да влязат в обувките на другите, нула емпатия.

Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. А да- ти си си виновен. Кой те кара да стоиш - мрънкач с мрънкач.

# 7 279
  • София
Във всичките лъжливи постове в тази тема.

# 7 280
  • Далечният изток
Смени си работата.

# 7 281
Във всичките лъжливи постове в тази тема.
Потвърждение, че влиянието върху инфлацията на влизането ни в ЕЗ е нищожно, намираме в лъжливите постове в тази тема?

# 7 282
  • София
Как тогава ви остава време за форума?

# 7 283
  • Бургас
Как тогава ви остава време за форума?

Що за въпрос?

Аида, примерът не е с мен, а с приятелка,която работеше в мола. Моят пример е предходния, аз пътувах и пътуването ми изяждаше времето, както и сме работили с един почивен ден, в който се чудиш да се боядисваш ли, да пазариш, ли да чистиш ли, да почиваш ли, да готвиш ли, но все пак имаше парична компенсация.При нея не си заслужаваше като заплата. Тя работи известно време така, година-две и естествено не издържа. Дадох го, защото много е лесно да се каже- смени си жилището, напусни, готви си, пазари на промоции, но не винаги това е възможно и не винаги зависи всичко от теб, а и се изморяваш от това постоянно напрежение. Кой иска да работи такива гадни работи и да няма достатъчно време, пари и мотивация, но ето на-сума ти народ работи поради липса на нещо по-добро.

# 7 284
  • Далечният изток
Някой ти плаща ли да ги пишеш подобни............
Дано поне си заслужава.

# 7 285
Скрит текст:
Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените.

Сега последно какво е, оценили са си труда или заради еврото? Че се обърках.
Еврото ни интегрира изцяло с ЕС, логично е цените на стоки, услуги, труд да са сходни като при другите, европейски стандарти. Който може ще издържи, който не може или ще фалира или ще свие разходите си на макс.

# 7 286
  • София
Вече съвсем се оплитате. От години се разнася из форума как в БГ е по-скъпо отколкото в други страни от ЕС.

# 7 287
Всъщност, явно в обществото има огромно количество левове, незнайно как придобити, които от известно време се харчат бясно. А се харчат така, защото няма как да бъде обяснено в банката от къде са, там трябва да доказваш произход и е сложно. И не случайно цените на жилищата, както и всичко останало се повишават. Легенди се носят как се носят сакове с пари, за да се плати апартамент. В стоителните фирми, не питат от къде са ви парите, даже много се радват на такива клиенти. И така. За съжаление го отнасят всички, и най-вече хората, които работят на трудов договор. Но за това не е виновно еврото. Едни конкретни управляващи, с целия корупционен модел около тях са в основата.

пп. Ре, в България става все по-скъпо, някои цени вече наистина надвишават европейските. Наскоро цени на ортодонтско лечение ме втрещиха, стигащи до двойно по-скъпи от такова в една богата европейска държава. И пак стигаме до момента, че явно има кой да ги плаща, защото иначе нямаше да са такива.

# 7 288
  • София
Не се сещам за период, в който храната, приготвена вкъщи, да е била по-скъпа от готовата отвън. Не разбирам логиката. И това не е от вчера! Още след 2020 г. ресторантите и готовите кухни започнаха сериозно да вдигат цените,  а от 2022/2023 вече стигнахме дотам, че една салата гони 15-20 лева. До работата ми има една кухня, която привлича строители и полицаи. Доста мизерна, качеството на храната е съмнително, вкусът липсва, но от години порция мусака е 11 лева. За тази сума вкъщи цяла тава ще направя.

# 7 289
Вече съвсем се оплитате. От години се разнася из форума как в БГ е по-скъпо отколкото в други страни от ЕС.
Но недостатъчно, явно трябва още, ще наваксваме.

Общи условия

Активация на акаунт