Много благодаря за това важно пояснение, на тези ми въпроси тя никога не ми е отговаряла, тя просто смяташе че последната година нямах овулация заради кистите на левия яйчник (фоликула сега е на десния). Взела съм шур чек.
Отново благодаря за отделеното Ви време и търпение! Бъдете жива и здрава!
Има две възможности или сте бременна, или този фоликул не се е спукал и отново се е преобразувал в киста и затова цикъла закъснява.
Решението е нов уринарен, кръвен или УЗ при АГ ( поне ще види дали има киста, много е рано за бременност).
Ако образувате кисти не сте ли обмисляли нещо подобно на Овитрел за пукане на фоликулите (предполагам, че са фоликуларни, а не кисти на жълтото тяло).
Отделно, на Вас на колко време Ви идва цикъла, понеже 15 дена след овулация никак не е рано да отчете теста.
Лутеалната фаза обичайно трае между 12 и 14 дни, като това е физиологичният диапазон при повечето жени. Под 10-12 сочи за лутеална недостатъчност.
Над 16 дни лутеална фаза почти винаги означава настъпила имплантация и поддържане на жълтото тяло от hCG.
Ако се задържа >16 дни без бременност, това обикновено сочи хормонален дисбаланс.
Поговорете с лекаря си.
На 28 дни ми идва. Имах кисти до миналия месец. Съвсем случайно на преглед дали кистите са се спукали установихме 8-ми ден нараснал фоликул и овулация, което гинеколожката отчете за страхотен резултат след толкова време борба с кистите. Та тя ме обнадежди, че нещата може направо да се получат. По същия начин със сина ми преди 8 години имах кисти, отидох при нея за преглед и установихме овулация, но на 14-ти ден беше тогава.
Та, мисълта ми е, че овулацията е на 8-ми ден, а фактически на мене трябва да ми дойде МЦ в неделя. Имам още време. Много ми е объркващо и неприятно това неведение и тези бледи чертички... извинявайте ако натоварвам излишно. Имах нужда да чуя мнението и на някой друг.