Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 770
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 555
Има хора, които обичат да готвят има и такива, които не обичат. Хубаво е поне един, двама от семейството да умеят, но това не значи, че все трябва да са жените отговорни за здравословното, ежедневно хранене вкъщи.
Да не забравяме, че повечето готвачи с мишелин звезди или друг вид постижения, известност в кулинарията са мъже. Така че, да се втрещява някой, че имало жени, които не обичат готвенето, мен ме втрещява също. Точно това е една от отживелиците и любима тема на мизогинистите - да иронизират и омаловажават значимостта на жените, които видиш ли, според тях - трябва да висят до котлона само заради пола си, понеже друго трудно им се отдава.

# 556
  • По света и у нас
Какво ти готвене - в София се продава прясно сготвена храна на всеки ъгъл, и чак във всеки Мол... Ето слязох до долу за плодове и в рибарския на витрината - прясно печена риба. Нито съм си вмирисвала къщата, нито съм фалирала по ресторантите -  детето е нахранено,  чуденето за деня приключи.

# 557
Май не ставаше въпрос дали жената трябва да домакинства по презумция, а беше в контекста, че ако се очаква от мъжа да издържа, не е ли нормално да се очаква от жената да домакинства.
Какво ти готвене - в София се продава прясно сготвена храна на всеки ъгъл, и чак във всеки Мол... Ето слязох до долу за плодове и в рибарския на витрината - прясно печена риба. Нито съм си вмирисвала къщата, нито съм фалирала по ресторантите -  детето е нахранено,  чуденето за деня приключи.
“Прясно сготвена” с олиото от миналия месец Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:08 от Linda*kiss

# 558
Какво олио от миналия месец за риба на скара? Просто оползотворяват рибата с изтичаща срок на годност, ама не е лошо, че в апартамент, ако готвиш риба, целият блок разбира и с тия холокухни споменът трае дълго.

# 559
Е, да, 100% винаги ново олио се отваря, а старото се изхвърля. Скарата се чисти, продуктите са качествени, абе въобще без забележки са нещата. Бизнесът мисли за народа Simple Smile

Ама да не отиваме много встрани от темата. За мързел заговорихме, може би има нещо общо с връзките. Въпреки че аз съм на мнение, че не трябва да се бъхтиш за връзка, в която видимо другият не желае да е, ама зор да си с гадже. Повечето влизат бързо във връзки, така че не ме възмущава да излизат бързо от тях.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:32 от Linda*kiss

# 560
Храня се здравословно и обожавам да готвя, но да е вкусно. Всъщност, готвенето ми отнема не повече от половин час. Защо е толкова проблем това за всички? Има всякакви уреди вече – мултикукъри, еърфраери и какво ли не. Даже само на грил тиган да запечаташ една рибка - пъстърва, сьомга или каквато и да е, не отнема повече от 20 минути барабар със зеленчуците. Всичко оптимизирам аз и си го правя да ми е приятно.
Ако мъжът е до мен (зад мен) и си каканижем сладко сладко, докато си приготвяме вечерята, за мен дори е приятно и чакано време от деня.

# 561
BasilA, има една друга тема - за връзките и фейсбук. Това в отговор на чуденката ти😜

# 562
Май не ставаше въпрос дали жената трябва да домакинства по презумция, а беше в контекста, че ако се очаква от мъжа да издържа, не е ли нормално да се очаква от жената да домакинства.
Какво ти готвене - в София се продава прясно сготвена храна на всеки ъгъл, и чак във всеки Мол... Ето слязох до долу за плодове и в рибарския на витрината - прясно печена риба. Нито съм си вмирисвала къщата, нито съм фалирала по ресторантите -  детето е нахранено,  чуденето за деня приключи.
“Прясно сготвена” с олиото от миналия месец Simple Smile

Защо да се очаква , че тя трябва да е домакиня, ако той я издържа?
Най кифли дамите точно ги издържат а те трябва да хрдят на фитнес и да са красиви по всяко време 🤐.

Всеки си избира ролята и другия я приема или не., но длъжни няма никого на никой

# 563
Няма длъжни.
Никой не може да те накара да си мил с ближния си. За мен да се грижиш и проявиш внимание към партньора си е задължително. Храната е част от долче витата ни. Няма как да я пропуснем. Това е като да правиш любов.
Да си поддържана жена не изключва и да си добра домакиня, готвачка, мила жена или?

# 564
  • По света и у нас
Вие ако си въобразявате че Атлантическата сьомга е от Атлантика а не от развъдника и няма глисти ?... А дивата от Аляска не е плувала в радиоактивните води на Фукушима?? ..

След този произход няма кой знае какво значение дали са я изпекли защото е щяла да се развали или с олиото от вчера.

Опитах я преди да сервирам на сина ми, и се ядеше.

Също не вярвам, че в ресторанта рибата е по-прясна и приготвена с ново олио...само че там е 38лв, а от магазина 13лв.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 21:19 от PriMadonna

# 565
  • SF
Е, да, 100% винаги ново олио се отваря, а старото се изхвърля. Скарата се чисти, продуктите са качествени, абе въобще без забележки са нещата. Бизнесът мисли за народа Simple Smile

Те пък тези, които готвят по къщите си само с еко био органик хайвер от дива сьомга се хранят, приготвен  с най-рафинираното олио и редуват пастет от гъши дроб, френски петлета и аржентински стекове.
Яли сме и безвкусни манджи, бъркани от грижовни майки. "Аз каквото имам в хладилника, това слагам в тигана! Моят яде миш-маши  и картофени каши и ушите му пукат!" Ами да беше купила една риба на скара, вместо тези тиганени измишльотини! После им вървят киселини. Важното е, че продуктите са оползотворени докрай. Без забележки са нещата!

# 566
Важното е да не се бъркат грижите със слугинството Simple Smile

Есмее много ме усмихна твоя пост Simple Smile

# 567
  • SF
Ами, да!
Как ли пък няма да търча от работа в 7, за да е сложено всичко на масата в 8, ще се лиша от разходка, кино, да се поровя малко в интернет - може нещо да си купя, при положение, че мога да поръчам или да вечерям навън.
Не всеки ден, но като реша, че съм изморена, ще ядем само салата и прошуто.
Като цяло хората се научиха да се ориентират бързо от къде да си поръчват - идва бързо, топло и е вкусно, отколкото от къде да си купят продуктите особено риба, месо, мед, мляко. Естествено, че това се случва по-често в големите градове, където разстоянията от и до работа си отнемат време. Не си за 10 минути вкъщи и продавачката не ти е братовчедка или съученичка, и не те чака да си вземеш кошницата с покупките. Редиш се на едни каси... Не е много бързо-лесно-вкусно.

# 568
  • По света и у нас
Едно пържене човек и после дрехите ти са тотал щета. Забрави. Аз и бъркани яйца правя в микровълновата, много по икономично е от гледна точка на миене на тиган с нагнетената мазнина, пък ти се олющи маникюра, и косата се мирише на пържено, пък телта за търкане ти загруби ръцете, после подсушавай целия плот от водата, Абе моля ти се... Я си живей живота. Прекаления светец и богу не е драг

# 569
  • SF
Омързеливи се съвременната жена.
Едно време закуски, кус-кус, баклавички, банички, събота и неделя задължително 3-степенно меню, па кекс за следобедното кафе, па крем карамели, па печени чушки, па мляко с ориз, па реване...
Сега, мъжете взимат хранителни добавки, ходят на тенис, на фитнес, гълтат витамин Д и побутват яхнията с грах и тестените десерти. Що да си губиш времето да им готвиш! Най-любимо му е суши и рибай стек. Ей сега!

Общи условия

Активация на акаунт