"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 269 487
  • 7 336
  •   15
Отговори
# 7 260
  • Бургас
Познавам хора, които пестят и определено не пестят, тъпчейки се със скъпи боклуци. Готвят си и си носят. Излиза им по-евтино.

Това изисква време, условия. Била съм в ситуация, в която времето не ми стигаше да готвя и пазаря и бях принудена да купувам. Тогава заплатата  ми беше по-висока, но пък парите заминаваха за храна точно за да не ям боклуци. Танто за кукуригу  се получаваше. Някои дори нямат и почивка като почивка на обяд, и могат само да смушат нещо набързо, не могат да седнат като хората. Не си мислете, че всички са като вас.

Освен да сменят местожителството, да сменят и работата? Само, че нито евтини жилища има, нито кой знае каква работа с прекрасни условия. Понякога колкото и да искаш не може да стане така, както искаш.

# 7 261
  • Далечният изток
Еее, то време, то усилия, то пари.... Ми няма пълно щастие! Всяко нещо си иска и времето, и усилията, и парите.
Кой не влага като иска да постигне някакъв резултат?!

# 7 262
  • Бургас
Така е, пак ще се напънем за пореден път, но защо трябва да влагаме в нещо такова? Нормално ли е? 

А тук се опитват някои да ни убедят, че е нормално и така трябва и едва ли не хората сами си го правят.

# 7 263
Уж сме богати, пък пестим от храна...

# 7 264
  • София
А, де.
Май излезе, че усилия пестим.

# 7 265
  • София
Просто е спекулативно да се изхожда от единични лични ситуации. Продъниха ни ушите в темата за живеещите в села с по 100 човека, сега пък за тези, които нямат време и един сандвич да си направят.
Съжалявам, но това са наистина незначителен процент и няма как мнозинството да се съобразява с тях
Всеки може да се бори със спекулата като пуска сигнали или не купува.

# 7 266
Изобщо не е незначителен процента..

# 7 267
  • София
Напротив, и статистката го доказва.

# 7 268
ами всъщност цените се вдигат постоянно, преди имаше пандемия, после войната, сега ако не беше еврото щеше да е нещо друго обяснението, но така или иначе просто си протестираме срещу международното положение. Промоциите и планирането се споменаха просто за да има някаква практическа полза в темата, че иначе само мрънкане и вайкане и нищо в посока разрешаване на проблема.

# 7 269
Напротив, и статистката го доказва.
Статистиката дава 5.2% за 12 месечен период ноември месец като най-голям принос за ръста имат услугите и храните

# 7 270
  • Пловдив
Ако мога да обобщя, съветите са: да затягаме коланите, да дебнем промоциите и сандвич в джоба. Лесно нЕма! Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените. Вместо да се върви по пътя да можем да си позволим повече екстри в тоя живот, съвети как да пестим, за да не мизерстваме.

# 7 271
  • Далечният изток
Пак не си разбрала, ама не е учудващо...

# 7 272
  • София
Ама никой не ви спира да се развивате. Вие се оплаквате, че ви е скъпо.
Не е лъжа, че цените се повишават, но е лъжа, че единствен фактор е ЕЗ.

# 7 273
Тъй като сме в темата за еврото, се обсъжда този фактор...

# 7 274
  • София
Който, се оказва незначителен.

Общи условия

Активация на акаунт