Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 435
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 1 200
Наистина, ако новото място е по-хубаво, защо не.

# 1 201
  • София
Всъщност аз говорех за съвсем различен човек в оня пост с местенето. 🤣
Дренка намеси нещата от преди това и просто разясних.
Темата не е за мен, при всички случаи.

# 1 202
Аз търся мъж, който знае да ме води, но много рядко се намират такива.

Всяка жена си търси мъж, който да я води... там, където тя иска да отиде. Simple Smile
Без малко да напиша „мечтае за“, но това ще внесе нотка на печал, несбъднатост и безнадеждност.

# 1 203
  • По света и у нас
Добре казано как' Сийке.

# 1 204

Всяка жена си търси мъж, който да я води... там, където тя иска да отиде. Simple Smile

И е напълно постижимо да се направи от (почти) всеки мъж точно такъв. Стига жената да е узряла за това, за да знае как. Ни е песимистично, ни е невъзможно.
Моят любим психиатър професор Джордан Питърсън го казва перфектно - няма такова животно, като "човекът за мен", няма такъв! Най-добре да си обърнеш мисленето отвътре навън и да си прецениш ти какво си готов да дадеш на максимално широк кръг от хора, които те интересуват, за да привлечеш това, което ти трябва. А не кой какво ще ти даде. Никой нищо няма да ти даде.

# 1 205
Авторът на това безсмислие е пропуснал факта, че жените се раждат с глави.

# 1 206
Авторът на това безсмислие е пропуснал факта, че жените се раждат с глави.

А вече  са и с възможности, да се заведат, която, където иска, а не да чака да я водят.

# 1 207
  • София
А, не! Някои мъже са просто дебили и нито могат да дадат, нито да вземат нещо от мен.

Иначе съм срещала мъже, които са много добри и би се получил обмен, но може би аз не съм била в такъв момент, признавам.

# 1 208
Всички мъже, в някакъв момент са дебили. Колкото по-малко сложнотия се търси в устройството им, толкоз по-добре.

# 1 209
Цитат
"Много искам, той да води обаче или той не желае да води, или той чака аз да водя, или той самосиндикално те манипулира да вървиш в неговата посока без да се съобразява, че и ти си имаш неща които ти се случват и върху които работиш."

Primadonna-та добре го каза, ценя искреността ѝ право куме в очи, не като някои лингвистични специалистки, които извъртат на 180 градуса казаното от други, за да пренасочат водата към собствената  си мелница.
Та ето значи какво искали жените: някой да ги води, но в избраната от тях посока.
Сори, ама живота не работи по този начин. Водача избира. Това е.
Като не ви харесва посоката, търсите си друг водач, чиято посока съвпада с вашата. Но като ви чета тук, разведените, нещо май нямате огромен избор на такива идеални. Ако искате да избирате посоката, тогава вие водите.
Другия вариант е този на съфорумката със сложното име - Амаранта някоя си. (Ения има една хубава песен - Амарантин).
-
Цитат
"оставям го е да е главата, да си мисли, че води, а че аз взимам решенията е повече от ясно."
За този вариант обаче пак трябва да се потрудите поне изначално, да намерите или някой съгласен, или някой по-слабо интелигентен мъж. Предимството (на варианта) се състои в това, че мъжа може да е водач в дадена област, а в друга - не. Изявени водачи във всички области на живота е имало малко. Александър, Юлий Цезар, Наполеон. И даже те, поне за втория и третия е известно, че в отношенията мъж-жена са отстъпвали. Проблема е, че Клеопатри и Жозефини се срещат още по-рядко.
Абе мъка отвсякъде. Да го намериш, да го водиш, без той да съзнава, пък да го задържиш... И то такъв баш, който да ви угажда на всичките претенции, капризи и ПМС-та ...
Наслука!

# 1 210
  • Paris, France
Скрит текст:
Много искам, той да води обаче или той не желае да води, или той чака аз да водя, или той самосиндикално те манипулира да вървиш в неговата посока без да се съобразява, че и ти си имаш неща които ти се случват и върху които работиш.

Или иска да ти саботира проектите или каквото там си сътворила или върху което се трудиш.

Ако има двама мъже в къщата е още по- зле - един от старото поколение и един от новото - жената се превръща в изцеден парцал и между чука и наковалнята.

Последния мъж с когото бях гадже, много добре виждаше, че се боря със зъби и нокти в съда да си възвърна децата и през цялото време ми предлагаше неща, които ако ги бях приела щяха да ме провалят - примерно да се заселя при него в неговия град, а не в града на децата. Това щеше да е самия провал на мисията ми. А той дава ли дава умни и добри съвети. Каква му е логиката - да ме направи негов сателит, и да нямам деца, а да се грижа за неговите, а моите все едно не съществуват.

Ей толкова ги е грижа тях за вас и вашето добро.
Много малко хора искрено ги е еня за децата на партньорите им. Нормално е било да иска да идеш при него. И аз да имам връзка с мъж, и аз ще гледам той да дойде при мене.

Хора, заети в битки за споделено родителство или родителски права не е удачно да търсят и изживяват и връзки в този момент. Няма как да имаме време и за децата ни, и за нов партньор, че и негови деца да са намесени в картинката.

Ами тесла си е с малки деца. Майка ми ми е казвала, че е мъка да си със самотен баща с дете при него, както и с участващ в отглеждането на детето си активно. Единствените успешни връзки на самотната ми майка бяха с мъж със син, който вече беше студент или специализант и с мъж, чиито деца бяха с майката в друга държава. Другото са ергени, които не желаят съжителство, брак и деца.

Вземи се кротни малко! Като пораснат децата, животът ще е пред тебе. Дотогава всякакви мъже са излишно усложнение, особено при вас. 

И без да те боклуча - вината си е в тебе в случая. Не режеш навреме и не си ясна с изискванията ти. Още преди да започвате връзка е трябвало да обясниш къде и какъв живот очакваш и приемаш и като ти заговори за местене при него, да го разкараш моменталически, а не да се разправяте с дни. Да се разправяш с дни може с БНД, тъй като с него и желанията му за обучение и възпитание си длъжна да се съобразяваш. С друг не. Можеш да имаш много хубави, лежерни връзки с мъже от твоя град, които не са обвързани с деца. При вас децата са по-обвързващи от съпруг. В този смисъл жененият е ОК 🤣🌞🤣😇

# 1 211
Много обичам фейсбук постове от хора, под които и в работен, и в социален план, е само масата за хранене, но говорят за лидерство и не разбират, че то се печели, извоюва, доказва, предоставя, не се изисква.
Не съм видяла досега качествен мъж, на когато жена му да му върти очи и да му се присмива. В повечето случаи са си за смях.

# 1 212
Може би по-скоро тя е за смях, че се е хванала с мъж, който заслужава и търпи да му върти очи пред хората, че си го и води с нея да го показва.

# 1 213
  • По света и у нас
Благодаря за комплиментите. Драма няма има само философстване на тоя етап.

НО, без да пробваш какво работи за теб няма как да знаеш, какво те устройва. Затова имам опит с интересни типажи, който не е бил само лош. За да съм стояла там, имало е защо.

# 1 214
Хора зарязват всичко и без връзка, стига да отиват на хубаво място

В очите на кого обаче е по-хубаво?
Аз също не се преместих заради една от връзките си. Да зарежда деца, работа (все пак съм глава на семейство с отговорности). Господина реши, че ще се "прибира" от където е, заряза тук всичко и очакваше аз да хукна. ОК, ама създай условия, а не просто-ти ела, па ше видим. Ми, няма па да дойда. Е, разходих се няколко пъти да опипам почвата, но не, не и не. Чакаше аз да уредя, задвижа и направя всичко. А, и да си зарежда децата (тогава едното още непълнолетно). Сега, чак да ги зарежа не, но не знам как си представяше този човек да пътувам примерно всяка седмица по 1000 км.

Общи условия

Активация на акаунт