Нашите орхидеи – тема 46

• 15 387
  • 470
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Без снимки не може да се сложи диагноза. Може да са вредители, може да е физиологично.

# 436
Здравейте момичета и за много години!
Едната ми орхидея извади малки листенца и се чудех това бебета ли са. Прилагам снимка и благодаря предварително за компетентните отговори.☺️

Скрит текст:

# 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Рано е да се каже. Joy
Ти май и на Цветоносите имаш листа

# 438
Има прилистник на цветоноса, да. Много е къдрава тази орхидея като цяло, та се зачудих дали не е бебе това издаденото нещо с листенцата🤣.

# 439
  • София
Смятам, че е бебе. Виждат ми се две листенца и покарало трето.

# 440
Аз също мисля, че е бебе. Прилича на бебето на моята орхидея, което отделих и вече се развива самостоятелно.

# 441
Благодаря много! А понеже е отдолу близо до корените, трябва ли да внимавам за нещо, когато го отделям? Май трябваше с 3-4 коренчета да го отделя?

# 442
  • Мадрид / София
Щом като е от основата аз не бих го отделила.

# 443
  • София
Рисково е отделянето на такава детка.

# 444
Всичките ми орхидеи имат пъпки. Но и всичките имат и завехнали такива. Това на какво се дължи?

# 445
На не достатъчно светлина. И моите са така. Само две успяха да отворят всички пъпки.

# 446
На много неща. Мои така засушават ако ги изпусна и се долепят до стъклото на прозореца, тоест при предостатъчна светлина.

Самото растение от снимката не ми изглежда много добре - много капки има по цветоноса и листата, колкото се виждат, не изглеждат здрави също.. лилавеят и според мен е болно

# 447
На колежка изглежда така и така засушава пъпки... На североизточен прозорец, перфектно светло, но се проветрява всяка сутрин в офиса и редовно до орхидеите има открехнат отгоре прозорец (на перваз над парно са, но това "замразяване" сутрин им разказва играта...). Листата зимата са им такива малки, лилавикави...

# 448
О, снимката е след киснене с вода и от това са капките.

# 449
Ако е само съхнещи цветове и аз залагам на простудяване, но тази от снимката наистина цялостно не изглежда добре. Листата са странни, твърде малки и твърде малко на брой. Или, може да е от ъгъла снимката.

Общи условия

Активация на акаунт