Нашите орхидеи – тема 46

• 11 995
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
Тук една девойка Мелиса май е пуснала цветонос. Купих я цъфнала за Нова година, цъфтя доста дълго. Как мислите, дали ще се развие? Не е стояла на хладно, другите около нея също са прецъфтели и растат на корени и листа.

Имам тръгнал цветонос и на Лиодоро, което още цъфти, така си беше, като го получих. Сега видях, че излиза още един до едно коренче, между листата е и не мога да го снимам добре. Т. е. има един израстнал с два цвята и пъпки

Дали ще се развият много зависи от температурите в момента, които са при теб.

Доста е топло, в южна стая са. Трябва ли да охлаждам през нощта, при условие, че вече са изникнали?

# 76
  • Мадрид / София
Колко е това "доста"? Ако можеш да поддържаш температура около 26 градуса ще са щастливи. При мен сега са на около 30 градуса и другия месец ще се вдигнат още. Тази година забелязах, че развиха вторичен цветонос тоест активираха се спящи пъпки. Някои, които ги активираха по-рано и беше сравнително хладно дори цъфнаха, но тези, които по-късно се развиха с високите температури едвали ще достигнат до цъфтеж.

# 77
  • София
За Лиодорото да кажа - не режете старите цветоноси. Той цъфти от удължения, а от неоформените в цвят пъпки прави разклонения. Пуска нови цветоноси и успоредно развива старите. Ако няма сили - подхранва само един или два, а другите са в стаза.

# 78
  • Мадрид / София
Лиодорото едва крета. Моята дилема е как да го накарам да цъфне изобщо 😂

# 79
При мен Лиодорото иска по-често поливане от останалите фаленопсиси. Зимата на две седмици (останалите поливам на 4-5), лятото на 10 дни, а с жегите в послените години даже на 7. Ужас! Ама го харесвам достатъчно много, че да му угаждам Joy
Цъфти и зимата, и лятото.

# 80
  • София
Ааа - Лиодорото е жаба. Всяка седмица им наливам по 50-70 мл. вода и като тръгна пак да ги гледам - корените са изсъхнали. Имам няколко, та затова в множествено число пиша.

# 81
  • Мадрид / София
Е, мойто лиодоро е на водно, ама пак го кара спокойно. Не се напъва много на растеж, а за цвят - забрави.

# 82
  • София
Да ви покажа моите Лио-та. И още няколко имам, но са на други места. Тези са си набори, всичките вадят по два цвята. Жалко, че вече започнаха да прецъфтяват.

# 83
Да ви покажа моите Лио-та. И още няколко имам, но са на други места. Тези са си набори, всичките вадят по два цвята. Жалко, че вече започнаха да прецъфтяват.

Нещо бебета в повече да имаш Smiling Imp за една приятелка питам...

# 84
Ехееее браво Рая 🤗
И аз го харесвам, но с първия екземпляр не се разбрахме нещо и замина. Ще трябва да си взема ново ☺️

Хайде да споделя първи цъфтеж на Lime Mandarin, взета от Exotic Orchids през октомври.

# 85
  • София
Бебета имам, но не съм забелязала да са ми в повече 😂😂😂
Между другото Love potion го усещам повече от всичките Лио-та. Може обаче да се дължи на това, че той е на по-светло и по-рано се размирисва. От друга страна Отварата има повече цветчета от всичките Лиодорота заедно.

# 86
В магазин за цветя в грандмол срещу гробищата (Вн). Кокетна модификация

# 87
  • София
Това дето го е снимала _re_ge ще е Топ!, ако е мини или най-много миди. За стандарт ми изглежда грубовато.

# 88
Това дето го е снимала _re_ge ще е Топ!, ако е мини или най-много миди. За стандарт ми изглежда грубовато.

Мултифлорки бяха

# 89
  • Бургас
Трите пъпки на Минимаркчо цъфнаха и идвам да се похваля и аз Blush
Също и бебе вандата ми също цъфна отново
Нов цъфтеж имам на Карна

Общи условия

Активация на акаунт