"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 246
  • 7 390
  •   1
Отговори
# 7 350
  • София
BeautyM, 10 коментара написа, че ще сме прецакани, ама в крайна сметка с какво ще сме прецакани ще споделиш ли, или? И най-любопитно ще ми е да споделиш как ти си прецаканата.
Иначе има евроскептицизъм породен от дезинформация и лични неуспехи, но какво да се прави.

# 7 351
Изследването не е старо, от 25.11.25та е.и 70% подкрепа е само в Италия и Франция, във всички останали е над 80%. Това ако не е одобрение, какво е... Мацката е тъжна нещо, оставете я да си страда....

# 7 352
Изследването не е старо, от 25.11.25та е.и 70% подкрепа е само в Италия и Франция, във всички останали е над 80%. Това ако не е одобрение, какво е... Мацката е тъжна нещо, оставете я да си страда....
какво искаше да ни каже, а то какво стана. Нещо като как беше "масово в провинцията не издават касови бележки", защото татко й заредил гориво, не платил на касата, а на бензинджията.
Сори, Бюти.

# 7 353
  • Наблизо
Ще го кажа пак.Новината,че България е в еврозоната от 1ви,е навсякъде.Има и репортажи,постнах тук.И който и да видя,ми казва,че България се е прецакала.Повечето на въпроса защо,отговарят,сега ще ви скочат цените,с което съм съгласна.Надявам се обаче и заплатите да последват.
Евроскептицизмът тук не е заради дезинформация обаче,а е заради действията срещу конкретната страна.И е страшно,защото както е тръгнало и тук ще изберат крайно десни.Това засяга и България,но не по евро оста.
Сири,за бележките беше в началото на годината,надявам се да е спряло вече.оттогава не са излизали от града,там проблеми няма.Майка ми ходи по разни занаятчийници и там й искат лева?! Те евро не приемали? Не знам какво ще правят от първи януари.

# 7 354
Бюти, те цените и без еврото щяха да скочат. Последните поне 10 години, всяка нова година осъмвахме с нови цени, на всичко. Увеличават се заплатите, увеличават се и цените и това е не само при нас. От кога са започнали да се вдигат цените на жилищата в България? След Ковид е някакъв адски бум, който няма нищо общо с еврото.
При вас също се вдигат цените сега, нали? Нищо, че не се е сменяла валута.

# 7 355
Не само е спряло, Бюти, не е го имало.
Ако ти кажа, че с еврото сме се изстреляли в космоса, ще го повтаряш ли?
Всеки с два грама познания по икономика, разбира защо се повишават цените. И не не е заради еврото. Във Франция и Германия заради еврото ли се повишават?

# 7 356
JoyJoyJoy
Ооооххх... Тя и другата потребителка така тъничко ги пускаше - ама те доста от холандците ни оплакват и викат аууу какво ви чака сега...
Кефят ме. Все едно не е тяхно мнение, ама около 6 пъти вече го написа...
Ама така е, хора, приемете го. Няма чужд гражданин, нормален, не политик или от борда на Майкрософт, дето да не ни тупа съчувствено по рамото. Именно заради инфлацията, цените, спекулата, обедняването, наричайте го както си искате. Общо взето се сравнява с ефекта от Ковид или войната в Украина.
 Но пък светлото бъдеще, което строим за пореден път, така сияе...

# 7 357
Бих се запитала какви са тия граждани, които ме потупват по рамото, ама нейсе.  Joy

Изключително семпло е да обвиняваме ЕС или еврото за случващото се в икономиката у нас, или по света.
Много четене и разговори и слушане на хора професионалисти, не рандъм лелката от млекарницата в Амстердам, която е напушена от сутринта и мечтае за дните, дето са я искали по трима младежа дневно.

Тази тема се превърна в учебник за небивалици на всеки, който има за какво да се изОка.

# 7 358
  • Наблизо
Алекс,о да,последните години е страшно.
Сега еврото е предтекст да се вдигат още повеч,отколкото без него.И пак казвам -не е заради еврото, а заради това което направи и жилищата по-скъпи от европейски столици,а храната на цени като там,че и по скъпа за някои храни,само че заплати три-четири пъти по-ниски.
И не искам да обиждам никого,а и съм в България всеки месец,че да знам какви са цените и да ги сравнявам,но това при чичо Гочо сиренето е 10 лева килото,а при леля Пена телешкото 20 лева килото,а маслото 5 лева килото..е някаква утопия или абсолютен комунизъм локализиран такъв.
Мъкна масло оттук всеки месец.Без промоция е 10 евро килото,със се намира на 8€.

# 7 359
Смарти, нормални хора са, не си ли срещала? Или си се ограничила до напушени лелки? В Амстердам за 3 години не срещах такава, да отбележа.
Бюти, нас ни спасяват колети със зехтин и сирена от Италия, иначе трябва да се изхранваме с Камчия. 😊

# 7 360
Бюти, какво казваш всъщност? Нищо не ти се разбира.
Всеки ден съм в България и не помня от кога, не съм видяла сирене за 10 лв килото. Отдавна го купувам за 20 лв. Ама и днес беше толкова.
Последно, не е гадно еврото във Франция, но е гадно в България. Защо?

# 7 361
Ще го кажа пак.Новината,че България е в еврозоната от 1ви,е навсякъде.Има и репортажи,постнах тук.И който и да видя,ми казва,че България се е прецакала.
В чужбина никой няма дори и бегла представа, че сме във валутен борд от края на 90-те.
То и в България половината хора не могат да осъзнаят значението на този факт.

# 7 362
  • София
Твърденията, че всичко ще стане много скъпо, са като да плашиш куче с кокал. В България вече е скъпо, още преди въвеждането на еврото, и то от години, десетилетиЯ.
Не е ясно кои са хората, които внушават тези страхове на Бюти, но съвсем наскоро беше разкрита тролска фабрика във Facebook, която системно публикува подобни коментари. След спирането на интернета в Иран пък редица тролски мрежи рязко заглъхнаха. Направи ми впечатление и присъствието на анонимни профили в Instagram под немските новини, които пишеха на лошо преведен немски (очевидно чрез ChatGPT) колко зле било положението в Германия след въвеждането на еврото и че същото щяло да се случи и с България. Супер. Нямам търпение да станем първа икономика в Европа.

# 7 363
Бюти, какво казваш всъщност? Нищо не ти се разбира.
Всеки ден съм в България и не помня от кога, не съм видяла сирене за 10 лв килото. Отдавна го купувам за 20 лв. Ама и днес беше толкова.
Последно, не е гадно еврото във Франция, но е гадно в България. Защо?
Аз разбрах че там е страшно и скъпо, но пък маслото е евтино, та носи всеки месец.

# 7 364
  • Наблизо
Понеже се коментираше цена на сирене 25 лева, да кажа, че пазарувам от местен магазин за млечни, където сиренето е 10 и нещо килограма. Не вярвам в нашето село да има, а в София да няма такива магазини.
Аида си купува за 10 лева сирене.
За самото евро,хората тук си спомнят вдигането на цените.Не съм била,не знам дали е било абузивно или не и оттам твърдят,че България е прецакана.Било е преди 25 години.Но спрямо това ,че за около три години от 7 към едно са стигнали 1 към 1,математиката показва че и в България до края на годината ще е така.Ще видим,дано не съм права.

Никой не ми внушава нищо,Соната,сравнявам буквално цените с Кауфланд в Германия,Дм и тн за абсолютно същите продукти,както и касовата бележка вече е онлайн.Минималната заплата е 1800-2000 евро бруто,цените по-ниски за същите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт