Болна вече над месец, не знам какво ми има и към кого да се обръщам

• 2 198
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте, около 29 април почнах да вдигам висока температура около 38.5, и така 3-4 дни, докато успея да ида до личната ми лекарка, установи се остър бронхит, при което след 2 седмици и 4 антибиотика аз не се оправях и отидох на пулмолог, който ми назначи 5ти антибиотик и инхалации с Пулмикорт. След 10тина дни бронхитът си беше отишъл, но си имам кашлица, не мога да преценя остатъчна ли е, има дни кашлям повече от други. Изпих 5 сиропа за кашлица, Трактуси, вече не помня какво точно. И последно в четвъртък бях при пулмолога си, видяхме, че няма бронхит на рентгена, CRP от 25 е спаднало на 8.4 (нормата е под 5) но от тогава само си вдигам температура 38°, вече станаха 5 дена откакто посетиха лекаря ми и видях че няма бронхит и много се зарадвах, но тази температура защо!!! Иначе се чувствам добре, имам енергия, не ми е нещо супер отпаднало, имам апетит, но явно има нещо, което копае. И през нощта много се потя, сутрин ставам вир вода
Пулмологът първо изказа съмнение за Ковид, после след няколко дни случайно се срещнах с него и каза да отивам пак, съмнявал се за гной в гърлото. Ама то не ме боли. Вече ми омръзна, 40 дена съм всеки божи ден с температура, а след 10 дена летя за чужбина на дълго чакана екскурзия. Не знам какво да правя.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 06:57 от Christincheto

# 1
Снимка правили ли сте?
Бих спряла сиропите, повечето са разкашлящи и освен да се скъсвате от кашлица, не виждам друг ефект от тях.
Температура през цялото време ли имате? Секрет гърлен пускан ли е?

# 2
Да, няколко рентгена, всяка седмица, докато не се видя, че няма вече бронхит и дробовете са здрави. Гърлен секрет не е пускан.

# 3
Диференциално броене на левкоцити?

# 4
  • София
На алерголог ходихте ли? 6 месечна упорита кашлица се оказа алергия при мен, вероятно към вируса на ковид.
Стерилна урина за бъбречна инфекция (малко вероятно след 5 антибиотика, ама все пак)? Възпалена щитовидна жлеза?

НЕ съм лекар, давам идеи от личен опит.

# 5
ПКК с диференциално броене.
Обърнете си сериозно внимание.
Температура вече не е от бронхита и кашлицата.
Не е и ниска .
В съчетание с нощното потене,аз бих отишла в болница за пълни изследвания.

# 6
  • Melmak
Някакви изследвания за вируси правени ли са? Ебщайн, цитомегаловирус?

# 7
Здравей,
Трябва да дадеш секрет от храчка и да се направи антибиограма. За съжаление вече има бактерии, които са резистентни към някои големи групи антибиотици и не е хубаво да се кара на сляпо. Щом си с такава температура, значи има нещо недоизлекувано. Ако трябва смени лекаря, но задължително дай секрет и виж какво ще излезе. 4 антибиотика така без изследване ми се струва много безотговорно...
След по-сериозен бронхит винаги има остатъчна кашлица, която продължава дълго, но с тази температура, може би е някаква възобновила се инфекция, трябва да провериш.

# 8
Аз и в друга тема писах - ама и тука да си кажа - за цяла зима 4 пъти вдигам температура - внезапно, не минава от обикновените температуропонижаващи, а само с антибиотик. С червено гърло и болка в ушите, подувания в областта на врата. Казват - вирусно (предвид сезона), но аз бях разколебана заради това, че децата ми никога не го прихванаха това. Последния път имаше болка в ушите, но унг беше категоричен, че ухото е наред и реших да отда да снимам зъбите. Оказа се, че един непоникнал мъдрец е тръгнал да се резорбира и прави възпаления на меките тъкани на врата (последния път ЦРП ми беше 270 и температура над 39 в продължение на 4 дни). Извадих го , дано наистина е било от него. Не казвам че и при вас е това, но може да проверите зъбите.

# 9
Аз лично съм имала кашлица, която продължи с месеци, ни много силна и дълбока. Изпих няколко кутии антибиотици и нищо. Оказа се, че имам алергия и с една опаковка противоалергични се оправих. Може да си пуснете и кръвни да проверите да не става въпрос за някаква алергия.

# 10
Кашлицата след бронхит е нормално да продължи дълго, но температурата е притеснителна. Всички дни ли сте били с повишена температура или сега пак вдигате от няколко дни? Ако е второто може просто да е нов вирус, имунитета е слаб след дълго боледуване и толкова антибиотици. Ако не е нещо ново, подкрепям за допълнителни изследвания.

# 11
ПКК и CRP правих всяка седмица заедно с рентгенова снимка. Показателите бяха горе долу в норма. След като си отиде бронхита, CRPто от 25 спадна на 8. Доктора не ми е казал да вижда нещо притеснително от кръвните изследвания. Не е зъб, тях ги гледах редовно. И противоалергично пия. В нито един момент от боледуването вече втори месец не съм имала ден без температура. Ето сега моята ЛЛ какви изследвания ми пусна, ама след дъжд качулка. Аз никога в живота си не бях имала нищо по-тежко от настинка и нямах идея какви изследвания да си изисквам сама... Някои ми се виждат, че няма връзка с болестта, не знам защо ги е пуснала, може би за профилактика...
Здравей,
Трябва да дадеш секрет от храчка и да се направи антибиограма. За съжаление вече има бактерии, които са резистентни към някои големи групи антибиотици и не е хубаво да се кара на сляпо. Щом си с такава температура, значи има нещо недоизлекувано. Ако трябва смени лекаря, но задължително дай секрет и виж какво ще излезе. 4 антибиотика така без изследване ми се струва много безотговорно...
След по-сериозен бронхит винаги има остатъчна кашлица, която продължава дълго, но с тази температура, може би е някаква възобновила се инфекция, трябва да провериш.
Не мога да дам секрет, кашлицата ми е супер суха, колкото и неща да пих за размекване и отхрачване нищо не става.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 14:14 от Christincheto

# 12
Секрет се взема от гърлото с натривка.

# 13
Иначе според Чат Гпт (не приемам казаното от него за истина, просто от любопитство го попитах) температура може да се поддържа от автоимунно заболяване, за това ЛЛ е пуснала щитовидна жлеза, ревматоиден фактор и т.н.

# 14
Изследване за ЕБЩАЙН БАР ВИРУС пуснете.

Общи условия

Активация на акаунт