Болна вече над месец, не знам какво ми има и към кого да се обръщам

• 2 041
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Миналата година по това време прекарахме с дъщеря ми инфекция с микоплазма пневмония, при нея стана пневмония, при мен уж нямаше, но кашлях три месеца с най-ужасната кашлица в живота ми. Пих две седмици антибиотик и сиропи много време след това. Не съм имала температура дълго време, но кашлицата беше страшна, като ме хвана пристъп на морето на една водна пързалка мислех, че ще се удавя, но оцелях някак. През нощта се будех със задух. При дъщеря ми въпреки пневмонията мина по-бързо. Пуска се изследване за антитела за тази бактерия и си показва дали скоро сте я преминали. Но повече АБ не изписват, ако няма данни за слязла надолу инфекция.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 23:14 от Maidenly

# 31
Как си, авторке? Помага ли антибиотика? Дано да си по-добре!

# 32
Здравейте, благодаря за въпроса, ами в момента се чувствам по-добре, температурата ми спря да се покачва още след второто хапче от антибиотика, от 38 почна да се вдига най-много до 37.2-37.3 и съответно ми се махна и нощното изпотяване, но не знам дали е правилния и дали не се маскира симптомите, пуснала съм гърлен секрет, чакам да излезе, също СУЕ, CRP и когато се върна от чужбина имам час при нов пулмолог.

# 33
Посетете имунолог

Общи условия

Активация на акаунт