Нашите орхидеи – тема 46

• 11 995
  • 362
  •   1
Отговори
# 60
  • Мадрид / София
Много са красиви! Честито!
Аз три пъти се опитвам да отгледам такова растение, но не ми се получава. Сега имам една, която е горе-долу жива.
Искат по-хладно като температури. Едни 20-24 градуса за Онцидиума и 16-20 градуса за зигопедилума.
Иначе не цъфтят и постепенно умират.

# 61
  • Бургас
Да за това отиват в апартамента на сина ми който е по хладен зимата, лятото са на осъклена тераса с източно изложение, която в жегите е отворена и е течение там. Ако оцелеят оцелеят, там са и другите ми камбриеви и Милтония. Засега са под карантина на дъщеря ми в стаята, там е хладно, защото климатика работи.

# 62
Прибрах от Кауфланд две камбриеви май?! това розово Нели ислер ли е?

Това е Буррагеара от рода Айслер. Нелли Айслер е в специфично алено, а стефан Айслер в оранжево. Такова приятно бонбонено розово не съм виждала. Може би нов хибрид  на Нели в Розово.

# 63
След като пресадих тази, се появи розово петно. Била си е болна гадината, а толкова добре изглеждаше Confused  Направо не знам какво да я правя, както и останалите дето пресаждах тогава. Уж чистих след всяка, но знам ли Tired Face

# 64
1. Проливаш с фунгицид
2. Мажеш конкретното място с фунгицид на кашичка.
3. след 7-10 дена обработваш с друг широкопрофилен фунгицид. (аз обикновено правя курс от 4 различни вида. Не че дава цялостно изцерение но има голям шанс да прескочи трапа.)

# 65
Благодаря! Тази ми е особено ценна защото е някоя от парфюмните фабрики, много си ги обичам тях.

# 66
  • Пловдив
Здравейте, писах преди няколко дни за кейкита. Днес реших да ги оправя. Това, което отделих тогава и  сложих с малко вода в капачка от дезодорант, не оживя. Омекнаха му листата и единствения корен. Отделих другото от другия цветонос и го сложих в саксийка от мини

Кейкито от другата орхидея сложих в по-голяма саксийка, не става в мини. Има по-големи листа и 4 корена

А това е отделено още в началото на годината и оттогава е в бурканче с малко вода на дъното, направи доста корени. И то в мини

Дано да оцелеят

# 67
Още тогава мислех че свалянето на кейките бяха прибързано. Можеше да се изчака. Отгоре цветоносут е бил сух, но надолу е напълно читав. При мен в това състояние цвеъонпсите изкарват години и кейкита цъфтят. Аз винаги изчаквам кейкито да падне само. Бързането често е фатално. Имала съм случай растението само да хвърли кейкито, но цветето беше болно. Кейкито беше зов за  помощ.

# 68
  • Пловдив
Свалих го, защото майката загива. Листата пожълтяха за два дни и всички корени са изсъхнали. И другото от началото на годината беше така. Само за това по-голямото мислех, че и там майката загива, че се беше килнала и с омекнали листа, но вчера пресадих и нея. Има доста нови корени и днес е живнала. Ще е добре да оцелеят.

# 69
Купих си онлайн едно много сладко мини, цветовете не са много впечатляващи, но са нежни и има страхотен аромат на момина сълза. Мисля, че е Phalaenopsis Aromio Powdery (Aromio Honey), видях го в един магазин с това име.

# 70
Здравейте,  днес на население в Кауфланд се сдобих с това. Гледам успешно фалчета в къщи, но досега такава не съм гледала. Приемам съвети. Също ако някой я разпизнае за име. А и е ароматна.

# 71
Нямаше ме последните дни и като се върнах заварих цъфнала тази:

Мисля, че я бях взимала от румънците. Отбелязала съм си Zygoneria Freestyle Meadows * fragrant. Остана по три бубли, без листа. Изкара нова бубла с листа и сега цъфна за сефте у нас

# 72
Тук една девойка Мелиса май е пуснала цветонос. Купих я цъфнала за Нова година, цъфтя доста дълго. Как мислите, дали ще се развие? Не е стояла на хладно, другите около нея също са прецъфтели и растат на корени и листа.

Имам тръгнал цветонос и на Лиодоро, което още цъфти, така си беше, като го получих. Сега видях, че излиза още един до едно коренче, между листата е и не мога да го снимам добре. Т. е. има един израстнал с два цвята и пъпки на върха и още два, които са се показали. Ще растат ли новите и да режа ли цъфналия, когато прецъфти?

# 73
Интересна аномалия открих на една моя орхидея. Grinning

Отпред е майката отзад момата. По средата от майката има ново бебе. Grinning Интересното е, че майката продължава да се развива добре и вече има ново листо. Живеят си дружно тричките, но не щат да цъфтят. Thinking

# 74
  • Мадрид / София
Тук една девойка Мелиса май е пуснала цветонос. Купих я цъфнала за Нова година, цъфтя доста дълго. Как мислите, дали ще се развие? Не е стояла на хладно, другите около нея също са прецъфтели и растат на корени и листа.

Имам тръгнал цветонос и на Лиодоро, което още цъфти, така си беше, като го получих. Сега видях, че излиза още един до едно коренче, между листата е и не мога да го снимам добре. Т. е. има един израстнал с два цвята и пъпки на върха и още два, които са се показали. Ще растат ли новите и да режа ли цъфналия, когато прецъфти?

Дали ще се развият много зависи от температурите в момента, които са при теб.

Общи условия

Активация на акаунт