"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 342
  • 7 391
  •   5
Отговори
# 7 320
Обясни ти как ценовата стабилност изведнъж се оказа, че не е толкова стабилна, а това е критерий за приемане и ние отговаряме на него за да ни приемат.
що е то ценова стабилност?

Ирис, в Западна Европа. Там вървят тия новини, там си плащат с евро, но ни разправят, че в България да разплащаш с евро е гадно и ще настане апокалипсис.

# 7 321
  • София
Обясни ти как ценовата стабилност изведнъж се оказа, че не е толкова стабилна, а това е критерий за приемане и ние отговаряме на него за да ни приемат.

Обясни ми ти защо потребителската ми кошница е със същата стойност като миналата година, а не сме фалирали, огладняли, метеорит убил и прочее?

# 7 322

Обясни ми ти защо потребителската ми кошница е със същата стойност като миналата година, а не сме фалирали, огладняли, метеорит убил и прочее?
аз се чудя защо вече месеци наред кисело мляко купувам за 1.69 лв/0.86 eur.

# 7 323
Скрит текст:

Твоята може, така и казват/повтарят, но моята не е. На теб и говорители ли да вярвам или на това, което плащам в магазина.
А и за теб специално приемането на еврото от България е стратегически неуспех за Кремъл и с охота би платила повече. Wink

# 7 324
  • Наблизо
Сири,надявам се, че нямаш предвид мен.
Аз си казах.И преди еврото и след еврото проблемът в цените си остава,сега просто се усили.Което беше и предвидимо,предвид Хърватия какво стана и дори основателките на еврото са страдали от инфлация.
Сега трябва да държавата да направи механизми да се спре това.

За новините,почнаха да циркулират и тук надрасканите евро банкноти,тълкува се като “протест”,а статиите бяха в този дух.
https://www.radiofrance.fr/franceinter/podcasts/l-eco-en-vo/l-ec … vier-2026-4486597
Обясних,че скептицизъм не означава върви зле или друго,но други дето само гледат по телевизията и четат това,не мислят така.
И всички,които срещам и говорим за това,ми казват че сме се прецакали,но трябва да се взима в контекста на конституционна криза и all time спад в доверието към Брюксел в повечето хора в западна Европа.И юан да имахме,пак щяха да са същите мнения.Хората са доста обезверени.

# 7 325
Не готвя мусака, нито купувам банички от баничарница, нито хляб с някои изключения, но сиренето и кашкавала, които купувам са с 1 евро отгоре, както и писах напред, лекарство, което купувам повече от две години също с 1 евро нагоре, а хляба всичкия малограмажен беше по 1 евро от пекарна и това само за месец, а за после какво ще е.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 20:02 от Mama_Nana

# 7 326
Как съчини тоя тюрлюгювеч от цени, евро и конституционна криза... само Костя го може това. С цените проблем не виждам. Пазарувам от две три места, нищо не ми е поскъпнало. Поскъпна ми ресторантът обаче и предвид качеството, ще го пропускам занапред. Ти живееш в ЗЕ. Прецакана ли си с еврото?

# 7 327
  • Наблизо
В моята западна Европа имаме огромна конситуционна криза плюс Брюксел предаде много голяма част от гражданите и ни предстоят много големи стачки идните дни.
Спадът на доверие към Брюксел е огромен,оттам точно и подклаждането на партии като тези на Костя и все по-голям дял при избори на подобни партии.Вчера четох и статия интервю с шефа на най-големия синдикат на предприемачите,че се готвят за управление от крайнодесните.Затова и коментарите към мен лично,че сме се прецакали видиш ли.Аз не мисля така,така или иначе бяхме във валутен борд.За цените обаче съм убедена,че е само началото и ММ,роднини,колеги и приятели  потвърждават,че при тях в рамките на три години от 7 към едно,е станало едно към едно.Еврото е просто повод.Просто се даде оправдание и сега ще ги ползват до откат.
Трябваше държавата да е по на място,ама сега като се замисля държави като Франция и Белгия не са удържали инфлацията,ние ли.
Бъдещите управляващи трябва да се обърнат повече към подпомагането на малкия и среден фермер и вървене към повече хранителна независимост,а не министърът на земеделието гордо да обяснява от екрана ,че 90 процента от маслото в България е вносно.

# 7 328
Как съчини тоя тюрлюгювеч от цени, евро и конституционна криза... само Костя го може това. С цените проблем не виждам. Пазарувам от две три места, нищо не ми е поскъпнало. Поскъпна ми ресторантът обаче и предвид качеството, ще го пропускам занапред. Ти живееш в ЗЕ. Прецакана ли си с еврото?
Благодаря, можеше просто да напишеш, че съм копейка, което не променя нищо. Живея в дълбоката провинция, но все пак областен град, в който има 2 магазина на Кауфланд, 3 - ЛИДЛ, много - Билла. Всъщност оставам с впечатлението, че тези вериги се опитват да държат цените и този месец специално, промоциите им са много. За други магазини не е така.

# 7 329
Цените се вдигат и ще се вдигат. Партиите като тая на Костя ще растат, защото има кой да им вярва на лъжите. Техен депутат призова хората да драскат върху банкнотите, друг да ги изхвърлят. Нито един от двамата не го направи. БНБ им каза, че ще изгубят и няма да бъдат овъзмездени за надрасканото евро и се спря с тъпотия. Костя си държи обаче спестяванията в евро преди еврото.  Жалко, че хората се подвеждат по подобни манипулации, но то си е за тях. Да си драскат по банкнотите. А до колко вашата конституционна криза има общо с въвеждането на еврото тук, не мога да коментирам, защото няма общо. Повече от половината лева обърнахме за 15 дни и апокалипсис няма.

Нана, пак не си разбрала. Не е към теб.

# 7 330
  • Наблизо
Сири,има общо с това,защо хората ми казват,че сме се прецакали.Свързват еврото с Брюксел,а то е просто валута,но..
А партиите се множат не само в България .Положението е доста тежко навсякъде и бях супер учудена да чуя от уж нормални хора “Само тях не сме имали на власт,ще гласувам за тях,пък да видим”.Затова и не мисля,че всички гласуващи за Костя и Ибелин са тъпи..има и много обезверени.

# 7 331
  • Далечният изток
Услугите скочиха доста, вярно е. Според моите познати маникюристки и фризьорки е, защото са вдигнали осигуровките.
Обаче - МРЗ е вдигната, да, но не и осигурителният доход. Плюс, те още не са плащали осигуровки и не знаят колко ще са като сума, само знаят, че МРЗ е вдигната.

Не се учудвам вече на нищо, защото е доста показателно това проучване на Евробарометър. Начинът, по който българите получават информация - 48% от социалните мрежи...

# 7 332
Услугите също са скочили, последен пример ми е ГТП, за който платих през лятото 60 лв. Вече на същото място е 59.90 евро или към 117 лв.

Още в началото на миналата година в София не можех да намеря ГТП за 60 лева. Със сигурност още през 2025 г. платихме около стотина лева за прегледа.

# 7 333
Ресторантите и маникюрът не са задължителни. В Западна Европа, масово хората си носят храна от вкъщи за обяд и ходят с чисти и здрави нокти. Да, услугите, навсякъде са скъпи. И да, ако имат клиенти и запазени часове седмици напред е съвсем в реда на нещата да си вдигат цените, щом никой не се отказва от услугите им или от продукцията им.

# 7 334
Сири,има общо с това,защо хората ми казват,че сме се прецакали.Свързват еврото с Брюксел,а то е просто валута,но..
А партиите се множат не само в България .Положението е доста тежко навсякъде и бях супер учудена да чуя от уж нормални хора “Само тях не сме имали на власт,ще гласувам за тях,пък да видим”.Затова и не мисля,че всички гласуващи за Костя и Ибелин са тъпи..има и много обезверени.
как точно са се прецакали тия хора? Пак ще те питам, ти прецакана ли си? Как?
Не съм казала, че са тъпи, а че постъпката им е тъпотия.  И сами си я разбраха. А как гласуват за лъжец, ще си плащат цената. Слушах го тия дни, тотално е изперкал, но си къта гадното евро. По Гърция с гаджето го харчи, та....

Alia7, точно. Нито ще дам 40 евро за маникюр, нито 2 евро за мляко.

Общи условия

Активация на акаунт