Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 554
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 915
Тя приказката за Пепеляшка не е съвсем измислица. Ако един мъж е достатъчно богат и с власт, може да се ожени, за която си реши той.

# 916
За Европа, или поне южна, всякакви конфигурации са възможни. Но си гледат наистина преди всичко външност, поне за начало.

# 917
Ами не е така, защото образованието не ти дава само диплома. Мен правото например ме образова в истинския смисъл на думата. Даде ми знания в почти всяка област от живота и широка обща култура. Плюс самочувствие, че мога, че знам, че мога да правя нещо, което много хора не могат, че мога като си отворя устата да звуча авторитетно и че мога да говоря на всякакви теми с всякакви хора. И още много, много...

Така е! Има професии, които дават на жената много силен старт, независимост, самочувствие и  добавена стойност в социума. Вече тя какво ще стори със себе си, е съвсем отделен въпрос. За съжаление, немалко колеги от лекарските среди се провалиха в личен план, оставяйки се  мъжете да им дават посоката.

# 918
Опазил ме Бог да ме избира някой си по статус и дипломи. Па нека да е Безос.

# 919
  • Далечният изток
Не разбра. Ти имаш предимството да избираш мъж с по-висок статус.

# 920
Относително е.
Не бих казала, че това ти дава предимство при избора на мъж с по-висок статус.
Мелания Тръмп, Карла Бруни-Саркози нямам спомен да са с дипломи. Всъщност знам – бивши модели са.

# 921
Не мисля, че трябва да се сравняваме с дами от сорта. Бивши модели, ама и те остарели.
Бази, правилно ли разбирам - искаш да кажеш, че дипломата няма значение? Има, и то голямо, особено, ако води със себе си титла (арх, инж, адв, д-р). Май на различни езици говорим….

# 922
Иска да каже, че мъжете обичат първо с очите и оная си работа и после с ума.  Simple Smile

# 923
Лисичката ти отговори, Дренче. Simple Smile
Разбира се, че имат значение. За нас самите.

# 924
  • Пловдив
Иска да каже, че мъжете обичат първо с очите и оная си работа и после с ума.  Simple Smile

Всичко важно се съдържа в сутиена 🤭🤭

# 925
  • Paris, France
За жената високите дипломи нямат голямо значение за връзка. Водещи са младостта и външността. Това обяснява защо малко архитектки и жени с докторантура в областта на квантовата физика имат избора на Мелания Тръмп и Карла Бруни. В което няма лошо, защото те едва ли искат да седят домакини или да придружават съпрузите си по тъпи приеми с празни приказки.

# 926
  • Далечният изток
Никой не говори за избора на Мелания и Карла Бруни.
Защо сега тези крайности? Това е избор на нула цяло, нула милион процента в света.
Мисълта ми беше точно, че за жената има някаква стойност образованието, доколкото има друго самочувствие, увереност, стил ако щете, а това си личи.

# 927
Титлата си е титла, постижение е, хубаво е човек да има такава и т.н., но на мен ми е много смешно като почнат някои хора с титли да си ги изтъкват при всяко неформално запознанство.
Та хубаво е да има човек някаква титла, но не тя да му е всичкото, с което да се представя в обществото.

# 928
Хората се представят като артист, художник, футболист, инфлуенсър, защо не и като адвокат или доктор. Какво правиш минимум осем часа на ден определя първоначалното впечатление у хората. Но после има още хиляди други неща, които те правят харесван, харизматичен или пък не.

В последно време съм крайно разочарована от духовното и нравствено състояние на интелектуалците и висшистите. Нито имат стил, нито характер, нито интелект, нито морал.

Та да, образованието и професията са си за лично ползване.

# 929
  • Paris, France
Мисълта ми беше точно, че за жената има някаква стойност образованието, доколкото има друго самочувствие, увереност, стил ако щете, а това си личи.
Образованието дава самочувствие там, където е рядкост и отваря врати за много по-добро заплащане на образования труд. Ако за да го получим сме се  набълбукали със студентски кредити, а заплатата ни е като на човек с две степени по-ниско образование, не мисля, че дава самочувствие.

На Мелания Тръмп и Карла Бруни самочувствие не им липсва и без докторски титли.

Малко е и до етническа и културна среда. Различавам ниските класи с необразовани хора от високите, образовани в престижни учебни заведения само по говора на улицата в Англия, но не и във Франция.

Общи условия

Активация на акаунт