Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 839
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 300
Това си е твое виждане. Апартамент като първо изискване за мен е виаока летва за двама млади хора преди 30 годишни.

# 301
Така де, твое виждане. За младата жена от примера не е било така, нейните приоритети са били различни от твоите. Видяла перспектива в идеята два добри дохода да бъдат използвани за покупката на общ апартамент, даже на цените отпреди сегашното поскъпване, както излиза, и двойката тръгнала в тази посока. После момко се хванал с рускоговорящата и бившата вече е черна и меркантилна, класика.

# 302
Черна? Едва ли. Просто жената не получи това, което искаше. Защото в живота само с искане не се получава, ако са включени и други хора. Това е с брак, без брак, всякак. Можеш да искаш от себе си, но от другите е винаги под въпрос какво точно ще се случи.

А целия ми пример дойде, защото някой друг потребител отправи призив да се изисква от мъжете, и то да се искало много, защото иначе - лошо. Българките не искали достатъчно и т.н. Мъж, който иска - ще даде, който не - какви изсквания?

# 303
Т.е. мъжът от твоя пример не е искал да купува общ апартамент с жената? Някак по-редно ми се струва да се раздели с нея по тази причина, без да се стига до любовницата.
Не знам, на мен този лирически герой не ми изглежда като бял и невинен, жертва на меркантилната жена.

# 304
Не, просто изискванията не бяха успешни. На мен ми е странно да се казва - изисквайте - ей така, все едно който каквото иска, с изискване ще го получи непременно. Всяка двойка, всеки човек са уникални и различни. Трябва да има сходство и разбирателство накъде ще вървите двамата. А не като зададени обръчи, през които да се скача - жилище, пръстен, брак и т.н. заложени и единият настоява, другия се навива или скатава и т.н.

# 305
От това забиване в дреболии се изпуска основното. Мъжът е скатал от брак и деца и няма възможности сам да купи жилище. Колкото той бил вкарвал повече пари, толкова и набедената принцеса е имала съществено участие във финансовите работи на двойката, щом без нея не е купил. И тя явно може и без него.
Много ми е смешна тая любима дъвка колко много искали жените от горкичките мъже, били издържани, мъжете нищо не получавали и други подобни. И като се разделят, се оказва, че жените и без издръжка си поемат скъпия козметичен и пътен масраф, а пък мъжът пак не може да се справи със съществените покупки.

# 306
Когато двама души искат да си купят нещо, те ще обърнат света да го направят. Не е формулата единият да иска, а другия да се чуди. Това е.

# 307
Не видях някой да казва, че всеки поискал задължително ще получи исканото Simple Smile
Видях пример, в който едната страна съвсем ясно е изложила вижданията си за развитието на връзката с участието на двамата, а другата не е била достатъчно честна да заяви, че не е ОК с приоритетите на отсрещния. Тук дори не става дума за скромната любовница, а за отношението към другия, за липсата на уважение, такива незначителни неща.

# 308
Не, просто изискванията не бяха успешни. На мен ми е странно да се казва - изисквайте - ей така, все едно който каквото иска, с изискване ще го получи непременно. Всяка двойка, всеки човек са уникални и различни. Трябва да има сходство и разбирателство накъде ще вървите двамата. А не като зададени обръчи, през които да се скача - жилище, пръстен, брак и т.н. заложени и единият настоява, другия се навива или скатава и т.н.

Ако е тото - може всичко да се иска. Тото ли е? Всъщност може би не е съвсем да не е тото, затова и така подхождат. Естествено обаче и печелившите са малко на брой, където е тото.

# 309
Винаги е било по- добре един мъж да предложи жилище, да е способен да осигури децата си и т.н.
Жената трябва да съумее да осигури уют и спокойствие в тоя дом.
Това  е било моето виждане за  семейство и съм го постигнала.
Ама това да се заробиш  с ипотеки и то с гадже, дори не и законен мъж, жена, си е направо  лудост на днешно време и тия цени.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 11:00 от happy doc

# 310
Аз имам известни подозрения, че не е ставало изобщо дума за скъпарски пръстени и подобни неща, ами жената е искала брак като най-първа стъпка, преди да се хвърли в двете приключения - бебе и ипотека. Просто в 98% при такава комбинация от детайли точно това е ситуацията - мъжът е някакъв, дето в добрия случай трябва да го смушваш в хълбока за някакви общоприети неща. В лошия случай няма никакви сериозни намерения и седи, докато не му запари съвсем под задника.
Но личи негативно лично отношение срещу жената и радост, че мъжът я е подменил, така че не очаквам нещо, което да оправдае явно наглите ù според съфорумката претенции.

# 311
Нямам никаква причина за лична радост, на мен жената ми е позната, а не мъжа й. Аз почти никога по дефолт не съчувствам на мъже (освен в случая на убития Пейо и други трагедии) Реално не им е било писано, както и на много други двойки. Просто не става само и единствено с изисквания, както се рекламира.

# 312
Става, става и с изисквания, стига да са отправени към правилния  човек.
Като се свиеш в ъгъла и не изискваш нищо, в един момент няма и да те забелязват.Получаваш едно  нищо. Просто се превъщаш в удобна вещ.  После пълно с нещастни жени, след 30-  50 години брак.

# 313
Ама доколкото ти самата я описа, тя е образована, работеща, с добри доходи. Такава жена да иска жилище и брак не е 'само изисквания'. Ти се опитваш да завъртиш нещата, че е. Баш лично отношение е.
Извън този конкретен случай, сериозно не мога да разбера защо е такъв голям проблем да има някакви очаквания от мъжа. Нищо чудно, че толкова мъже съвсем сериозно се имат за партия над средното, защото имат работа с възнаграждение колкото средното за района, карат ауди и евентуално ходят на фитнес.

# 314
Последно казвам - не ми се спори. Според мен много трудно е до 30 годишни да си купите жилище сами. Иначе нямаше да е пълно със семейства под наем. Не знам защо тук се представя като нещо толкова лесно и удобно Simple Smile Моля, не ми давайте пример със свои близки, защото не се знае хората като са го купили, дали са го изплатили, кой им е помогнал и т.н. техни си работи. Жилището понякога е инвестиция за години напред, не се знае кой е готов на момента да прави в тази насока постъпки и т.н. Който разбрал - разбрал.

happy doc, мъжът ти сам ли е купил и изплатил жилище, преди да се ожените млади? Дори и така да е, не всеки го е направил и т.н.

Нарцùса, е какво им е на изброените от теб мъже...?

Общи условия

Активация на акаунт