Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 497
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 1 170
  • По света и у нас
Много искам, той да води обаче или той не желае да води, или той чака аз да водя, или той самосиндикално те манипулира да вървиш в неговата посока без да се съобразява, че и ти си имаш неща които ти се случват и върху които работиш.

Или иска да ти саботира проектите или каквото там си сътворила или върху което се трудиш.

Ако има двама мъже в къщата е още по- зле - един от старото поколение и един от новото - жената се превръща в изцеден парцал и между чука и наковалнята.

Последния мъж с когото бях гадже, много добре виждаше, че се боря със зъби и нокти в съда да си възвърна децата и през цялото време ми предлагаше неща, които ако ги бях приела щяха да ме провалят - примерно да се заселя при него в неговия град, а не в града на децата. Това щеше да е самия провал на мисията ми. А той дава ли дава умни и добри съвети. Каква му е логиката - да ме направи негов сателит, и да нямам деца, а да се грижа за неговите, а моите все едно не съществуват.

Ей толкова ги е грижа тях за вас и вашето добро.

# 1 171
Пак да кажа: няма “мъжко” и “женско” в човешката психика. Ако този цитат е верен за мъжете в брака, значи е 100% съответстващ и на жените в брака; разменим ли мъж с жена, трябва да остане напълно вярно.

That easy

Аз точно това направих и се получи
Ами супер, значи сега следиш всяка секунда какво е нужно и важно на Нейно величество и си отдаваш живота, свободното време и желанията за да удовлетворяваш всяка нейна приумица, сакън да не си тръгне.
Колко прекрасно изживян живот!

# 1 172
На теория е пълно с мъже и жени, но на практика смотаните никой не ги ще. Даже и смотаните.

# 1 173
Дядо ми, Бог да го прости, казваше - мъжът е главата, но жената е шията, накъдето завърти - натам ще гледа мъжът. Имаха дълъг и истински брак с баба, до златна сватба.
В тоя смисъл, аз също така го разбирам "лексиконния текст" (щото ние тука нали висш академичен език ползваме, разбирашли Laughing) - оставям го е да е главата, да си мисли, че води, а че аз взимам решенията е повече от ясно. То на практика е така - става моето, но без да се правя ни на бунтарка, нито да кряскам. Един вид, много често е сигурен, че това е негова идея, а всъщност е бил на баш обратната до вчера. И всички решения съм ги взимала аз. Ако взема да му го натяквам, какво ще спечеля.

# 1 174
  • Обран бостан ;)
На теория е пълно с мъже и жени, но на практика смотаните никой не ги ще. Даже и смотаните.

Правилно !

# 1 175
Да доуточня, че тук ползваме нормален, съвременен български разговорен език, а ФБ “творчеството” с точките и паузите е излишно драматичен и патетичен, все едно се кълнем на партията в последния ден на пионерския лагер.

Истината, казана от сърце, винаги бяга от подобна патетика

# 1 176
Пропуснала съм откога фейса, като социалка най-вече на застаряващата средностатистическа домакиня, има претенции за висока художествена (или научна) стойност на текстовете си. Като човек, който чете от 3 годишна възраст и не е спирал никога до 50, имам скромните претеннци да умея да оценявам всякакъв текст. Такава ми е и работата, но в по-академичен аспект. Та, в тоя ред на мисли, нямам никакви очаквания към разни публикации точно в социалките да ме обогатят духовно. По-скоро понякога непретенциозен текст би могъл да ти подскаже идея, без да му правиш литературен анализ. Та така. Можем да поспорим върху смисъла, остави текста - боклучав е, така е!

# 1 177
Именно смисъла е боклучав. Като се почне с тихата корозия на душата, като същи опел астра.
Дори Кобилкина няма да го напише така кахърно. Душата не корозира, ако все пак има негативно течащ процес, всичките и системи подават сигнал и се търси решение. Но то не е да се угажда на другия до самозабрава, както предлага текста

Аз предлагам, щом и на публикуващия и на четящите им е криндж, да не си ги причиняваме тези диарийни изнасилвания на езика и смисъла

# 1 178
Не знам какво коментирате, не чета подобни бози никога.
Има достатъчно стойностни четива и литература за хората, които се интересуват и знаят какво и къде да четат.
//
Прими, тези твоите и двамата са били някакви комплексирани бастуни, ща ма извиниш. Как и защо искаш да даваш и да се даваш на такъв в отношения дълги, ако не е само секс, нямам идея. Лично аз ставам агресивна към подобни персонажи.
Чудесно и поздравления, че не си продължила с подобни тапири да си тровиш живота.

# 1 179
  • София
Прими, не се ядосвай, приеми го като опит.
Първата ми връзка около и след развода беше такава. Аз казах, че от София няма да изляза. Разминахме се и до ден днешен мисля, че е по-добре така.
Имам много ясни граници - в случая буквално географски, които няма да премина за мъж.

# 1 180
Аз бях погнусена, че тая простотия във фейсбук беше харесана от мой приятел, който наскоро се ожени.
Какво ли си е помислила жена му, като го е видяла?
Колкото и да не им се нрави на мъжете, жените сме емоционални създания.
Като не им харесваме прав им път.

# 1 181
Първата ми връзка около и след развода беше такава. Аз казах, че от София няма да изляза. Разминахме се и до ден днешен мисля, че е по-добре така.
Имам много ясни граници - в случая буквално географски, които няма да премина за мъж.

В такъв случай, сигурна ли си, че искаш мъж, който да (знае как да) те води?

# 1 182

В такъв случай, сигурна ли си, че искаш мъж, който да (знае как да) те води?

Между "водене" и "командване" мисля, че има огромна разлика.
Аз също не бих се върнала в България заради мъж - имах един такъв ухажор, след като отказах да го "издърпам" при себе си започна да ме кара да се връщам при него. Това не е "водене" а тормоз.

# 1 183
  • София
Дренке, знаех, че ще ме хванеш. Ако се появи такъв, който наистина знае как да ми го каже и се съобрази със моето положение, и обстоятелствата са подходящи, и съм влюбена - може и да изляза да живея извън София.

# 1 184
Само внимавай да не се окаже, че уж той те води, пък де факто била майка му..

Общи условия

Активация на акаунт