Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 717
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Изискванията на 20-25 са едни - тогава гледаме мъже с потенциал. Ако на 30 няма обаче нищо насреща, тоест потенциалът не е поне малко развит ....
Как точно се преценява потенциал на 20-25.Ако има двама младежи и единият учи история, педагогически профил, а другият - дентална медицина, да се разбира ли, че вторият има по-добър потенциал?И ще е предпочитан?
От личния си опит - на 24-25 аз си търсех висок, интелигентен, уравновесен, с чувство за хумор. Имам успех - 3 от 4, чувството за хумор му е доста специфично и не го броя Simple Smile

Тази тема е абсолютно представителна извадка за хора с  цинизъм , двоен стандарт и тотално лишени от връзка с реалният свят.

Последните страници са само  ........искам , искам , искам ..........а какво предлагаш? Като ще е сделка и аз имам право да искам , поне бизнесът така работи.
Другия месец стават 20 години брак. Значи.... исканията ми са били добре посрещнати. Няма значение какво предлагам, намерила съм каквото искам.

# 421
Ама после, когато чувствата охладнеят? Според мен голяма част от разводите се дължат именно на това - затихнали чувства и събудено недоволство заради големи компромиси (и даже изнудване) в миналото.
Поне се е стигнало до развод. Без изисквания някои жени си стоят в зона приятели с привилегии, гаджета, живеещи всеки у тях си, любовници и т.н.

Иначе не съм чула за причина за развод, че жената е държала да се женят или да имат деца, или да имат имот. Е, по принцип бракът е основна причина за развод, ама като цяло не е това най-често цитираната причина.

# 422
Не трябват повече хора на планетата, трябва повече качество.

Aбе вие, знаещите какво трябва, еколози, миролюбци и любители на чистата енергия и индустрия, кога да чакаме да идете да го разясните тоя ваш модел в Индия, Еквадор, Малайзия, Сомалия и Судан?
Щото цялата ви стратегия води до намаляване на населението във ВАШИТЕ страни, а не в споменатите, където раждаемостта се увеличава лавинообразно.
Нямам против народ, етнос, нация да избира между добър живот на момента и изчезването си в най-близко бъдеще. Но е добре да осъзнавате, че прехвърляте тежестта върху децата си (тези, които ги имат).

# 423
Спадането на раждаемостта е следствие на образование и жизнен стандарт основно. Китай например отдавна не расте като население. Даже и във въпросните африкански държави има тенденции за намаляване, но ще се проявят след време. За момента нищо не може да се направи.

# 424
Стига с тази раждаемост. Земята е пренаселена.
Смятам повечето хора за неуспешни родители и без това. Оставете малко този ограничен земен ресурс да поеме въздух. Какъв е този напън за размножаване, не разбирам.

# 425
Bowerick Wowbagger, ти мисли за своя принос. Ние сме допринесли.

# 426
Зачетох се в един материал, оказва се, че в САЩ едва 38 на сто от сингъл жените са на пазара за срещи, срещу 61 на сто от сингъл мъжете. Диспропорцията е забележителна, според мен в България може би е и по-голяма. Това по въпроса кой може да си позволи да има изисквания и кой да си прави по-добре сметката.
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2025/jun/16/mankeeping- … chobox=1750085160

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 21:15 от EmmaT

# 427
Meli Mely 781797
,
не те съдя, но портфиото на този мъж не изглежда добре.
Поне английски знаеш ли?
Не бързай с детето. В Англия  вече не е толкова лесно,.както преди, нито с работата,.нито статус да се вземе. Проучи добре нещата. Ако вземеш че дойдеш имай си заделени пари, поне за обратен билет. Той ако е признал децата си и издръжка ще трябва да им плаща, която не е малка. Не искам да те плаша, но знаеш ли с какво се занимава той?

Да знам с какво се занимава не е сводник 100% просто от начало картите му не бяха открити с мен сега всичко ми е ясно живея в англия с него но това че семейството му живее на 2 часа от нас ме притеснява език не знам , не работя нищо напълно зависима от него съм историята е просто много дълга а аз самата съм толкова объркана

# 428
Зачетох се в един материал, оказва се, че в САЩ едва 38 на сто от сингъл жените са на пазара за срещи, срещу 61 на сто от сингъл мъжете. Диспропорцията е забележителна, според мен в България може би е и по-голяма. Това по въпроса кой може да си позволи да има изисквания и кой да си прави по-добре сметката.
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2025/jun/16/mankeeping- … chobox=1750085160

И в България май не е по-различно.
Жените имат далеч по-голям избор от мъжете.

# 429
Стига с тази раждаемост. Земята е пренаселена.
Смятам повечето хора за неуспешни родители и без това. Оставете малко този ограничен земен ресурс да поеме въздух. Какъв е този напън за размножаване, не разбирам.
Неуспешни са и заради битието, а не че при всякакви обстоятелства биха били неуспешни. Темата е и, индиректно, как да има успешни родители.

# 430
Не знам  но си мисля че на мен не би ми се занимавало с мъже, ако сега остана сама.

Всичките глупости в началото на връзките, самото усилие да опознаеш някого  когато 99% са супер предвидими..

Мисля че бих си гледала котките, дрехите и излизанията с приятели.

# 431
Няма нищо общо с битието – говоря ментално, духовно, психологически. Но няма значение. Така или иначе светът се случва въпреки кой какво и дали.

# 432
Няма нищо общо с битието – говоря ментално, духовно, психологически. Но няма значение. Така или иначе светът се случва въпреки кой какво и дали.
E, битието съвсем си определя и духа - може да е сдухващо, може и да е разглезващо.
Впрочем, многото избор (АКО наистина има много, а много всъщност може би има само за по-екстровертните, където и да е), само по себе си се спряга като неусетно налагащо ти-на-мене-аз-на-тебе отношения, което пък се счита за лоша база за брак. Също обаче и не смятам че това всъщност е много често срещано.
А най-вече си влияе перманентния елемент на несигурност, който е вграден в една средно добра пазарна икономика. Трудно може да има реална независимост от обстоятелствата, и не се навигират много лесно, което от своя страна може да води до чувства за безперспективност (тоест до сдухване).

Също, родителите никога не са преставали да изглеждат като издънили се:
"Настъпиха лоши времена и светът е станал много стар и зъл.
Политиката е много корумпирана.
Децата вече не уважават родителите си." Това е от апокрифна клинописна глинена таблетка, 2500 - 3800 г. пр. Х, акадска или асирийска. Обикновенно към цитата се добавя ".. и всички искат да напишат книга", но оригиналният източник не го съдържа това последното изречение (те естествено са имали само глинени плочки).

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 23:45 от Ази Азбърн

# 433
  • SF
Добра партия е умен, чистоплътен мъж, който ме обича. Като търси нещо друго, ще си го намери Joy. Пари се изкарват, другите качества няма как да се развият обаче, ако  ги няма навити.

Да кажем, че трима умни и чистоплътни те харесват, но единият от тях има комфортен апартамент с лачена кухня и огромна тераса с гледка, Гугъл, спусни щорите, Гугъл, направи 20 градуса в спалнята, модерен хибрид, малка къщичка на плажа в Гърция и мераци за още имане.
С кого ще излезеш?

# 434
  • София
С този, който се държи най-нормално и дойде да ме вземе от нас. 😜

Общи условия

Активация на акаунт