Локал(н)ите и защо те са проблем

• 5 091
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Metal.vixen - съгласна съм за каратето, но всеки втори бияч тренира кикбокс, ММА и т.н. Не че всички, които тренират са такива, но всички биячи тренират подобни спортове.

# 31
Според мен държавата нищо не прави за разрешаване на проблема с локалните.
Да кажем, ако нападнат някой с ножове и боксове, то нападението да се води, като опит за убийство и след това да бъдат съдени.
Ако драскат по стени на сгради, подлези, чупят пейки, то да се наказват с обществено полезен труд.
Когато няма наказания, те почват да си мислят, че всичко може да им се размине и правят, каквото си искат.

# 32
Решението е много, много просто.
След навършването на 14 години да бъдат съдени като пълнолетни, освен това присъдите да се калкулират според деянията, а не едно общо наказание, обикновено никакво или нищожно.
Чувството за безнаказаност, абсолютната липса на контрол  и възпитание от страна на родители, отсъствие на полиция и авторитети, пълна липса на интереси (освен много пари) води до това.

# 33
Отговорът кажи-речи никога не е бой, но първичната "култура" на тези посерковци ги ограничава и освен да събират боклука по училищата и да мият пода ПРЕД съучениците си, друго няма да помогне. Като изключим хубавия бой. Той винаги помага. В залата се млатят с познати лица. Друго е непознат да ти смачка фасона.
Най-притеснителното е, че каквото и да тренират, колкото и да са добри, трупат опит върху случайни хора, и то с палки и боксове. А що хора са яли жито след "щото, ма аз не мислех, че така ще го ударя"...

Това в последствие го родих, но с оглед колко удобно се появиха в момент, в който народа е разединен, когато един от идолите им - Любомир Симеонов е двуметров примат, псевдохристиянин, "зачитащ" ценностите на религията си, веещ и чуждо знаме, освен родното... Някак много ми прилича на маниер на една конкретна партия.
Чисто исторически погледнато, тези групи се формират често по тази причина. А те, завалиите, даже не знаят, че ги използват.

# 34
като майка на момче, все още малко, се чудя как се стига до появата на локал в семейството...
За мен е непонятно как момчета са луди по филми като Бягство от затвора (Prison Break), искат да са затворници и гангстери. Дали филмите са достатъчни за да им упражняват тази роля в съзнанието, не знам.

# 35
Срещам темата, след като видях някакъв репортаж по телевизията.
Прави ми впечатление , първо, че се обсъжда ММА, кикбокс и т.н. силови спортове, по много неточен прийом.
Не, не са спортовете виновни, а самите спортуващи.
Не, не са спортуващи даже, защото ако бяха наистина спортуващи, с поне един спаринг седмично, щяха да знаят, че силите не извират като на Чък Норис от нищото...и вчера може да си победил партньора, а днес да не успееш и един удар ...

За мен е непонятно как момчета са луди по филми като Бягство от затвора (Prison Break), искат да са затворници и гангстери. Дали филмите са достатъчни за да им упражняват тази роля в съзнанието, не знам.
Не зависи от филма, изобщо в никаква степен - всички сме го гледали Sweat Smile  , а от подплата преди това - семействата са изпуснати, няма ролеви модел, няма уважение, страда се от елементарни липси на модели в живота... расте 3то поколение чалгари в Бг, и аз не мога дори да си представя как се е случило това,но е факт, че ценности липсват...

Решението е много, много просто.
След навършването на 14 години да бъдат съдени като пълнолетни, освен това присъдите да се калкулират според деянията, а не едно общо наказание, обикновено никакво или нищожно.

Напълно съгласна.
Щом не искат и не е политкоретно да върнат ТВУ, да се заемат в обратен ред със законодателството

И в нашето детство е имало такива групи, както казаха и по-назад, просто не се в говорело за тях толкова много.
Абсолютно съгласна. Голямо преекспониране се прави , и с редпилнати, и с локални, и с останалото всичко...  Днес социалните мрежи и новинарските канали, усилват ефекта на всяка проява на насилие или девиация, което създава усещането за епидемия, дори когато проблемът е изолиран или дългогодишен.

# 36
Толкова са нагли, че причакват възрастни хора на каси във веригите и им вземат рестото, декларативно и без никаква свян и неудобство.
Понеже майка ми е възрастна и самичка съм я предупредила, тъй като не желае да се разплаща с банкова карта, а в брой - даваш и не се занимаваш. Страхувам се да не посегнат и да я наранят. Нямат никакви спирачки  и скрупули явно.

# 37
Гледах Тодор Тодоров в Ничия земя.
Ами, няма какво повече да се каже!
" къде са тия родители,  и защо не знаят къде са им децата"
Да не се е сменило законодателството изведнъж!??
За малолетния и непълнолетен  гражданин, нали родителите са отговорни!
Rage Rage

# 38
Контрол - нула, изпуснати деца.
Затова трябват реални и спешни законодателни промени, а не каквото гласят - при проблем -  работа с родителския капацитет, бла-бла. Това е абсолютно неспасяемо, само присъди като за пълнолетни ще ги озъптят.
Нямали на 14-17 години престъпни нагласи и сформирано криминално поведение! Моля?!?!

# 39
Всичко идва от родителите!!!

# 40
Въпросът е, че другите родители и техните деца търпят последствията.

# 41
Истерията около локалните е с цел прокарване на специализирано детско правосъдие.
Хулигани винаги е имало. Сега държавата няма воля да се справи с тях и по-зле ще става. Ще си играят на медиаторстване, помощ, един конвой нпо ще точат пари от данъкоплатците с услугите си.

Премахнете корупционния модел дете = бюджет на училището и дисциплината ще се подобри.

Сега дори спортовете са платени и оттам не ги гонят … заради бюджета

# 42
Хулигани винаги е имало, но сякаш тези са още по-дръзки и нагли.
Вярно, че говоря малко наизуст, тъй като нито съм ги срещала, нито съм имала каквито и да било лични интеракции с тях, но струва ми се, че съм права.
Криминалните хроники от последните години, които показват как тийнейджър отнема живот на друг тийнейджър и то по особено жесток начин, поне за мен налага строго правосъдие, като за възрастни.
Едно е да имаш страх, че ще бъдеш сурово наказан, друго е да знаеш, че си под 18 и ударите на закона няма да се стоварят върху теб.
Нито НПО-та, нито училищна система не бих намесила. Щом родителите не са се справили, затворите да ги възпитават.
Никой не може да ме убеди, че моето, Вашето или което и да било друго дете трябва да става жертва и обект на посегателство, защото родител е блял. Ами не, не и не.
В Швеция свалиха възрастта на 14 години, защото убийствата извършени от деца, членуващи в банди рязко са се увеличили.
Щях да дам за пример Сащ, с обособените крила на щатски и федерални затвори, в които тийнове, извършили тежки престъпления лежат и ще излязат на свобода като старци. И го давам, защото страхът от възмездие и наказание рязко би накарал един млад човек да се позамисли, когато и дали. Ако не го направи - най-хубавите години ще прекара в изолация. И не, не е жестоко, справедливо е.

# 43
А ако твоето дете направи нещо и решат да го съдят като възрастен? Защото те законите като се пишат се пишат за всички.
Проблема е от "управията", не от децата, ама е по-интересно да се роят непеосите и затворите. Защото от решени проблеми келепир няма.

# 44
Наливате от пусто в празно.
Мое дете, ако стигне до там, на такава възраст, значи съм се провалила аз!
Отговорността на родителите не е имагинерна,  тя е реална работа,  къртовски труд, себеотдаване...

Общи условия

Активация на акаунт