Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 591
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 900
Преди около всеки човек витаеше тайнственост. Днес всеки "знае" всичко за всеки. Затова толкова бързо се разделят...

# 901
Сега никой не знае нищо за никого. Едно ти казва, друго прави. С тези джаджи, технологии, инфо, социални мрежи не знаеш грам кой какво прави, говори.
//
Какво е силен мъж, Птица?
Лично аз от мъже не се страхувам, а от силни пък хептен. Де ги? Дай ги насам тези силните мъже.
//
Аидка, права си в частта обща култура, знания. Но лично аз си имах солидна база преди да запиша висши. Така че това по-скоро ми даде допълнителни знания. Не съжалявам, разбира се, но не мисля и че трябва да е на всяка цена или определящо за една жена, за да бъде образована, начетена, стабилна.

# 902
  • Далечният изток
Най-главното за мен специално е, че аз придобих самочувствие, увереност в себе си, станах амбициозна, все неща, които ми липсваха. Да си го кажа направо, Simple Smile не се срамувам от това, знам откъде съм тръгнала - бях си една проста селянка, сервитьорка от крайпътни заведения, израснала с убеждението, че за нищо не става. Ами след това, като знам каква съм била и какво съм постигнала, за мен наистина е много.
А, после ще ми говорят, че хората не се променяли...

# 903
  • По света и у нас
Жените обожават силни и независими мъже. Ние мечтаем за такива, дипломи изкарваме за да имаме по добра стратегическа позиция като тръгнем да търсим такъв (силен независим, интелигентен, проспериращ)
Такива мъже рядко се женят за Ленчето продавачката или Катя маникюристката.
Дори и в Пепеляшка принца се жени за беднячка по неволя, но не и по рождение.

# 904
Жените обожават силни и независими мъже. Ние мечтаем за такива, дипломи изкарваме за да имаме по добра стратегическа позиция като тръгнем да търсим такъв (силен независим, интелигентен, проспериращ)
Дори и в Пепеляшка принца се жени за беднячка по неволя, но не и по рождение.

Говорете за себе си, а не от името на всички жени, моля Rolling Eyes
Нелепо твърдение, което по никакъв начин не може да бъде отнесено към "ние, жените". Доколкото изобщо има "ние, жените" - като прочета някакво такова изказване, и започвам да се питам дали съм жена Smiley

# 905
  • Paris, France
Много Ленчета и Катета също имат завидни дипломи, освен че изкарват повече пари от офисни плъхове. При вас маникюристките са зле платени, доколкото са ми казвали, но в Европа фризьорките и конкретните си изкарват доста добри доходи, особено фризьорките и си намират съвсем прилични мъже. Повечето фризьорки, които познавам са сами и изобщо не търсят мъж. Едната до нас си продаде сградата и купи имоти в Тунис, където се ожени за млад, с 20г по-млад от нея. Сега живеят в Нормандия лятото и в Тунис зимата.   Мой роднина, професор, академик, е женен от 40г за фризьорка. Тя май изкарва повече от него.

Работещите по салоните са направени и кифлеят, та хващат око. В България срещу майка има салон. Половината ден е затворен. Към обяд идват две мухли и седят до 16ч, а после ги сменят други 2 до 21ч уж, но в 20ч затварят. Всичките ги издържат мъже.

# 906
  • По света и у нас
Така е - изкарват много пари и добре изглеждат. Но мъж Директор в корпорация не се жени за такава обикновено. Обикновено жена му и тя е на някаква позиция с контакти в управлението, политиката или пък не работи и се занимава с благотворителност.

Едно е да си хай профайл, друго е да печелиш добре.
Изобщо не казвам че нашите маникюристки и фризьорки са зле заплатени - напротив дерът ни кожите. Но казвам че професията не е достатъчно престижна за мъж който иска да владее нашироко. Такива се хващат с по - префърцунени жени - певици, актриси, политички.

# 907
 Коя нормална жена си търси "мъж, директор на корпорация"?

# 908
Веско Маринов нали беше по едно време с фризьорка Simple Smile))) Не е като да не изкарва пари милият.

# 909
  • Paris, France
Е, той директорът на корпорация вероятно се е оженил докато стане директор, че и развел. Ако много хареса козметичка или маникюристка, винаги може да им помогне са си отворят по-голям бизнес и да се водят директор на SPA или козметичен институт. Продавачката може да иде да продава някъде, но да се води sales consultant или sales analyst.

Моите впечатления са, че мъжете не се интересуват особено от академичните постижения на жените. Досега един не се е впечатлил от броя езици, които говоря добре, книгите, които съм изчела, дипломите ми и даже доходите дотолкова, че да са определящи дали да излезе с мене. Помагат да се разбирам с мъже от по-високи социални слоеве, но не и за връзка и брак.

# 910
  • Далечният изток
Ама ти си омъжена бе, Невена, какъв брак, какви връзки?

Верно дипломата не си я носиш в джоба, да я показваш като седнете на кафе с някой мъж, но пък може да те вкара в определени среди, където да срещнеш определен тип мъже (влиятелни, богати...). Grinning Това за свободните жени. И мъже Grinning

# 911
  • По света и у нас
Ми може би защото има разлика между Европа и Америка, в Америка няма да я погледнат ако не е от “класа” със заслуги в разни организации. Репутацията е важна.
Казвам ти - никой мъж с диплома от престижен университет няма да се изложи да се хване с момиче от тези професии. Няма харесване или не харесване - той ще я представя в обществото с него и тя трябва да може да е приятна за неговата среда. Една продавачка без образование няма капацитета да забавлява партньорите му и ще му се подиграват зад гърба му че не се е оженил подходящо. Нейните теми ще са - колко гадни клиенти са идвали днес, а жените на другите ще говорят за благотворителност, няма как да стане.
Но и в Индия е така - колко индийки стават докторки за да могат да си вдигнат акциите в брачните селекции.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 16:51 от PriMadonna

# 912
Ми може би защото има разлика между Европа и Америка, в Америка няма да я погледнат ако не е от “класа” със заслуги в разни организации. Репутацията е важна.
Казвам ти - никой мъж с диплома от престижен университет няма да се изложи да се хване с момиче от тези професии. Няма харесване или не харесване - той ще я представя в обществото с него и тя трябва да може да е приятна за неговата среда. Една продавачка без образование няма капацитета да забавлява партньорите му и ще му се подиграват зад гърба му че не се е оженил подходящо. Нейните теми ще са - колко гадни клиенти са идвали днес, а жените на другите ще говорят за благотворителност, няма как да стане.
Но и в Индия е така - колко индийки стават докторки за да могат да си вдигнат акциите в брачните селекции.

Това просто не е вярно.
Има голям брой случаи, в които мъже, които са по-високо в йерархията се женят за жени, които са на по-ниско стъпало. Абсолютно си се случва. Мъжете (като цяло) търсят външен вид и младост най-напред.  Не ме убивайте с камъни Simple Smile))
Жените, от друга страна търсят, много други неща. Такива, които се постигат и на по-късно възраст.
 Но колкото по-образована и на висок статус е дадена жена, толкова по-трудно ще си намери партньор. Просто защото жените искаме като минимум поне равен на нас и често в  повече.
 Но млада и хубава и с по-нисък статус би могла "да се пласира" с добра партия Simple Smile Образно казано.

# 913
  • Paris, France
AIDA, писах като съм била мома как е било положението, но и сега, при поколението на дъщеря ми не е много различно.

Е, аз ако съм с даден мъж, какво да правя с други влиятелни и/или богати мъже, освен да умирам от скука?

PriMadonna, при вас е много различно. Тук никоя жена няма да тръгне след ден бачкане да забавлява партньорите на мъжа си. Нямаме тези неделни събирания, събирания в градината итн. Даже и жените-домакини поръчват готова храна и аниматори и DJ като събират професионалните и политически съдружници на мъжете си или те си се събират без жените си. Тук любовницата е институция и напълно ОК, а при вас пълни жълтите страници и съдилищата.

А и при вас продавачките са малко блудкави, грознички и често дебели. Тук има и много красиви и направени. Мъжете първо гледат външност.

# 914
  • По света и у нас
Младата без дипломи и статус ще трябва да се примири да се зароби с някакъв дърт чичка и да се състари с него. Това не е за всеки.
В момента се движа в едни интересни среди и тайничко повръщам от това което виждам и ми иде да си поговоря с разни хубави малки момичета които си мислят че ще ударят тотото разни “богати” дедовци, но си мълча. Всеки трябва да си мине по пътя.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 17:16 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт