Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 563
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 960
  • SF
Последното нещо, за което съм мислила, когато съм вземала дипломи, е как да ловя мъже с тях Joy Дипломите са си за мен.

Иначе мъжете, които имат някакъв акъл и класа, попринцип предпочитат жени, които също имат акъл и класа, но тук връзката с дипломите, не е толкова пряка, колкото следствена.

Колкото до Карла и Мелания, не намирам нито Саркози, нито Тръмп за "джакпот". Но те вероятно това са търсили, намерили са как да го постигнат, така че евала. И двете изглеждат добре и излъчват класа и елегантност.

Дипломата е самочувствие. Може да е в шкафа, но е самочувствие. Аз имам близки, без дипломи. Завършили са средно. Имат хубава работа или са предприемачи, но нямат диплома. В тези случаи парите покриват дефицита от дипломата.
При жените е по-сложно, когато попадат, и искат да попадат, в IT среди, на лекари, на зъболекари, на актьори... Те неминуемо се перчат с дипломите си. Разговорите се въртят около изпити, спомени от злобни професори... Спорят за плюсовете и минусите на различните школи. Всичко това може да е заради самата идея да се рекламираш сред себеподобни, но на тези без дипломи не им е добре да ги питат: А ти?           Къде завърши?

# 961
Актьорииии... не бих ги слагала до лекари или адвокати, архитекти в никакъв случай. Даже по-скоро да не ми казват какво са завършили.
Ето защо казах, че е добре човек да има база, възпитание, обща култура, начетеност, градени още от дете. А не да чака на какъвто и да е висш ценз да го направи образован, начетен. Висшето е надграждане и специализация към нещо конкретно, което би ти дало развитие.
И тук правим препратката към емоционалната интелигентност. Ако имаш потенциал и знанията ги вложиш в развитие не само професионално, а и в личните си отношения – чудесно. Иначе, свидетели сме колко жени и мъже с висше са си просто едни бастуни. Е и? За какво са тогава тези дипломи и звания като личните ти отношения са батак, а ти си един тъжен човек. Не ги схващам аз тези неща.

# 962
Факт за добро или лошо, външният вид си казва думата и когато става дума за работа. Харизматичен човек все ще се котира добре и в личен и професионален план.

# 963
  • София

Джер, е за теб не съм забелязала да имаш акъл и класа Laughing Пък има и мъже, които могат да избират и други качества към външния вид и младостта, а не вместо тях. Разбира се, има и такива, които осъзнават, че младостта си отива, а кофти характерът остава, ама тук вече освен за мъже с избор, говорим и за такива със зрялост. Та ядрена физика за някои.

ПП: И явно не си разбрал, че говоря за качествените изменения от това да си образован, а не самата диплома Laughing

# 964
  • По света и у нас
Дипломата не е просто диплома и не е просто за гордост - отваря ти очите мноооого  широко.
Само ако нямаш такава плюеш по дипломите.
Да се похваля, вчера най накрая приключих с курса по корпоративните финанси, сега като отворя fidelity.com разбирам и купон какво е, и YTM и как се изчисляват лихвите, а преди гледах все едно ми говорят на китайски.

# 965
Имам една приятелка, която от години е сама поне 5, и преди това не е било нещо сериозно, но постоянно смята, че мъжете трябва да я харесат, защото е много умна, кариерно преуспяла и има докторантура. А то образованието и всякакви квалификации са за теб самия. Да, умният мъж ще иска жена, с която може да общува, но това няма общо с образованието. Дори ако е прекалено кариерно ориентирана ще го отблъсне или ще привлече супер слаб мъж.
Когато моят професор на 50 се ожени за негова студентка на 30, и имат дете вече, тя се чудеше ама как така той като е толкова интелигентен и ходи по цял ден да преподава, издава книги и т.н. как може да не търси жена с неговия интелект, а някаква никаква. Или се чуди на една точно бивша сервитьорка, как така й върви в любовта.
Ами мъжете не се женят заради дипломи, това е най-абсурдното нещо и последното, заради което ще се ожени някой мъж за жена.

# 966
Единственият потенциален плюс на дипломата е,че може обосновано да се предположи,че носителката и е участвала яко в пиянски и развратни купони в Студентския град. Laughing

# 967
  • Paris, France
Дипломата е самочувствие. Може да е в шкафа, но е самочувствие. Аз имам близки, без дипломи. Завършили са средно. Имат хубава работа или са предприемачи, но нямат диплома. В тези случаи парите покриват дефицита от дипломата.
При жените е по-сложно, когато попадат, и искат да попадат, в IT среди, на лекари, на зъболекари, на актьори... Те неминуемо се перчат с дипломите си. Разговорите се въртят около изпити, спомени от злобни професори... Спорят за плюсовете и минусите на различните школи. Всичко това може да е заради самата идея да се рекламираш сред себеподобни, но на тези без дипломи не им е добре да ги питат: А ти?           Къде завърши?
В днешно време всички сме завършили някъде. Мъж с дипломи, но без пари не се котира сред жените ако няма и хубава външност. Хубаво нещо са дипломите, но за мъж трябват и пари, а за жена- външност на брачния пазар. В среди на лекари съм родена и расла и не помня като се събират да говорят за университета или работа, бляк. То и работата им една, не е за разправяне! Актьорите са ми по-интересни, но не съм движила в такива среди и може би затова ги мисля за бохеми и по-готини.
Дипломата не е просто диплома и не е просто за гордост - отваря ти очите мноооого  широко.
Само ако нямаш такава плюеш по дипломите.
Да се похваля, вчера най накрая приключих с курса по корпоративните финанси, сега като отворя fidelity.com разбирам и купон какво е, и YTM и как се изчисляват лихвите, а преди гледах все едно ми говорят на китайски.
Не плюя по дипломите, но как се изчисляват лихвите мога да науча и от интернет, а translate да ми го преведе на какъвто си искам език. Аз зная как се изчисляват лихви, но не мога да го обясня на език, различен от английски.
Единственият потенциален плюс на дипломата е,че може обосновано да се предположи,че носителката и е участвала яко в пиянски и развратни купони в Студентския град. Laughing
Капка не съм слагала в устата си докато учех в унито, а и Студентски град там нямаше. Майка ми и баща ми също не са пиели като студенти, а и по тяхно време май не е имало общежития.

# 968
  • По света и у нас
На един купон от СГ не съм отишла… напивали сме се 3-4 пъти максимум за 5 години защото ходехме на практики на хижи.

Самоученето от Гугъл, не е същото като ученето от акредитирано висше учебно заведение, защото второто е одобрено от комисия експерти, плана ти обгръща всичко най-важно, което трябва да знаеш, обясняват се всички концепции по темата за да няма чудене после и накрая излизаш сигурна в себе си, че знаеш за какво става дума.
Гугъл не е регулиран а е манджа с грозде.

# 969
Работила съм дълги години финанси. Вече не – избягах – това не е за моята огнена натура, скука. Знам всичко – и за държавен и за частен сектор, и за борси, лихви, дивиденти, и за акции, фючърси, кото се сетиш. Управлявам портфейли на борсата. Познай дали някой мъж го интересува или пък им казвам. Joy
//
Докато всяка не мине да си лепне тука всички дипломи и сертификати, научни степени, тц, никакви мъже за вас. Joy
//
Невена, сега ти виждам коментара.
Понеже и в среди на актьори съм била. Бохеми са само в нечии романтични представи. Като цяло са ужасно лигави претенциозни алкохолици или наркомани, или и двете, с много лични проблеми. Та. Не ги харесвам като цяло, изключения има, но са позьорска и изкуствена среда.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 19:11 от BasilA

# 970

Не всички сме записали, за да пием. Някои даже в студентски град не сме стъпвали през цялото следване.

# 971
  • Пловдив
Аз съм проста продавачка.

# 972
Помните ли в Секса и града, онази червенокосата като излизаше по срещи и казваше какво работи мъжете бягаха - беше нещо супер сериозно, и после като се ожени нямаше време и желание за секс от умора. Но когато излъга, че е стюардеса, изведнъж я харесаха.

# 973
Личната ми статистика сочи, че носителките на ОНС "доктор" под 50 години в огромната си част са семейни, с деца. И "заводският" лаф по въпроса за последователността на житейските събития е в тази посока - с първото (дете) докторантура, с второто - доцентура.

# 974
  • Paris, France
Е, ако чакат доцентура за първото дете, може и да ги изненада менопаузата.

Във Франция специализантките и докторантките трябва да искат разрешение да излязат в отпуск по майчинство. Dérogation се нарича. Ако я нямат като забременеят, никога повече не им възстановяват правата. Затова повечето жени първо привършват с докторантурата и тогава имат деца. Познавам 2 жени, завършили медицина, които не могат да работят или специализират, защото не са знаели и не са поискали предварително отлагане. Без завършване на специализация тук не могат да работят. Гадна е системата за желаещи деца жени. После що нямало лекари и в колко сме застарявали.

Общи условия

Активация на акаунт