Болна вече над месец, не знам какво ми има и към кого да се обръщам

• 2 039
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Христинчето, ще ви дам пример с дъщеря ми, преди няколко години. Тя също изкара някакъв вирус тогава, изпи няколко вида антибиотици, снимки, изследвания, но все подържаше температура 37.5 до 38. Накрая пулмолог я изпрати при ендокринолог и се установи подостър тереодит на щитивидната жлеза, пи 6 месеца лекарства и се оправиха нещата. Бактерията чрез кръвта е засегнала жлезата. Може би не го обяснявам добре, но така се развиха нещата след многокаратни посещения при ЛЛ, ренгени и пулмолози.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 22:24 от Dima5

# 16
Аз ще изследвам щитовидната, ще пусна и гърлен секрет и се надявам вече да се намери от какво е.

# 17
  • Melmak
Вижте вирусите ебщайн и цитомегаловирус. Може да ги карате или да сте ги изкарала.

# 18
Лимфни възли подути има ли някъде по тялото ?

# 19
Изследвайте се за астма

# 20
Нямам лимфни възли подути, за сега

# 21
Здравейте, около 29 април почнах да вдигам висока температура около 38.5, и така 3-4 дни, докато успея да ида до личната ми лекарка, установи се остър бронхит, при което след 2 седмици и 4 антибиотика аз не се оправях и отидох на пулмолог, който ми назначи 5ти антибиотик и инхалации с Пулмикорт. След 10тина дни бронхитът си беше отишъл, но си имам кашлица, не мога да преценя остатъчна ли е, има дни кашлям повече от други. Изпих 5 сиропа за кашлица, Трактуси, вече не помня какво точно. И последно в четвъртък бях при пулмолога си, видяхме, че няма бронхит на рентгена, CRP от 25 е спаднало на 8.4 (нормата е под 5) но от тогава само си вдигам температура 38°, вече станаха 5 дена откакто посетиха лекаря ми и видях че няма бронхит и много се зарадвах, но тази температура защо!!! Иначе се чувствам добре, имам енергия, не ми е нещо супер отпаднало, имам апетит, но явно има нещо, което копае. И през нощта много се потя, сутрин ставам вир вода
Пулмологът първо изказа съмнение за Ковид, после след няколко дни случайно се срещнах с него и каза да отивам пак, съмнявал се за гной в гърлото. Ама то не ме боли. Вече ми омръзна, 40 дена съм всеки божи ден с температура, а след 10 дена летя за чужбина на дълго чакана екскурзия. Не знам какво да правя.
Здравейте. Наскоро ми попадна интервю на някакъв професор, който спомена за пост ковид синдром с удължено действие. Поинтересувайте се по темата. Може там да е разковничето. Успех!

# 22
ANA скрининг (за автоимунни), ASO, ревматоиден фактор
Гърлен секрет микробиология или друго каквото сметне лекар за микози след толкова антибиотик.

# 23
Днес повторих рентгена, инфекцията се е възобновила. Това, което пишеше на снимката, по спомен е "Начална инфекция на лявото поле." Доктора го гледа и нищо не пожела да ми каже. Даде ми поредния антибиотик, Кимокс... Аз не се чувствам отпаднала, добре ми е, имам апетит, кашлям умерено, суха кашлица. Само температурата ме бута малко, но през останалото време въобще не се чувствам като болна. Вече се отчайвам. Освен това се оказах с много тежка анемия, която почвам да лекувам, в понеделник отивам на хематолог. Не ми даде обяснения, но спомена, че има отношение за белия дроб.

# 24
Анемиите си имат причина, търсете причината, освен да компансирате желязо и фолат и там каквото друго кажат.

# 25
Днес повторих рентгена, инфекцията се е възобновила. Това, което пишеше на снимката, по спомен е "Начална инфекция на лявото поле." Доктора го гледа и нищо не пожела да ми каже. Даде ми поредния антибиотик, Кимокс... Аз не се чувствам отпаднала, добре ми е, имам апетит, кашлям умерено, суха кашлица. Само температурата ме бута малко, но през останалото време въобще не се чувствам като болна. Вече се отчайвам. Освен това се оказах с много тежка анемия, която почвам да лекувам, в понеделник отивам на хематолог. Не ми даде обяснения, но спомена, че има отношение за белия дроб.
Аз отново не разбрах защо не си пуснахте един гърлен секрет. Не е нужно да си "изкашляте" белия дроб за секрет. С това пиене на антибиотик "на сляпо", не се знае дали е правилния и дали няма само да тушира симптомите. Един гърлен секрет струва 25 лв. заедно с антибиограма.

# 26
Ще пусна гърлен секрет, но той отнема 5 дни, попитах в лабораторията. А аз имам пътуване в чужбина тази седмица и няма как доктора да види резултата. До тогава не мога да не приемам нищо.

# 27
2 до 3 дни отнема, в зависимост дали има находка и е нужда антибиограма (3ти ден).

# 28
2-3 дена е секрета както са Ви написали.

Смисълът е, че ако и настоящият антибиотик не е подходяш, ще знаете поне с какъв трябва да се смени.

# 29
Разбрах ви, благодаря! 🌷

Общи условия

Активация на акаунт