Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Юни '25

• 114 472
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Честит празник,пораснали момичета!🥳
Имам много спомени от детството.В 7 клас си мечтаех да порасна,че да мога вечер да излизам до по-късно.А сега…сега си мечтая да бъда дете.
Света,благодаря за темата!

# 16
  • В полите на Пирин планина
Майка ми е учителка, отдавна пенсионер, но тъй като беше в средно училище, имаше поне 4-5 доста официални рокли, които сменяше на абитуриентските балове на нейните ученици. Със сестра ми много обичахме да ги обличаме и да обикаляме из къщата с тях. Помня едни бежови лачени сандали на висок ток - бяха мнооого красиви. 💓

# 17
Оооо, аз счупих тока на едни бежови сандали с кафяво без пета. Кракът ми малък обувам ги и храс по средата на стелката. Интересно майка не се усъмни в мен... 🤣

# 18
Честит празник на децата! Големи и малки!
Във всеки дреме по едно и Света го пусна да се рови в спомени днес!
Почти всичко си шиехме. Дойдеше ли събота и неделя и мама вадеше машината. Колко ръчен “оверлог” сме направили…;) после се появиха ателиета, където можеше да занесеш изкроеното за оверлог
Когато спестихме за детска стая, леглата отдолу имаха място за съхранение и държахме всички “стари” дрехи там в чували. От студентството на мама - до наши дни. Всичко беше прешивано по 3 пъти Simple Smile имаше едни магазини за платове с намалени цени…
А Бурда и Верена бяха настолна книга!
И сега пазя една стара българска настолна книга “да се научим да кроим и шием”
В 12 клас мама ми купи плат за палто, лилав!, защото имах шал, тип риска кърпа с копринени ресни на цветя в подобни цветове! аз извадих кройките от Бурда и ги занесох на модния шивач в Рила Стил.

# 19
Благодаря за новата тема Света!

Като малка разхождах на мама токчетата и роклите като я няма, 4-5 клас вече не ми ставаха.

малко любимо лилаво
Скрит текст:

Купих книги на децата за днешния празник 🙂

# 20
Детство Simple Smile
Безгрижно детство.
Ваканции на село. Игри до тъмно.
Рокли и панделки.
Не помня нещо да ми е липсвало.

# 21
  • Бургас/Пз
Миналата тема я изтървах почти изцяло, но в тази се надявам, че ще съм редовна Simple Smile
Благодаря, Света.
От детството имам много ярък спомен, че бях много много кльощава и винаги ми паднаха дрехите и все ги вдигах нагоре 🙃

Видях прекрасните снимки на Сиси и деца. Прекрасни и са и трите. Момичетата са достойни дъщери на майка си. Осанка, излъчване, красота. Напълниха ми душата 😘
По едно време видях , че и Змия се е появила и много й се зарадвах.
Прекрасните снимки на GB винаги много ме зареждат.
Ал, прекрасна си в тази лилава рокля.
И Мими е била голяма свежарка с племенника си. За пореден път се убеждавам, че когато един тоалет е завършен и облечен изглежда по съвсем различен начин отколкото всяка част по отделно.
Готова съм с две комбинации с бялата рокля - зелено и фуксия. До последно ще мисля с коя да бъда.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 19:40 от ani_d

# 22
Ани, страхотна си! Аз като пристрастна съм за комбинацията в зелено... Heart Eyes
Ал, много си хубава с люляковата рокля! 😍

# 23
Честит празник на детето в нас! Flowers Hibiscus

Моето детство беше гневно и бунтовно що се касае модата. Не романтзирам комунизма, а онези години ненавиждам от дън душа. Не бях щастливо дете. Денонощно свирех, за да ми дадат стипендия американците и да си тръгна. Майка ми и баба ми шиеха и плетяха великолепно, и много се стараеха да имам каквото трябва, но за мен ръчната изработка си беше символ на изолацията от нормалния свят. На 5 години бях излязла от Кореком с думите, че няма да живея тук повече.

Ани, прекрасна си в бяло! Heart Eyes
Девойките на Сиска са невероятни, успех и попътен вятър на Божидара!
На Ал лилавата рокля много ми харесва, но синята от испанските снимки още повече!
Анджи имаше разкошен тоалет с бял солей и бежово кожено яке и топ, страхотно беше.

Още съм в просъница, направих си второ кафе, дано помогне. Отивам да тичам навън после, да си проветря главата пред новата работна седмица. 10 дни до почивката, ще мисля какво да взема.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 12:24 от Dez

# 24
  • Sofia
Хайде и аз в темата, дано съм по-редовна в тази Stuck Out Tongue
Май месец беше емоционален и наситен с хубави събития и млади хора, нямах време да ви чета освен по диагонал. Официални снимки още нямам, ще видя дали девойката е склонна да я показвам във форума Sunglasses

# 25
И аз като дете бях кльощава....на всички панталони мама ми слагаше дебел ластик да не падат....то и моите деца бяха същите, но поне вече ластикът беше сложен фабрично...Grinning
Първият ми спомен за мода и стил на обличане е майчината ми баба....жена от село,  работеща в ТКЗС, но си шиеше дрехите на шивачка в Търново,  която беше шивачка и на майка ми и на мен до 1993-1994 г.....след това вече тези услуги станаха скъпи, навлязоха дрехи отвън. ...Майка ми носеше много обувки на ток (за разлика от мен )...най-харесвах сандалите й с коркова подметка и едно сабо.....И аз съм си шила дрехи (леля ми подари шевна машина на бала ми ..иначе дотогава ползвах на баба ми) по кройка от Бурда (уникално точни бяха ), с плетенето по не се справях, иначе съм ушила доста гоблени...Ех, какви модни размисли на 1 юни...

Ани, и двете комбинации са хубави...и зелено , и фуксия са ми предпочитани цветове...

Моите златни сандали( по-точно розово злато) от предното лято се оказаха супер удобни
Скрит текст:
За утре към приготвила леопардова пола...най-сетне лято...

# 26
От дете имах претенции за дрехи, аз избирах къде и какво да облека/обуя. Получаваше ми се, вероятно е свързано с баба ми, която от малка ме учеше на цветови съчетания, комбинации. Работеше като касиер в голям завод, но обичаше да шие, имаше усет към дрехите, стила, модата.

Ал, много ми хареса роклята ти!
Ани, великолепна си и с двата аутфита! Освен да съобразиш цвета на аксесоарите с цвят свързан с облеклото на ТМ, друго не се сещам да определи избора.
Дез, да знаеш какво искаш на 5 години и да се трудиш за да го постигнеш - впечатлих се, браво на теб!

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 13:24 от Sweta

# 27
Кати, разкошни са сандалите, ммм!

# 28
Моето детство не беше от най-щастливите. Помня как ми купиха хубав панталон и палто, и не ми даваха да ги нося колкото и да се молех. Просто стояха в гардероба, за да си имам "за нови"... Когато вече майка ми реши, че е време да ги нося, панталонът ми беше малък, а палтото изядено от молци! Баща ми най-често ми избираше цветовете на дрехите. Казваше ми да не нося сиво, защото не придава добър цвят на кожата. Сега сиво е един от любимите ми цветове и много добре ми стои даже. Майка ми обожаваше червено, аз на тези години имам една дреха в този цвят и то от скоро.
Честит празник на всички деца, и  на всички големи, запазили детето в душата си! 🎈🧸🍀

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 13:31 от DiaMia

# 29
  • София
Al, обичам лилаво, а на теб ти стои разкошно.
Ани, аз съм фен на розовото, но зеленият вариант е убийствен! Твърдо съм за него.
Съгласна съм с Мими, сандалите са разкошни. Ще се въздържа да попитам откъде са, защото ще фалирам вече.

Общи условия

Активация на акаунт