Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 627
  • 900
  •   1
Отговори
# 705
Аз си взех някакви супер евтини от китайците, правилно предположих и с тях колко ще съм редовна и реших да не влагам съществени пари... То не е за хвалене това, де. Но иначе избар имам - 5 са с различно натоварване. И един друг имам на който не му знам килата, но е къс и с 2 дръжки в краищата, не знам как да обясня упражненията с него - помагат уж за изправяне че имам отвратителна стойка. Та, дърпам го него по-редовно зад гърба си, на мен цял живот ми е проблем това.

# 706
  • на острова на мечтите
В Лидл пускат от време на време комплекти с ластици с различна плътност и размери. И не са никак скъпи. Ползвам го почти редовно вечер дори и седнала.
Аз да питам Едамаме как го ядете? Купих си, както вече ви казах и го забравих във фризера. После го мярнах и сложих да размразя в една купичка и леко сварих 3/4 минути. Не е лошо, но не е и кой знае какво. Costa ме зариби с тая идея. Та ако някой има опит и добри рецепти, да сподели моля!

# 707
Аз само в азиатски ресторанти съм цъкала такова за разядка. Иначе никога не съм купувала, защото ми е нищо и никакво такова и не ми е хрумвало да си го правя.

# 708
  • В центъра на моретата
Дани, задушавам го с шушулките за около 5 мин. или на пара за 10 мин. Яде се без шушулки. Зърната се посоляват. Иначе в азиатските магазини (в Италия също, не само в Бг) го има и в консерви без шушулки, готово за консумация. Но все пак трябва да се има предвид, че е соя и не в много ок за ИР. Освен това е силвн алерген ( това за хора с алергии).

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 00:15 от zaek

# 709
Напишете, моля, магнезий на гел, който ползвате! Имам роднина с трансплантация, който има яки крампи и иска нещо, което минимално минава през бъбреците. Той, разбира се, ще се консултира с лекар, но да знае какво да пита. Писали сте за такива кремове, но понеже не ме интересуват, съм ги чел по диагоналната метода.

# 710
И аз не съм ползвала, но като цяло ако лекарите кажат че е ОК, просто да вземе което е най-бюджетно или пък малка опаковка от нещо и да пробва как ще се чувства. На някои хора им дразни кожата такъв гел, иначе е добра абсорбцията през кожата. Те вариантите са ви магнезиев гел и магнезиево олио (дето никакво олио не е, но стои такова странно на пипане като мазно), едно и също магнезиево съединение слагат и в двете. Ще си установи човекът с кое му е по-комфортно ако ще ползва. Те се мажат и по-късно може да се отмие по принцип, но е хубаво да постои а не веднага.
Не пишат много подробно както на капсули примерно, еди колко си милиграма има, май не са различни концентрации.
Но това че ще го приема не през устата а през кожата, не знам намалява ли отиването към бъбреците, там лекарите ще кажат какво става и дали е по-щадящо.

# 711
Напишете, моля, магнезий на гел, който ползвате! Имам роднина с трансплантация, който има яки крампи и иска нещо, което минимално минава през бъбреците. Той, разбира се, ще се консултира с лекар, но да знае какво да пита. Писали сте за такива кремове, но понеже не ме интересуват, съм ги чел по диагоналната метода.
Моят е на Абофарма

# 712
  • В центъра на моретата
Гущер, https://floravitbg.com/vitamini-harakteristiki.php?idprod=11

https://galen.bg/magneziev-masazhen-gel-200ml - това е по-евтино.

Магнезиево олио - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010009580

И трите съм ги ползвала. Олиото е малко по неприятно.

# 713
  • София
Здравейте,
на 19-20 май 2025 се включих в темата. -5,7кг съм. Не се ли движа доста бавно в сравнение с резултатите на някои от вас, които сте споделяли през годините (назад в темите)? И все пак е добре, че започнах движение надолу. Трудна работа, ама не се давам, де. Сега лятото е една идея по-добре- повече зеленчуци, жега, движение.

# 714
На мен ми звучи съвсем прилично темпо, не виждам смисъл да се сравняваш с на когото на теб най-много ти се искат резултатите... Различно е при всеки - и това колко е сериозна ИР, и колко има да сваля, и още какви заболявания има евентуално. Сваляй си и мерките с шивашки метър, а не само килата да следиш. Не винаги мърдат и двете едновременно, понякога има периоди с прогрес само на едното.

# 715
В Лидл пускат от време на време комплекти с ластици с различна плътност и размери. И не са никак скъпи. Ползвам го почти редовно вечер дори и седнала.
Аз да питам Едамаме как го ядете? Купих си, както вече ви казах и го забравих във фризера. После го мярнах и сложих да размразя в една купичка и леко сварих 3/4 минути. Не е лошо, но не е и кой знае какво. Costa ме зариби с тая идея. Та ако някой има опит и добри рецепти, да сподели моля!
Дани, аз го слагам на всичко. В зелена салата (маруля, рукола, watercress, репички и червен маринован лук) , като гарнитура със зелен боб, в мусака. Последно правих топла салата като го овкусих със зехтин, дижонска горчица, кедрови ядки и прясна мента.

# 716
  • София
На мен ми звучи съвсем прилично темпо, не виждам смисъл да се сравняваш с на когото на теб най-много ти се искат резултатите... Различно е при всеки - и това колко е сериозна ИР, и колко има да сваля, и още какви заболявания има евентуално. Сваляй си и мерките с шивашки метър, а не само килата да следиш. Не винаги мърдат и двете едновременно, понякога има периоди с прогрес само на едното.
Да, важното е да има кг надолу, защото преди режима не мърдах и с грам надолу.

# 717
Не всеки и започва да отслабва веднага, при някои минава известно време преди изобщо да свали нещо освен изкараната в началото вода. Инсулинът ти е приоритет, а и съм сигурна и че за 2 месеца на режим вече и се чувстваш по-различно.

# 718
  • София
Не всеки и започва да отслабва веднага, при някои минава известно време преди изобщо да свали нещо освен изкараната в началото вода. Инсулинът ти е приоритет, а и съм сигурна и че за 2 месеца на режим вече и се чувстваш по-различно.
Да си призная, психически ми действа добре, че има някакъв резултат. Визуално няма промяна. Но ми е малко по-леко.

Какво мислите за неинвазивните апарати за мерене на кръвна захар? Едни пишат, че са супер, други, че са измама.
Скрит текст:

# 719
Момичета дойде протеина.
Не ми харесва в кефира. Разваля ми вкуса на кефира.
Ще си го разтварям във вода и отделно ще джуря.
Не е лош.
За мц спретнах кремче от скир и една доза протеин. Бях купила преди време на промо дозички от кауфланд.
Ужасно сладки са тези протеини се оказва. Винаги ще търся неподсладен, ако ще купувам голямо количество.
Ама сложете мъничко. То чак нагарча.
Та цяла кофа скир и даже кисело мляко сложих за да не е толкова зле.
Иначе вкусно кремче се получи, протеиново, екстра.
Другия месец от другите видове. Останаха три. И това е хубав вариант за здравословно палуване по време на мц.

И един интересен клип с Боян Савчев
https://youtu.be/0xjKvJOSHQc?t=32

Дълго е, но аз пък докато правя сутрешната гимнастика и на няколко пъти го изгледах.

Общи условия

Активация на акаунт