Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 839
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 285
Не съм ровила толкова надълбоко, но жилището трябваше да е за двамата, много ясно, не само на мъжа. Да са подсигурени поне с жилище е искала, което не мога да коментирам как се е очаквало да стане точно.

Самата аз бях с две деца, когато се сдобих с жилище и е ясно, че не съм го била заложила като задължителен минимум.

# 286
Т.е. жената с високите доходи е поела и финансов ангажимент към общото жилище? Каква меркантилност.

# 287
Нямам идея, повечето пари идваха от мъжа в случая. Никой не знае какви са договорките на другите хора за имоти. Понякога може друго нешо да се продаде и т.н, Без жилище жената не искаше да роди бебе. Това е. И тя си е в правото, и той реално си е бил в правото да се скатае, както се и случи.

Това съм го срещала като съвет и тук: поне жилище да има. Все едно е нещо, което се придобива супер лесно. Понякога семействата го изплащат цял живот, а междувременно са си изгледали и децата.

Съвсем никъде не споменавам меркантилност у жената. Мисля, че не е преценила от кого какво и как да поиска. Разминавания в очаквания и възможности.

# 288
  • SF
Едно време са се разделяли по-трудно, не защото много са се обичали и уважавали, а защото е било по-сложно.
Имахме една хубавица М., женена за софиянец. Не можеха да се дишат, но тя стоеше първо, защото имаха 2 деца, които учеха в София и второ, защото след развода я чакаше път обратно  към Павликени, Павликени, хубаво си всяко времи! Тук той я возеше в БВМ, а там дядо й е карал каруца. Показвала ни е снимки от щастливото детство върху каруцата със сеното. Но БМВто не се заменяше за нищо на света! Все повтаряше, че с тези 2 деца никой няма да я вземе, а и децата от Френската гимназия в София да се преместят в училището в Павликени някак нямаше как да стане. И затова си запушваха ушите, затваряха си очите и някак живееха в различни спални.

# 289
Така е, да, жилище трудно да се купува, затова и не вярвам на заслепените от любов 40-годишни, които твърдят, че от нулата тепърва заедно ще градят и ще купуват, ще гледат деца и пр. Ако минимум единият двойката не е натрупал  (или получил) нещичко и не е с добри доходи, няма да стане тепърва от нулата.

# 290
Ама чакай, значи почна с един намекващ пост каква е меркантилна и изискваща, и сега 5 поста 'амче аз всъщност не знам, не съм я нарекла меркантилна'. Не си... ама не контрираш 4 страници коментари, че е меркантилна. Контрираш сега, когато коментарите се обърнаха срещу мъжа. Нещо лично го приемаш.

# 291
А, до 40 г. все се е уредил всеки по някакъв начин, аз младите визирам около 25 годишни примерно. Те още не са работили толкова време, че да са финансово могъщи.

# 292
За двойка  с добри доходи и една средна финансова култура жилището не би трябвало да е чак такава непостижима цел, изобщо не е въпрос на финансово могъщество това. Стана ясно, че жената не е паразитирала върху момко, та намеците за меркантилност са доста странни.

# 293
На мен пък ми е противен оня соц модел, в който млади се вземат, пък с труд и спестителност си вземат постепенно панелка, после кола, а после дори и втора панелка
Не казвам, че е лошо, не казвам, че е неправилно, на мен просто не ми харесва.

Предпочитам всички, като общество, да подобрим стандарта си до там, че мъжът да няма проблем да купи жилище, в което да заведе жена си, а пък жената от своя страна също да има нещо свое, а най-добре и нормални родители, които вече са се погрижили поне за дома.

Янтра май по-напред (или в друга тема) каза, че имала подкрепа, дом и образование и това е супер изходна точка.
Това с общото купуване на жилище, видно и от други мнения, е и капан и обвързване и не позволява много свободно движение и избор в случай, че човек реши да прекрати отношения

# 294
Емма, кое е лесно? Да го купиш веднага или да ги изплащаш години наред?

# 295
Емма, кое е лесно? Да го купиш веднага или да ги изплащаш години наред?

Искаш да кажеш, че в България само финансово могъщите си купуват апартаменти? Наистина ли? За двучленно семейство с два добри дохода, без разходи за деца и пр., е изключено да купи апартамент?

# 296
Да, според мен на възраст до 27-28 години и на заплата е трудно. Без помощ и начална вноска от родители или друг продаден имот с цените в момента е направо голямо предизвикателство.

# 297
А твоите хора с луксозния живот и добрите доходи сигурно ли е, че нямат заделени пари за първоначална вноска? Дали все пак не са си направили сметката какво могат да си позволят, преди да тръгнат да купуват?

# 298
Излишно е да ме разпитвате - нямам идея Simple Smile Нищо не купиха, към момента поотделно също.

# 299
Не виждам някой да те разпитва. Влизаш с пример за меркантилна жена, която за разлика от теб еди какво си, обясняват ти, че нещата рядко са толкова прости.

Общи условия

Активация на акаунт