(4) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 28 345
  • 244
  •   1
Отговори
# 105
То Мине като си тръгне ще се получи нещо от типа "ела си лошо, че без теб по-лошо". Ще докарат Мерийем, Джихан ще вземе да се двоуми, Алия ще тръгне да ѝ го отстъпва "щото съвестта ще я гризе"...

Това е едно от най-омразните ми клишета в драматичните сериали и книги. Независимо колко дълбока емоционална връзка са изградили героите, колко силни чувства бушуват между тях, колко време и инерция се е натрупала между тях - героинята (защото винаги е жената) все страда от синдром на великомъченица, все е готова да се жертва, да отстъпи...аман бе! Защо ще отстъпва на Мерием, та Алия има повече зряла любов с Джихан, отколкото другата някога е имала. Да, били са влюбени едно време, но оттогава много вода е изтекла, много събития са се случили, самите те са се променили. Тя си има семейство и дете, от какъв зор ще се събира пак с Джихан, а и не вярвам той още да има същите чувства към нея. Според мен едва с появата на Алия той разбра какво е наистина да обичаш някого, до степен, в която си готов да изгориш света, за да спасиш човека, да го запазиш и да бъдеш с него. Така че, сори Мериам, ама си бита карта. Хич няма смисъл да идваш.InnocentGrin

# 106
Тя трябва да дойде, защото трябва да я има драмата при джихан и Алия. Иначе ще станат много скучни и на зрителя бързо ще си тръгне. На тях не ги интересува брат му и сестра му , може би само Демир. Минка си тръгва кой да дразни тях , Садо ли?? Много са разглезени в момента всички в Далечния Град и ако продължават както идва със сигурност Аби и Кенан бързо могат да се сринат.

# 107
  • София
Дали няма да дойде Боран...фрагман №1 е наличен и една жена казва на Джихан и Алья, че в този гроб е мъжът й, а не Боран...а двамата бяха дошли да кажат на Боран, че се обичат...

https://vk.com/dizimania?w=wall-190076650_1037123

# 108
  • Кърджали
Видях новия трейлър на първия епизод от новия сезон. Ако това не се окаже някакъв съм (както предполагам че ще се окаже), но ако не се окаже, това ще е някаква тотална подигравка със зрителите. Да бе,  в морга е бил, със самолет докараха тялото, цяла нощ седя в къщата, и никой не го е погледнал, така ли? Нали тази смърт трябва да се потвърди от член на семейството (тоест Алия).... Подигравка....
Но предполагам че е сън и са го сложили точно това за да се вкара интерес (сякаш няма друг начин)

# 109
Боран актьора е бил в Мардин за да прави flashbacks , но не казаха колко епизода, но може и цял сезон да го има. Ето ти драма дори и без Мине.

# 110
Всички чакат Мерием, а загадъчно да вземе да се появи Боран Албора. Това ще си е нещо повече от изненада. Wink
Между другото, погледнах първа серия - ами тялото на мъртвия нито за момент не се вижда. А ако сценаристите са се подготвили за такова развитие още в началото, могат да обяснят с някаква ретроспекция случилото се в болницата в Канада.

# 111
Започва се с Далечен град и аз да се разпиша.
Според мен Боран ще е в някакви ретроспекции. Алия когато разказваше на Фико за катастрофата каза, че е починал в ръцете ѝ. Освен ако сценаристката е забравила и напише друго, ще си вкара голям автогол. Пък и много пъти фраговете са подвеждащи, ще има интриги то е ясно, и големия лебед докато отлети и мама като разбере, че Джихан я връща няма да се спре и ще набира наново, що да не е и Боран като призрак. Каквото и да е, чакам си го, цяло лято не намерих нещо да ме грабне така, че да ми отвее главата. Хвърлила съм око на още няколко нови  проекта да видим, кое ще ме заинтригува.

# 112
  • Кърджали
Сценаристите тепърва ще има да нагласят всичко ако решат да възкресят Боран. Но мен е много нелогично. Боран нито в Канада има чак такива връзки за да организира такова нещо, нищо той като Албора  има такива връзки в Турция, че да го направи и то без никой от семейството му да разбира.  Да напомним, че постоянно някой Албора има проблеми с полицията заради контрабандата, ако имаха такива връзки семейството, нямаше ли и за това да се погрижат, та да нямат проблеми. Най-елементарно казано...

# 113
Ето как да задържиш публиката Grinning Да мислят че Боран е жив пак драми за Джихан и Алия и идва и Мерием (въпроса дали ще е сама) и още драми за тях. Grinning Нищо ново под слънцето. А и любовната сюжетна линия за Садо.

# 114
  • София
ДГ
Това е само трейлър на сезона, в който е загатнато каква ще е основната линия в сериите по два часа, които ни предстоят да гледаме.Така че, не бих се хванала за една сцена, която може и да не бъде включена в нито един епизод.  Информацията, което се разпростарява в социалните мрежи е, че актьора, който играе ролята на Боран е САМО гост - актьор и не се знае как ще бъде написано от сценаристите престоящето му участие. В този герой има много неизвестни, които ще трябва да се осветят. А това може да донесе много кошмари наяве и насън. Поне ни стана ясно, че за сега Мерием няма да се появи. Simple SmileThinking

# 115
  • Кърджали
то направо си го водят фраг към първия епизод като гледам.
Един гост актьор както е само гост, така може да стане и постоянен. /още повече че сега актьора и никъде не снима, хайде преди лятото се знаеше, че ще участва в друг сериал и нали няма как да участва в два едновременно. Сега и това отпадна/
Мерием ще се появи, но първо трябва да разкарат Мине. А доколкото чета ще участва в първите неизвестно колко епизода, май бившият ѝ мъж също ще се появи с дъщеря им /амин, спомниха си, че тя има дъщеря/ и така лека полеке ще се изнесе. После ще има макс една серия спокойствие, силно казано спокойствие, и ще се появи Мерием.
Все се надявам все пак да започнат втория сезон умно. Надежда, последна умира, какво да се прави...
И все пак, 99.99% това е сън, игра на съвестта на Джихан /защото той е по-несигурния в този сън, по-неуверения, а Алия е по-уверена/.
Как да е, криво ляво ще дам шанс на първите епизоди преди да им тегля шалтера.

# 116
Сега гледах първия епизод и когато донесоха ковчега на Боран и го отвориха пред очите на Садо тя видя само тялото, не махнаха покривалото. Може би много хора забравят за това, но всичко очаквам може и да е жив Grinning Grinning

# 117
  • Кърджали
Сега вярно навсякъде обичаите са различни и още по-вярно, не му е тук мястото, но
Скрит текст:
скоро присъствах на погребение /по ислямските религиозни обичаи/ на близък човек. Всеки, който иска, минава да си вземе сбогом с покойника, да го види за последно. Много ми беше трудно на мен, защото хем исках да го помня такъв, какъвто го помня, хем някак си да се убеди човек, че наистина това е края.То всяко едно такова сбогуване ми е било трудно, ама така като е с по-близък...  Отделно измиването на тялото... Абе няма начин да има начин този номер да стане без знанието на семейството.
Сега ще остане да го извъртят че Садакат е знаела и затова е била толкова против връзката между Джихан и Алия. ... сакън, не им давам идеи на сценаристите...

И за да излезна от тази тема, че ми вдигнаха кръвното... Със сто години закъснение реших да дам шанс на Son yaz/Последно лято. Напоследък често ми изскачат откъси от него /интересно как се промъкват, като Инстаграм ми е изцяло зает от новата ми обсебия/, та накрая днес взех че си го пуснах. Бавно върви, понеже превеждам нещо и не мога и през това време да гледам нещо друго, но засега ми е приятно и увличащо.  Каквода се прави, новият сезон като не предлага кой знае какво, ще ровим из рафтовете на ютуб за стари сериали...

# 118
аз поне 4 нови сериала съм си заплюла плюс от старите Шербета и Далечен град Grinning

# 119
ДГ
Аз си мисля, че може някой умишлено да е пратил тази жена, да каже това на Джихан и Аля - желаещите да ги разделят са доста 🤔 Но определено голяма бомба хвърлиха, никой не очакваше точно такъв трей.

Общи условия

Активация на акаунт