"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 269 487
  • 7 336
  •   15
Отговори
# 7 320
  • Бургас
...
Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. ...
Това къде по света не е така?
Ще трябва да свикваме, и по-зле ще става. Такива данъци, такси, застраховки, глоби, пари в брой с чували няма никъде.

Малко поезия от гимназията, звучи ли познато
". ..Завод. Над него облаци от дим.
Народът прост, животът — тежък, скучен. —
Живот без маска и без грим —
озъбено, свирепо куче.
И трябва да се бориш неуморно,
и трябва да си страшно упорит,
за да изтръгнеш от зъбите
на туй настръхнало вбесено псе парченце хлеб......."

За Дания съм чувала, че тези въпроси са уредени в полза на работника.

Соларис, и това го има,това не е работа за постоянно. Точно с такава работа ти се събират понякога повече часове работа месечно и като съотнесеш парите излиза, че не получаваш много, ти си ги изработваш.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 16:22 от Галчудо

# 7 321
  • София
Мери_Ан, напълно нормално е да говоря за Путин, след като във форума, особено в политическите теми, които ме интересуват, се разпространява неговата дезинформация. Всички потребители, които се редят да пишат тук срещу ЕЗ, лесно ще ги откриеш и в темата за Украйна. Там те защитават руските убийства на невинни хора, повтаряйки кремълските опорки едно към едно.
Относно учениците ми, то спокойно, няма за какво да ти е жал. Това са нормално мислещи хора, които не се хващат на плиткоумна дезинформация. Wink
Наистина е феноменално как десетокласници и единадесетокласници имат по-висока финансова култура от възрастни хора и с нормални джобни успяват да си купят банички на нормални цени, при това им остават пари и за обяд.

# 7 322
Скрит текст:
Цените под средното за ЕС ?!
Излагаме се, както винаги, трябва да се вземат мерки и да ги настигнем.
Не бойте се,
Ше бутнем некое евро под масата и ще заемем предни позиции.
Скрит текст:
Ох,  не мога вече! Тази тема е смех на корем. То квичат от високи цениии. То умрели от умора и глад,  Не могат да отскочат до магизин на 2 км, щото по чехли трябва да слязат до магазина до входа, че да си закупят кола от 2 евро и чипс от 5 евро. Други пък с куче-търсач издирват банички с манатарки, трюфели и маскарпоне, абе страшна мъкааа. Да идва 01.02. да си караме само на евро и да се свършва тази простотия с вечно неразбралите, угнетените и бедните, дето се чудят къде да идат на екскурзия, в кой от 5* хотели на Велинград да топнат дъто, а не да ги натоварват да обмислят планирано пазаразуване, бюджет. Друго си е да търсят изгодни сделки за апартаменти, BMV-та и къщи по гръцко.
Щото все по - този начин постигаме нещо, затова е и объркването и разнопосочните терзания и радости.

Никой не пише срещу ЕЗ, а срещу лъжливите  управляващи, които искат да вярваме, че благодарение на тях сме стигнали до тук, че имаме растеж по-висок от много други държави, че всичко е Ок.

# 7 323
  • Далечният изток
А, ей заради такива противоречия коментирам. Иначе всеки е свободен да си живее както иска. Ако ще и във Виена да ходи за банички, не ме интересува. Ама като твърди, че е скъпо и че много лошо се живее в тази държава, наистина да му е скъпо и да живее лошо. Другото са... казвам "противоречия", но иначе за мен са си откровени лъжи. За мен. Мое мнение. Сега пак да не се обиди някой.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 16:23 от AIDA_N

# 7 324
"Квичене" се вижда само от едната страна.
Сериозно ли е нормално да използвате такъв език, и после да имате някакви претенции изобщо?
То по-бедните квичат, или лъжат, или пък са алкохолици, тъпи, мързеливи, прости. Срам нямате.

Аз искам да ги видя тия бедни. Щото в тази тема само се говори за тях,  ама един няма тук. Искрено ме забавлява, хора които съм сигурен, че взимат заплата над моята, купуват си глезотийки в пътИ повече от мен, да влязат в темата за еврото и да, именно да квичат че баничката била 5лв, фризьорката вдигнала цените и подобни глупости и да сме мислели за бедните.
"Вие" никаква съчуствие не изпитвате, защото беднотия виждате само по новините и истории по социалните мрежи, после се вадят абсурдни аргументи.
Съвсем скоро очаквам някой да се възмути от цената на овесеното лате в кафенето и да се замислим, дали баба Пена ще може да си го позволи.
edit: не съм вярвал, че ще го използвам, но именно "virtue signaling" е точното определение за такива пишещи.

# 7 325
  • Бургас
Точно адвокат да говори за лъжи и противоречия.. на практика показа какво правят адвокатите и как едни думи могат да се изопачат така, че да излезе нещо съвсем различно от това, което човек казва.

# 7 326
  • Далечният изток
Нападките на лично ниво не се толерират във форума, знаеш ли?
Коментари за хора, а не за мнения... Не е окей.
Аз вече съм известна като голяма гад, а ти беше изкарана като миролюбива. Защо сега разваляш този образ?!

# 7 327
  • Бургас
А намесването на моя личен живот, директно обвинение в лъжа е ок, добре.

# 7 328
  • Далечният изток
Коментирах твоите мнения, не теб. Теб не те познавам както казах.

А аз съм лъжлив адвокат.

# 7 329
  • Бургас
Аз също коментирам твоята постъпка, според изказванията ти. Не те познавам  и не коментирам теб.

# 7 330
  • Далечният изток
Е как не коментираш мен? Говориш за адвоката. Какво правят адвокатите и как изопачават думите...

# 7 331
Добре де, повечето от вас ви интересува само вие да сте финансово добре ли, без оглед на това, което става наоколо? Учили сте, работите много, парите ви стигат, значи всичко е наред. И на мен парите ми стигат, но не ми харесва моя роден край да се обезлюдява, защото няма работа с прилично заплащане. Не ми харесва града да се пълни с узбекистански, индийски и прочие строителни работници и като сляза вечер в магазина до нас да си купя хляб и мляко, да не чувам българска реч. Не ми харесва детето ми да го е страх да излезе вечер. Да ЕЗ няма отношение към това, но тук се застъпва идеята, че инфлацията е нещо супер положително и колкото повече се вдигат цените, толкова по-богати ставаме. Между плановата икономика и крайно либералната, в която държавата не се намесва изобщо има много междинни положения и аз като данъкоплатец очаквам държавата да упражнява някакъв контрол върху цените.

# 7 332
Да ЕЗ няма отношение към това, но тук се застъпва идеята, че инфлацията е нещо супер положително и колкото повече се вдигат цените, толкова по-богати ставаме.

Айде поредния абсурд, който никой не е твърдял Laughing
Сериозно бе хора, как и защо си измисляте аргументи, че после да спорите сами със себе си?

# 7 333
  • София
Заглавието на темата е така поставено, че да предизвика конфликти за/против. Да ни кара да се самоизяждаме и някой да гледа сеир. Няма за/против от 20 години насам. Решили сме да сме в Европа, чакахме си чинно да ни поканят, поканиха ни, влязохме. Все едно да отворим тема За и против училището. Нали образованието ни е скапано, а и тетрадките и моливите са скъпи. Дайте да спорим защо е нужно да пращаме детето в първи клас. Не схващате ли колко е абсурден целия този спор?
На всеки, който не е роден със сребърна лъжичка в устата му се е случвало да е беден. Финансова култура му се казва решението.
Ние сме част от пазара и ако се съгласяваме (купуваме), то цените няма да паднат. Малко бойкот няма да навреди също така.

Вчера от една от омразните вериги с европейско участие, купих филе Елена за 11Е/кг, чери домати за 1Е/500г, земел за 0.06Е. Имаше и други ниски цени, но нищо друго не ми трябваше. Докато ние си чешим езиците, нашите производители и търговци се правят на капиталисти, истинските бизнесмени си плетат кошницата и накрая ще останат само големите вериги, защото знаят как се прави бизнес. Миналата година затвориха много магазини в квартала, сигурно навсякъде е така, само най-гъвкавите ще оцелеят. Причината за това е спорът за и против еврото, мантрата: Цените ще се вдигат - самоосъществяващо се пророчество му се казва. Хората, които инициираха този процес изобщо не се вълнуват колко сте бедни, те си броят копейките, превалутирани в евро, и хич не им дреме.

# 7 334
  • София
Мери_Ан, напълно нормално е да говоря за Путин, след като във форума, особено в политическите теми, които ме интересуват, се разпространява неговата дезинформация. Всички потребители, които се редят да пишат тук срещу ЕЗ, лесно ще ги откриеш и в темата за Украйна. Там те защитават руските убийства на невинни хора, повтаряйки кремълските опорки едно към едно.
Относно учениците ми, то спокойно, няма за какво да ти е жал. Това са нормално мислещи хора, които не се хващат на плиткоумна дезинформация. Wink
Наистина е феноменално как десетокласници и единадесетокласници имат по-висока финансова култура от възрастни хора и с нормални джобни успяват да си купят банички на нормални цени, при това им остават пари и за обяд.
Искаш да кажеш, че поднасяш тези опорки и на ученици ли?
Добре, че не преподаваш на децата ми. 🤐

Общи условия

Активация на акаунт