"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 269 997
  • 7 369
  •   23
Отговори
# 7 335
Мери_Ан, напълно нормално е да говоря за Путин, след като във форума, особено в политическите теми, които ме интересуват, се разпространява неговата дезинформация. Всички потребители, които се редят да пишат тук срещу ЕЗ, лесно ще ги откриеш и в темата за Украйна. Там те защитават руските убийства на невинни хора, повтаряйки кремълските опорки едно към едно.
Относно учениците ми, то спокойно, няма за какво да ти е жал. Това са нормално мислещи хора, които не се хващат на плиткоумна дезинформация. Wink
Наистина е феноменално как десетокласници и единадесетокласници имат по-висока финансова култура от възрастни хора и с нормални джобни успяват да си купят банички на нормални цени, при това им остават пари и за обяд.
Искаш да кажеш, че поднасяш тези опорки и на ученици ли?
Добре, че не преподаваш на децата ми. 🤐
войната в Украйна е опорка?

# 7 336
Добре де, повечето от вас ви интересува само вие да сте финансово добре ли, без оглед на това, което става наоколо? Учили сте, работите много, парите ви стигат, значи всичко е наред. И на мен парите ми стигат, но не ми харесва моя роден край да се обезлюдява, защото няма работа с прилично заплащане. Не ми харесва града да се пълни с узбекистански, индийски и прочие строителни работници и като сляза вечер в магазина до нас да си купя хляб и мляко, да не чувам българска реч. Не ми харесва детето ми да го е страх да излезе вечер. Да ЕЗ няма отношение към това, но тук се застъпва идеята, че инфлацията е нещо супер положително и колкото повече се вдигат цените, толкова по-богати ставаме. Между плановата икономика и крайно либералната, в която държавата не се намесва изобщо има много междинни положения и аз като данъкоплатец очаквам държавата да упражнява някакъв контрол върху цените.

Обезлюдява заради еврото ли? Може би е време да се ядосвате на местни управници, вместо на чуждите.

А индийци, узбекистанци и прочие идват, защото тук няма кой да върши тази работа. По-добре ли е предприятията да спрат дейност? Те не хранят ли семейства? Тъмнокожи работници събират боклука в София - Карбовски беше заснел един такъв, а отдолу ръсеха расистки коментари. По-добре ли ще е боклука да се разнася по улиците, да плъзнат епидемии и да живеем в смрад? Да не мислите, че преди 10-20 години, когато българите се трепеха да ходят да работят във Великобритани, Германия и прочие, чужденците не са писали такива неща за нас?! Приятно ли ви беше тогава?

Уж призиви да се поставим на мястото на другите, пък после правим ксенофобски коментари.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 18:14 от Solaris

# 7 337
  • София
Мери_Ан, напълно нормално е да говоря за Путин, след като във форума, особено в политическите теми, които ме интересуват, се разпространява неговата дезинформация. Всички потребители, които се редят да пишат тук срещу ЕЗ, лесно ще ги откриеш и в темата за Украйна. Там те защитават руските убийства на невинни хора, повтаряйки кремълските опорки едно към едно.
Относно учениците ми, то спокойно, няма за какво да ти е жал. Това са нормално мислещи хора, които не се хващат на плиткоумна дезинформация. Wink
Наистина е феноменално как десетокласници и единадесетокласници имат по-висока финансова култура от възрастни хора и с нормални джобни успяват да си купят банички на нормални цени, при това им остават пари и за обяд.
Искаш да кажеш, че поднасяш тези опорки и на ученици ли?
Добре, че не преподаваш на децата ми. 🤐

Не, преподавам Античност, Средновековие и чужд език, но пак учениците, за разлика от възрастните, не вярват на обективно, гласове, афера, Дачков и прочеето човеконенавистни простотии, с които ни заливаш из темите. И Слава богу. Отиват си промитите поколения. Wink

# 7 338
Доста мизерна, качеството на храната е съмнително, вкусът липсва, но от години порция мусака е 11 лева. За тази сума вкъщи цяла тава ще направя.
Я сподели? Само кило мляно месо е поне €5. Иначе с кайма народна може да постигнеш същото качество като това заведението.

# 7 339
  • Далечният изток
Кой слага по едно кило кайма на тава мусака Wink

# 7 340
Аз😔...

# 7 341
  • Далечният изток
Ехеее браво, аз слагам около 400-500 г. Може би тавата ми е малка.

# 7 342
Аз😔...

Аз също слагам, но в къщи сме много хора и затова правя количества.

В моя град все още може да се намери кайма на 12 лв/6 евро прибл. , картофи купувам от производител на 1.50 лв. килото. Тъй че напълно е възможно да се направи тава мусака нормално количество за до 12 лв.

# 7 343
  • Бургас

Точно пък децата нямат собствено мнение, а взаимстват в голяма част това, което им говори някой по-голям авторитет , или слушат, или четат /евентуално/ някъде. Младите хора са много лесно манипулируеми.  Обективно и релевантно мнението се оформя малко като те поочука живота.

Относно джобните - Мама и тати дават наготово пари за джобни за да могат да си купят тези неща, не е като да не знаят колко точно ще имат този месец.

# 7 344
  • Наблизо
Ехеее браво, аз слагам около 400-500 г. Може би тавата ми е малка.
И не изхранваш явно мъже и подрастващи.
Моето дете яде повече от мен,и за да имаме за поне два пъти ядене килограм си отива като стой та гледай.

А такива като мен,които в евро си получават и заплатата и съм си За еврото,не може ли да се възмущавам от цените?И че не се прави нищо от страна на държавата това да се промени и сме стигнали до това дори брашното да е на една цена и по-скъпо от западна Европа,а уж поне него си произвеждаме?
Иначе ММ ме разпитва какво става с приемането на еврото в Бг,защото излизат тук таме новини,че преходът вървял зле и българите били против.Пак си говорихме,че в рамките на 2-3 години цените са станали на ниво един франк-едно евро,а влизането в било при 7 франка горе долу за евро.
Тъй че очаквам тези нива до края на годината за отношението лев-евро.Данони заплатите да последват обаче.

# 7 345
Аз😔...

Аз също слагам, но в къщи сме много хора и затова правя количества.

В моя град все още може да се намери кайма на 12 лв/6 евро прибл. , картофи купувам от производител на 1.50 лв. килото. Тъй че напълно е възможно да се направи тава мусака нормално количество за до 12 лв.
целта беше да влезете в обяснителен режим. Не се връзвайте.

# 7 346
Може и да има такива ентусиасти. За 5 порции колко, половин ли? Идеята беше да се докара до 11 лв. около €5.65 е само месото
Що? Интересно ми е, след като от два дена се говори за спестяване от храна, как се докарва 2.20 лева порция мусака. Да се науча и аз.

# 7 347
Едно кило кайма бих сложила, само ако я правя в леген.

# 7 348
А, ей заради такива противоречия коментирам. Иначе всеки е свободен да си живее както иска. Ако ще и във Виена да ходи за банички, не ме интересува. Ама като твърди, че е скъпо и че много лошо се живее в тази държава, наистина да му е скъпо и да живее лошо. Другото са... казвам "противоречия", но иначе за мен са си откровени лъжи. За мен. Мое мнение. Сега пак да не се обиди някой.

Откровени манипулации бих ги нарекла по скоро. И като се посочат нЕкои несъответствия - ама то не е за мен, то за една позната.

С каква цел се прави това можем сами да си отговорим, ми се струва. Аз бих заложила на нарочно насаждане на негативизъм, недоволство, страх от бъдещето, идеализиране на някакво си минало незабравимо и несъществуващо, наливане на вода в мелницата на едни хора, които  драпат  да се кривне в друга посока...
Според мен много добре знаят какво правят и защо.

# 7 349
  • Далечният изток
Може и да има такива ентусиасти. За 5 порции колко, половин ли? Идеята беше да се докара до 11 лв. около €5.65 е само месото
Що? Интересно ми е, след като от два дена се говори за спестяване от храна, как се докарва 2.20 лева порция мусака. Да се науча и аз.

Около 7 лева ми е каймата значи, половин кило, плюс 3-4 картофа /не килограма, брой/, плюс 1-2 яйца, половин кофичка мляко и 2-3 лъжици брашно. Смятай колко струва.
Но определено изглежда ми е малка тавата сега като се замисля...

Общи условия

Активация на акаунт