Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 774
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 645
Тази аура тук с нас в стаята ли е в момента?
Joy

Този ли беше, дето не правел компромис с жена с дете, наричайки я "жена с ремарке" или нещо подобно? И съветваше мъжете да не се хващат с такива?

Ау, страхотна аура.

# 646
Дайте да направим тема за свалки и малки (секс) обяви, за да се изчистят другите теми.
Wink
И за да съм аз по темата - интересен казус разказа Ал Бънди. А именно, какво правят хората, и не само в наши дни, за да не се разделят толкова лесно.
Скрит текст:
Малко ни в клин, ни в ръкав, но ще разкажа една случка, която още не мога да проумея:

Виждам се случайно с мой бивш колега, който беше с жена, която определено не беше съпругата му. Кимнахме си и подминах.
Същия има над 25 години брак, две деца и доста стабилен бизнес.
Срещам го след време и от дума на дума, стана въпрос за онази жена.
- Не се ли притесняваш, че ще развалиш брака си - питам го.
- С жена ми не сме интимни от 10 години. Това е начин да запазя брака си - отвърна ми.

Не забелязах признаци да ме лъже, а доколкото го познавам, не е от хората, които спестяват истината. Оттогава мина доста време, но още не мога да си представя, че подобна ситуация е възможна, а именно, да си имаш любовница за да запазиш брака си.

Звучи абсурдно - знам, но не съм в неговите обувки.
Аз познавам отблизо друг, доста подобен случай. Мъжът заминава за чужбина на временна работа, жената остава в България с децата. Е не е ли очевидно, че ако стане така, няма грам гаранция, че тези хора няма да си изневеряват? Кой може да кара без секс година, две, шест?
Заминаването в чужбина определено е в интерес на семейството, защото доходите рязко се покачват, но каква е цената?
И все пак в този казус семейството се запазва, въпреки, че в някакъв момент се доказват недвусмислено изневери.
Не знам, хората определено не се разделят толкова лесно, не и отговорни хора с деца, но аз не бих участвала в такава комбинация. Или са семейство и живеят заедно, или не са.

# 647
Като изключим двойките, които са на последно стъпало от пирамидата на Маслоу, и правят равносметка прекарват ли качествено време заедно, получават ли подаръци, имат ли химия, пълно доверие и лоялност, изпълняват ли си сексуалните фантазии, съществуват още хиляди двойки, които я карат криво-ляво и то много по-продължително, без да изпълняват петте важни аспекта във връзката. Някои нито един не си изпълняват.
Те са заедно, събрали се и се търпят.

Тоест отговорът на въпроса защо хората се разделят определено не е в някой от висока или висока средна класа, който търси себе си, защото тези ситуации не са общовалидни.

Много повече са хората като тези от примерите, които бутат връзка 25 години, а от 10-тата насам не са правили секс, или гастербайтери, пращащи пари, които спорадично си изневеряват и т.н.

# 648
Тук пращи от аури.
Не мож се вреди човек.
//
Трудно се разделят при изневери двойките, защото се водят от максимата "една нощ в рая и буя докрая". После обратно към реалността и познатото. Промените като цяло са проблем за повечето хора и ги избягват до последно.

# 649
На работа, с другите вестници за шефа, пристига и Трета възраст, всяка сряда. Такива обяви за запознанства има..... Направо падаш...
"Весел вдовец търси.."
"Млад ерген на 65г ...."
"Търся моята женичка да я гледам като царичка"
"Осигурен в София търси млада пенсионерка за гледане срещу унаследяване"
"Любов... Какво е това? До 70г не знам... Ако ти знаеш, обади ми се"
"Младеж на 75г търси каквато и да е за дружба срещу поемане на всички разходи"
"Имам си апартамент в София, имам си кола, но нямам теб .. ела и ме открий"
"Млада булка търси приятел. В момента излежавам присъда в Сливенския, но скоро мога да съм при теб".
Падаш човек.... Направо пресата ме заболява от смях... Joy

Тва към предложението за секс обявите на Uncommon
Joy

# 650
Тукашните обяви ще бъдат по-крийпи, като гледам контингента, дерзаещ в това направление.

# 651
  • По света и у нас
Уау, мъжете какъв маркетинг му праскат.
Напудрено, в добро настроение, бонбон Joy

# 652
  • Далечният изток
Във форума ли?! Нееее Rolling Eyes
Превъзбуден, хиперактивен, логореещ смешник-фукльо... Ама всичко, което ме отвращава, събрано в едно същество.

# 653
Тукашните обяви ще бъдат по-крийпи, като гледам контингента, дерзаещ в това направление.
“Имам аура.
Издържай ме финансово.
В.В, 42 годишен”

# 654
  • Somewhere beyond the moon and stars
Когато интимността я е имало, а вече я няма, обикновено и с любовта така се е получило…

И когато някой в тази конфигурация реши, че животът е твърде кратък и е време да го живее за себе си - et voila!
Т.е. принудително съквартирантските съжителства ми се струват по-скоро временно състояние, докато се случи нещо друго.
Изключвам случаите, когато са причинени от здравословно състояние, разбира се.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 07:58 от ~Emerald~

# 655
Тук пращи от аури.
Не мож се вреди човек.
//
Трудно се разделят при изневери двойките, защото се водят от максимата "една нощ в рая и буя докрая". После обратно към реалността и познатото. Промените като цяло са проблем за повечето хора и ги избягват до последно.

Чакай да ти разправям аналогичен случай.
Застроиха се много терени тука, които се падат в наводняеми райони. Щото нали зимата земята замръзва и април месец като почне да вали дъжд вместо сняг, водата няма как да попие и така. Ако си построил нещо близо до река или езеро, особено на по-ниско - наводняваш се през година-две най-много. Та интервюират един такъв, скромна къща, милион и половина, ама застрахователите отказват да го застраховат.
И човека разправя : - Вижте какво, вярно, че един месец тука е ад, денонощно с гумените ботуши и в бейзмънта не мога нищо да държа. Обаче 11 месеца е рай. Та изтърпява се някак.

И при дългите бракове е така. Айде, да кажем не 1:11, по-скоро 50/50, но както се спомена, хора има, търпеливи. Или пък ги крепи ефемерна надежда, че хубавото време от началото може да се върне. Не, не, чак такива баламурници не вярвам да има. Мързелът и страхът от промени са по-вероятни.

# 656
  • Пловдив
40 М. .....търся жена с имот на морето за сериозни отношения до Септември

# 657
Ами, не е прецедент.
Много мъже, за да понесат "непосилната лекота на битието" и да имат семейство, което е компромисно откъм жена им, намират вариант да са интимни (и ментално) с други жени.

А ако жената обича мъжа си, но не иска да прави секс с него защото просто вече не и до това, не и се занимава... задължително трябва да се разделят ли?
Леко не бие ли на използвачество и наглост от страна на жената? Не й се занимавало със секс, ама другите облаги на брака бива, приема ги.

Мъжът е ясно защо не се развежда - секс, навик, битов комфорт, финансови причини, дълг пред децата и страх от риска.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 09:20 от Linda*kiss

# 658
А ако жената обича мъжа си, но не иска да прави секс с него защото просто вече не и до това, не и се занимава... задължително трябва да се разделят ли?

На тази жена, дето обича мъжа си, но не й е до секс, не знаем какъв точно й е случаят. Приемаме, че по-рано сексът й е харесвал. За да се е "отбила" сега, може да е хронично преуморена или да има някакво заболяване, за което не знае, например нещо на щитовидната жлеза. Ако е заболяване, да види да се лекува, а ако е преумора - да се разтовари, защото не ще да е само нежеланието за секс. Тази апатия и умора се отразява изобщо на целия й живот и на невъзможността да му се радва, както преди.

Аз знам за един такъв случай, когато сексът беше станал мъка поради проблем на мъжа с простатата, затова жената се отказа. Ако е такъв случаят... хм, наистина може да няма последствия и двамата да си живеят като братче и сестричка. Или да се разделят, но не лесно. Не вярвам в лесни раздели.

# 659
  • Варна
Не знам как мъжете си представят жената да желае да прави секс с тях, след като

Връщам се от работа в 18 00, почвам да готвя, да пера чехлите с четка, кисна банята с препарат, чистя с четка баня и тоалеъна, цялата съм мокра, потна , мръсна...той се връща от работа, сяда на терасата, пуши цигара и вика айде

Сексът не е задължение и жената ти, за да иска трябва да е настроена, а не да е престимулирана от задачи , да не може спокойно да седна да хапне, да се почувства жена и да те иска...

Чакам го са направи едната стена на терасата 1х2.5м., два месеца нищо, само седи, пие бира и пуши цигари.
На мен не ми пречи да имам задължения, но жената не е длъжна да обслужва апатичен мъж.
Ако си търси секс извън семейството, защото го мързи активно да участва в него, да си ходи.

Общи условия

Активация на акаунт