"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 632
  • 7 401
  •   9
Отговори
# 7 335
  • Буркина Фасо
Мусака с толкова много кайма вече не е мусака.
зависи колко картоф използваш. а и каква е каймата. Simple Smile
но за 10-на кг картоф определено няма да ми стигне 3 кг кайма.

# 7 336
  • Наблизо
Казват,че Ние,в България,сме се прецакали.
А те били прецакани вече 25 години.
Тези мнения са от свързването на еврото с Брюксел и разочарованието оттам.
Като символ,не като самата валута.
А,някои не са си я разбрали,но..както казах предстои все повече крайно десни да взимат властта и в Европа,така че не знам накъде ще вървим.
Въпреки че и ония в Брюксел се самозабравиха.Най-важните решения се взимат от никого неизбрани хора.

# 7 337
Казват,че Ние,в България,сме се прецакали.
А те били прецакани вече 25 години.
Тези мнения са от свързването на еврото с Брюксел и разочарованието оттам.
Като символ,не като самата валута.
е явно и следващите 25 години ще са си прецакани.

То намира ли се козе мляко въобще? Не съм виждала в магазините.

# 7 338
  • Далечният изток
Кои са се прецакали, те колко години вече са с евро?!

Пак от това изследване на Евробарометър, цитирам - общата подкрепа за единната валута в ЕС е рекордно висока - 74%.
Хич не ми изглеждат прецакани с този процент...

Да не са прецаканите като онези холандци, дето ги беше публикувала Силвърстоун?

# 7 339
  • Наблизо
Ето статия за подкрепата,в моята страна обаче подкрепата спада и го усещам около мен.
https://www.lemonde.fr/economie/article/2025/11/10/le-soutien-a- … 6652908_3234.html
Ако направят проучване днес,ще е още по-нисък процента.

# 7 340
  • Далечният изток
Коя е твоята страна?

# 7 341
Аз не разбирам хора, живеещи дългосрочно в чужбина какво ги интересува в България каква ни е валутата, какви са цените ни и т.н.   Да си харчат еврата в тяхната чужбина на техните цени, а какво е при нас, нито ги интересува, нито пък знаят реално като не са тук. А ако пък имат възрастни родители или други близки роднини тук и цените ни са чак с такава голяма разлика от техните, спокойно могат да им изпращат много от евтините и с по-добра качество техни стоки. Границите са отворени и пречки няма. Що за измислени драми на "чужденците"

# 7 342
  • Наблизо
Коя е твоята страна?
Една от двете цитирани като “с намаляща подкрепа”.Живяла съм и в други две.

# 7 343
  • Далечният изток
70% подкрепа за еврото?

# 7 344
70% подкрепа за еврото?
и аз така видях.

# 7 345
  • Наблизо
Уж,но тенденцията е да спада,което ми направи впечатление.
Не знам каква е интервюираната извадка.Усеща се много осезаемо сред хората и не е заради самата валута,а заради Брюксел.

# 7 346
  • Далечният изток
И какво искат 30%, да връщат франка ли?

# 7 347
Спри се, Бюти. Хем не знаеш, хем ни казваш, че сме прецакани, но не отговори ти с еврото в ЗЕ, прецакана ли си. И Костя така прави. Плюе по еврото и ЕС, а там ходи и еврото си харчи.

# 7 348
  • Наблизо
До колкото разбирам,да.Не познавам някой над 40,който да не е казал никога “А когато имахме франка,една багета беше 1 франк и 50” или подобна фраза.
И явно 30+ процента са готови да вървят назад.
Само,че нищо не е толкова просто.Не си и дават сметка колко са спечелили.
Аз казвам какво разправят около мен.Не,че аз смятам така.На хората им е и щнтересно и ме разпитват дали е така това,което четат по новините.Малко и глътка различност от стачки,кой завод затворил,Тръмп и още какво е блокирано защото няма бюджет.
По-горе споделих,че за мен няма значение евро или лев,то едно и също заради борда.Самата смяна обаче ударно вдига и ще вдига цените и смятам,че държавата това изобщо не го предвиди и не се прави нищо,освен някакъв показни глоби.

# 7 349
Огромна част от маникюристки и фризьорки са в сивата част на бизнеса. Не пускат касов бон, някои работят по домовете. Осигуряват се на минимална заплата а правят по 6 бона на месец. Хвалят се, че цакат държавата, а после мърморят, че тя нищо не им дава.

Видя ли някой много да се оплаква ми е ясно, че лъже. Хората, които наистина нямат просто нямат лукса да реват по форуми или да кълнат еврото, те се борят за оцеляване всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт