Съчетаване на работа с деца

• 9 374
  • 259
  •   1
Отговори
# 60
Нашето още от 3-годишно иска да прахосмучи. Сега на 5 почти успява. Още някоя годинка и ще може сам. Сам бърше прах и може да мете. Обича да чисти и с малката прахосмукачка за трохи. Чинии също може да мие от 3 годишен. Със сухия моп също минава след мен. Обаче ако много бързам, не го оставям да ми помага. Трябва търпение и спокойствие.

Възползвай се, защото на 12-13 години може да му мине този мерак - емпирично установено.

И куче гледам. Съвсем съзнателно използвам единственото число, защото аз взех кучето и аз го гледам - синът го извежда понякога, но не го карам да го прави. Душичка ми е той (кучето, не тийна).

# 61
с 1 дете сме още, сега завърши 2ри клас. не е лесно. на мен най-трудно ми беше в бебешкия период - до 3 год. след 3 стана по-самостоятелен, не като лепка. и ние в началото се помъчихме - мм готвеше понякога след работа, аз като не можех; разделяхме домакинството на 2 и така. сега се редуваме да се прибираме и караме до училище, спорт, разни ходи клубове, да пишем домашни. екипна работа си е. синът ми тръгна на ясла малко преди да стане на 2. аз си се върнах на работа, беше тежко, особено в началото,но оцеляхме LaughingLaughingLaughing и сме поръчвали готова храна, и спагети сме яли като не сме имали сили за нищо друго.

# 62
Ей разгеле, някой да се намери да каже, че с бебе е най-трудно..Омръзна ми да слушам приказки “сега е най-лесно”, “насладете се сега, че после става страшно” и тн. Естествено, че децата са различни, и родителите са различни, но обективно погледнато по-голямото дете поне може и някой друг да го наглежда и обслужва…

# 63
В пъти по-лесно ми беше физическото обслужване, отколкото сегашните изблици от нищо, промяната на настроенията (около 10 пъти за 10 минути), караниците за училище, поставянето на граници, които всячески се опитва да избута, взаимоотношенията с околните, първите заглеждания по момиче,… А дори още не е станал наистина тийнейджър.

# 64
Просто е различно трудно. С бебе физическото натоварване е голямо, с тийнейджър - психическото. Не бих могла да кажа, кое е по-трудно. И в двата случая е зор.

# 65
Просто е различно трудно. С бебе физическото натоварване е голямо, с тийнейджър - психическото. Не бих могла да кажа, кое е по-трудно. И в двата случая е зор.

+ 1

# 66
Аз бебе нямам, защото порасна отдавна.
Пространствата са големи и нямаме мебели, които да пречат на Акула да чисти, тя минава под тях. Единствено слагам лента, защото има стълби и би могла да падне, докато почиства.
Проблемът с играчките го решавах с кош, в по-късна възраст детето беше научено да не си разпилява дребните лего части, освен по масата, където строи нещото.
Предизвикателство обаче се оказа брекетното лечение, защото тогава цялата къща беше зарита с различни по размер и цвят ластици, имах чувството че целия контейнер на робота се пълни с тях.

# 67
Намери си почасова работа и не се натискай да искаш да започваш работа на пълно работно време.
Много майки в Германия го правят защото също си гледат сами децата.

# 68
Работим и двамата, целогодишно детето е на градина, само лятото почива понякога . Сутрин той я води, аз я взимам вечер, за допълнителните занимания от октомври до юни се редуваме. Ако аз ходя, той готви, ако той ходи, аз готвя. Пазаруваме онлайн или когато имаме време. Имаме сушилня, та не простираме, миялна машина, та не мием чинии, прахосмукачка-робот.
Периодът от април до октомври сме почти всяка вечер навън - парк, площадка, детски кът на открито, готвя някакви бързи неща за 15 мин като се приберем към 21 часа, понякога си поръчваме или взимаме от топла витрина (рядко). През това време детето се къпе. Вечеря и си ляга.
Чистя петък вечер (прах, разтребване, чаршафи,пране) или през седмицата.

# 69
Направете си така мебелите и декорациите, че да не е необходимо чак такова обслужване на прах и подреждане ..

# 70
Ще се справите.Жените можем.Просто не всичко ще е по конец:) Онзи ден четох за една майка на дете с увреждане, която работеше нощно време, за да може денем да се грижи за него.Успех!

# 71
  • Между гори и планини
Докато големият ми син стана на 10, а малкият на 5 се грижех за всичко сама, а мъжът и работеше в чужбина. След това започнах работа на пълен работен ден и пак успявах.На 8-9 и двете ми деца започнах да пускам да хвърлят боклука и до магазина до блока ни. Извънкласните занимания - пиано и спорт бяха на 5 километра от нас но в различни посоки. Просто всеки ден беше ту едното, ту другото. Който иска - успява. Перях вечер докато готвя, нещо бързо на фурна или тиган, в почивните дни - до обяд чистя и готвя, после излизаме, неделя - само забавления, отиваме на гости, посрещаме гости. Тежим на лягане и ставане. Вие имате и мъж който да помага, не разбирам как не успявате. Когато мъжът ми се върна за постоянно ми стана още по лесно.

# 72
Важното е дали наистина искате да работите и каква би могла да бъде работата. И аз така преди да започна много го мислих, ама как това и как онова, пък те нещата се подредиха. Най-важното е доколко мъжът е склонен да подели домашните задължения с вас. Ако той се включи активно, не би трябвало да има големи сътресения. Да, ще се промени ритъмът на ежедневието, но просто ще е различен.

# 73
Какво готвите за 15 минути? То само да сложа масата и да притопля е толкова, а ММ се бави още повече.
Иначе в къщи си има нужда от разтребване и почистване, но има 1000 натурии. Живот и здраве към края на този месец може би ще се местим, та след това ще извам с толбите да изнасям и да хвърлям /без Плюшкин а.к.а ММ да ме хване/.
Според свеки около 3-4 е било най трудно. Хем още имат нужда от физ. помощ, хем си има и тантрумите, ревовете и цупенето за всяко нещо. На мен обаче от както се е родил ми е трудно. Първо много се будеше като бебе, тъкмо започна да спи и то дойдоха 2те години, сега пък се муси за всяко нещо - първо не ще да излиза, после не ще да се прибира, не ще да яде, после бил гладен, не ще да ляга, не може после да стане...
Аз работя от вкъщи и така успявам да се справя, но се чувствам много уморена и изхабена.

# 74
  • Между гори и планини
Има много ястия за 20 минути - риба на фурна или тиган, задушени грах , с царевица, моркови и салата.
Всякакви видове паста, яйца, кюфтета и т.н Включително и супа правя за това време - от червена леща или крем супа.

Общи условия

Активация на акаунт