"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 22 949
  • 677
  •   4
Отговори
# 675
Вашият отговор беше много полезен за мен и много благодаря! Понеже досега неззнаех, че мога да имам толкова ранна овулация и че пресмятането на цикъла ми е реално е 12 до 14 дни след овулация, си обяснявам защо няколко пъти ми се случи да ми дойде на 22-ри ден последната година.  Писах и на АГ, но тя отговаря бавно така че, вероятно или ще ми е дошло или вече ще имам реални резултати докато се свържем двете Simple Smile

Много благодаря за това важно пояснение, на тези ми въпроси тя никога не ми е отговаряла, тя просто смяташе че последната година нямах овулация заради кистите на левия яйчник (фоликула сега е на десния). Взела съм шур чек.
Отново благодаря за отделеното Ви време и търпение! Бъдете жива и здрава!
Броите 14 дена от доказаната овулация и приемате 15 ден за очакван цикъл. Което означава, че вече Ви закъснява, понеже ако не беше така, следваше да Ви дойде досега.
 Има две възможности или сте бременна, или този фоликул не се е спукал и отново се е преобразувал в киста и затова цикъла закъснява.
Решението е нов уринарен, кръвен или УЗ при АГ ( поне ще види дали има киста, много е рано за бременност).
Ако образувате кисти не сте ли обмисляли нещо подобно на Овитрел за пукане на фоликулите (предполагам, че са фоликуларни, а не кисти на жълтото тяло). 

Да, тези Престо много, ама много подвеждат. Първо бяха мега чувствителни и се появяваха черти от няма нищо. Сега обаче са точно обратното, много трудно се насищат и не са маркер за проследяване.
Отделно, на Вас на колко време  Ви идва цикъла, понеже 15 дена след овулация никак не е рано да отчете теста.
Лутеалната фаза обичайно трае между 12 и 14 дни, като това е физиологичният диапазон при повечето жени. Под 10-12 сочи за лутеална недостатъчност.
Над 16 дни лутеална фаза почти винаги означава настъпила имплантация и поддържане на жълтото тяло от hCG.
Ако се задържа >16 дни без бременност, това обикновено сочи хормонален дисбаланс.
Поговорете с лекаря си.

На 28 дни ми идва. Имах кисти до миналия месец. Съвсем  случайно на преглед дали кистите са се спукали установихме 8-ми ден нараснал фоликул и овулация, което гинеколожката отчете за страхотен резултат след толкова време борба с кистите. Та тя ме обнадежди, че нещата може направо да се получат. По същия начин  със сина ми преди 8 години имах кисти, отидох при нея за преглед и установихме овулация, но на 14-ти ден беше тогава.
Та, мисълта ми е, че овулацията е на 8-ми ден, а фактически на мене трябва да ми дойде МЦ в неделя. Имам още време. Много ми е объркващо и неприятно това неведение и тези бледи чертички... извинявайте ако натоварвам излишно. Имах нужда да чуя мнението и на някой друг. Simple Smile

# 676
Можете ли да ми препоръчате такъв специалист, моля! На 31 години съм.
И да, взех си шур чек и е категорично отрицателен! Такива са фактите ...

Много интересно, как докладвате коментари защото съм Ви неудобна, без изобщо да се замислите, че може да са в полза на някого.
Изтрийте си вашите, особено след като си позволявате да разпространявате подвеждаща информация.

Mimoz сменете си лекаря, правя заключение от това което споделяте. Отидете при репродуктивен, има си други подходи за Вашия проблем и с правилната нагласа са лесно преодолими. Не знам на каква възраст сте, но независимо от това времето е ценно. Ние загубихме цяла една година в опити инвитро при едно прехвалено светило. Ами нищо не направи, не се и опита даже. Ако му спомена името ще ме линчуват, колко бил добър. Но въпреки това го смених и не съжалявам за решението си, при него никога нямаше да забременея.

# 677
За кой град?

Общи условия

Активация на акаунт