"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 26 769
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте мили дами искам да споделя моята ситуация и да получа някакво мнение или успокоение от вас тъй като на мен това ми се случва за първи път на 25-ти юни ми започна менструацията и тогава  беше последният ми  цикъл,от тогава не ми е идвало. На 28 юли получих леко розовеникаво зацапване с кафеникаво за кратко и то при избърсване след това започна леко дърпане в ляв и десен яйчник когато легна особено започнах много често да уринирам подуване на гърдите Орела ми стана тъмен сутрешно гадене отпадналост подуване на корема и то доста но тестовете все още са ми отрицателни тъй като съм на гинеколог края на месеца Искам вашето мнение дали може да е бременност но и да не отчита теста още.
Благодаря предварително
Пуснете си най-добре кръвен, той ще даде сигурен резултат. На колко дни закъснение сте?

# 406
Здравейте
Имам нужда от съвет
Попринцип цикъла ми е 6 дни като си върви,но миналия месец беше само за 2 дни и половина
Сега този месец пак ми дойде и този път за 3 дни като ту беше силен ту по слаб
Каква може да бъде причината
Възможно ли е да е бременост тъй като правим опити за бебе и възможно ли е според вас да е така наречената ,,цветна бременност"

# 407
Едва ли е цветна бременност, но ако е, тест ще покаже със сигурност. Иначе отидете на лекар

# 408
Здравейте дами! От четвъртък 14 август до сега имам 10+ положителни теста (бледи черти, но ги има). Проблема е, че от четвъртък на обяд започна едно кървене като цикъл, съответно се консултирах с доктора ми по телефона ( не се намира в моя град) и той каза да ида до спешното, където ми биха инжекция но-шпа и след това ме пратиха вкъщи да пия дуфастон 2*1 и но шпа 3*2 и да почивам. Вчера бях на преглед при моя доктор (беше третия ден от кървенето) каза ми, че лигавицата на матката ми е дебела като за бременност, не се е “излющила”, но не вижда нищо в нея - реално е рано на около 4-5 дни закъснение съм. Каза ми да ида следващата събота на преглед. Последна редовна менструация 15.07 - положителен тест за овулация на 30 юли и “очакван” цикъл на 12 август. Днес вече кървене няма - остана само леко зацапване. Въпроса ми е - може ли все пак всичко да е наред след това кървене и да съм бременна, на някоя от вас случвало ли се е? Ще съм ви благодарна. ❤

# 409
Здравейте дами! От четвъртък 14 август до сега имам 10+ положителни теста (бледи черти, но ги има). Проблема е, че от четвъртък на обяд започна едно кървене като цикъл, съответно се консултирах с доктора ми по телефона ( не се намира в моя град) и той каза да ида до спешното, където ми биха инжекция но-шпа и след това ме пратиха вкъщи да пия дуфастон 2*1 и но шпа 3*2 и да почивам. Вчера бях на преглед при моя доктор (беше третия ден от кървенето) каза ми, че лигавицата на матката ми е дебела като за бременност, не се е “излющила”, но не вижда нищо в нея - реално е рано на около 4-5 дни закъснение съм. Каза ми да ида следващата събота на преглед. Последна редовна менструация 15.07 - положителен тест за овулация на 30 юли и “очакван” цикъл на 12 август. Днес вече кървене няма - остана само леко зацапване. Въпроса ми е - може ли все пак всичко да е наред след това кървене и да съм бременна, на някоя от вас случвало ли се е? Ще съм ви благодарна. ❤

Това е доста често срещано съвсем в началото на бременност да се появи кървене, ужаса за всяка жена. Има си логично обяснение, при закрепянето в маточната стена на оплодената яйцеклетка се получават разкъсване на лигавицата и от там съответно кървенето. В някои случаи е по обилно от обикновено в други съвсем оскъдно. За това когато отидем при лекар ни изписват тези лекарства, за да запазят бременността. Аз от мой доста богат вече опит го твърдя на 100% 🤪 Имам 5 деца и с мъжа ми си планираме N6. Успех на теб, карай със спокойствие 👍

# 410

Това е доста често срещано съвсем в началото на бременност да се появи кървене, ужаса за всяка жена. Има си логично обяснение, при закрепянето в маточната стена на оплодената яйцеклетка се получават разкъсване на лигавицата и от там съответно кървенето. В някои случаи е по обилно от обикновено в други съвсем оскъдно. За това когато отидем при лекар ни изписват тези лекарства, за да запазят бременността. Аз от мой доста богат вече опит го твърдя на 100% 🤪 Имам 5 деца и с мъжа ми си планираме N6. Успех на теб, карай със спокойствие 👍

Много благодаря за окуражителните думи! ❤🍀 Стискам палци следващата седмица да се види точица.

# 411
Теста за бременност положителен ли е след кървенето? Това е най-показателен признак затова,  дали е било цикъл или нещо друго.

# 412
Теста за бременност положителен ли е след кървенето? Това е най-показателен признак затова,  дали е било цикъл или нещо друго.

Да, продължавам да получавам 2 чертички бледи. Даже на втория ден кървене получих и първите си бледи чертички на sure check.

# 413
Нани, единствено и само кръвен тест може да покаже дали има бременност, защото може и да е биохимична. Пусни два теста през 48 ч. Плоден сак се вижда минимум 10-12 дни след закъснението.

# 414
Нани, единствено и само кръвен тест може да покаже дали има бременност, защото може и да е биохимична. Пусни два теста през 48 ч. Плоден сак се вижда минимум 10-12 дни след закъснението.

Знам за кръвния, но съм на почивка до събота и доктора за това ми каза директно в събота при него. Ще потърся тук където съм има ли лаборатория. Притеснено ми е, защото все още са бледи, четох по форума за много дами, които са били бременни в 5-6 седмица, но тестовете са им били отрицателни или почти “невидими”, което малко ме успокоява.  В събота реално ще ми е 23 дни след овулация или около 10-11 дни закъснение - ако има нещо ще се види ли? Втори въпрос, ако е биохимична на 2-3 ден кървене (предния преглед) не трябваше ли лигавицата да е тънка вече?  Cry

# 415
Лигавицата запазва дебелината докато прогестерона е висок, а той също като чхг спада постепенно. Ще ви дам пример с моите резултати от чхг=6000 на 23 ден след овулация и видяхме сак с жълтъчно мехурче на ехограф. Уринарните тестове бяха много, ама много наситени, чак нямаше накъде вече да тъмнеят. 

Знам за кръвния, но съм на почивка до събота и доктора за това ми каза директно в събота при него. Ще потърся тук където съм има ли лаборатория. Притеснено ми е, защото все още са бледи, четох по форума за много дами, които са били бременни в 5-6 седмица, но тестовете са им били отрицателни или почти “невидими”, което малко ме успокоява.  В събота реално ще ми е 23 дни след овулация или около 10-11 дни закъснение - ако има нещо ще се види ли? Втори въпрос, ако е биохимична на 2-3 ден кървене (предния преглед) не трябваше ли лигавицата да е тънка вече?  Cry

# 416
  • София
Един ден преди очакваната дата на МЦ, реших да си направя тест. Супер страх ме е, в началото на годината имах аборт в 4/6 г.с, сега не мога да повярвам виждам ли я, следобед след 5-6 пъти ходене до WC , си казах абе я да видим …  виждате я нали … за пострадалите мами … кога се престрашихте да отидете на преглед. Мен дори това ме плаши вече …

# 417
Да, ясна чертичка е, честито!

# 418
Мили мами.. моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да сподели.. Установена бременност в 5 седмица всичко беше наред имаше желтъчно мегурче и сак.. В 6+4 се видя ембиронче без отлепване и без проблеми, но нямаше пулс още в началото за всеки случай ми изписаха дуфастон и утрогестан. (Миналият понеделник беше този преглед) Съотвтно ми казаха да отида днес когсто вече ще бъда 7+4 за да чуем пулс, днес при прегледа се видя хематом и отлепване и плода отговаря на 6+4 тоест не се развива и ми казаха да изчакам до петък за да видим дали има промяна и ако няма да се предприеме съответно премахване оперативно . Отидох  на второ мнение там ми казаха същото, че и по зле (МИСЕД АБОРТ) и , че най вероятно ще прокървя ...Може ли някой от вас да сподели, ако е имала подобен случай и имала ли е щастлив край и може ли това всичко да е грешка..

# 419
Плами, в 7+4 вече трябва да се чуе пулс и да се види ембрион. Ако то отговаря още на 6+4 и няма развитие за една седмица явно е спряло развитие. Отлепване на сака и деформирането му се получава при спряло развитие, така тялото се подготвя да го изхвърли. Не звучат добре нещата, но все пак изчакайте колкото е казал лекаря. Зацапване може да започне, а може и да не започне ако приемате прогестерон. При положение че няма развитие би трябвало да ви го спрат, защото прогестерона забавя изчистването, а не е хубаво да се стои с мисед, ако се е случил такъв. Когато падне прогестерона ще започне кървене. Но докато го взимате допълнително, може и да не падне.
Притеснителното в случая не е дали се чува пулс в 7+4, а че няма развитие от предния път. 
Пишете какво се случва като отидете на лекар другия път.

Общи условия

Активация на акаунт