Локал(н)ите и защо те са проблем

• 5 165
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
То е хубаво да разчиташ на реда и закона, но след като в България те не.съществуват не ти остава нищо друго освен саморазправата.

И аз писах за случки в ранните 2000 години -  и тогава и сега тия хлапета си вилнеят безнаказано защото знаят, че никой не може да ги хване. А дори и да ги хванат след мъмрене в ареста пак се пускат на свобода, защото е "първо провинение" или са "малолетни".

# 16
По мое време бяха скинари, тогава носеха шапки идиотки, емблематично лилаво яке от мола и Адидас-драгън обувки. Аз нямам спомен да са били по-меки китки, същите психопати. Помня как ме беше страх да се прибера, когато имаше мач ЦСКА/Левски.

# 17
Ако чакате на родителите на локалните, има да чакате. Те са същите продукти на отделителната си система, като децата си. Държавата и тя нищо няма да направи, освен думи и "ще". Ще това, ще онова...

# 18
Извинявам се... аз тази марка (спомената в първия пост), както и "модния гений" който е и рекламно лице, виждам за първи път. Какви са тези цени? Как 12 годишен си купува парцал за 1000 лв? В смисъл - родител финансира или си ги събира от грабежи и родител не забелязва новите придобивки?
Всичко зависи от всички. Родители, учители, общество. Адски апатични сме. Случвало ми се е да спирам и автобус и метро заради келеши и напълно зрели хора, решили, че е адски "куул" да пушиш точно на това място. В лични разправии не влизам. Има си правила и ред! Интересното е, че никой друг от пътниците не реагира?!? Стоят, кашлюкат си и се споглеждат. Ако пребиват някой предполагам ще е същото...

# 19
Едното решение е - законови промени. Сега законът не може да ги докосне и те се чувстват безнаказани, а когато се чувстваш безнаказан - това е резултата.

Заедно с това - Обществено полезен труд. Минимум шест месеца.

Доста закони трябва да се променят към по-тежки. Но няма общество, което да си го извоюва, защото на политиците не им пука и само по принуда правят нещо хубаво за народа!

# 20
Преди години ми разказаха как такива приключват кариерата си като биячи. След като техни жертви ги пращат в болницата.

# 21
Отговорите са в двете крайности.
Оо те са деца, трябва да се действа много внимателно, само с говорене, с любов и т.н. модерни и използвани прийоми за времето в което живеем.
Другата част обяснява как е имало ТВУ-та, само една малка част казва, че трябва твърда ръка за спирането им.
Истината е по средата, трябва да се започне с меко, но ако няма ефект да се стигне до сопата.
Но това няма да стане, защото временната са такива.
Надявайте се, да им омръзне да правят това което  правят.
Полицията и службите у нас са места където 90% от служителите не стават за абсолютно нищо и единственото което ги интересува е да си взимат заплатата с минимум усилие, е ако изпадне нещо рушветче добре дошло ще е и то.
Същото е в Европа какво виждате, но там да речем проблемите не са от местното население, а от пришълците.
Обаче мерките  или липсата на такива  са еднакви.

# 22
като майка на момче, все още малко, се чудя как се стига до появата на локал в семейството... липса на внимание, на любов, на връзка родител-дете? нужда за доказване пред наборите и света?
и по мое време имаше гамени, но при подобни прояви или ги изключваха от училище или като тръгнеха по детските педагогически стаи и нито влизаха в елитна гимназия, нито стигаха до университет...
аз съм за промяна в законите. в щатите непълнолетните понякога стигат до доживотен затвор за тежки престъпления. и тук трябва да се промени, иначе остават безнаказани. ако гаменът петър знае, че полицията само ще му издърпа ушите, пак ще ходи да бие и троши. ако обаче го затворят за половин година някъде - нещо в него все ще се промени. "те са само деца" трябва да престане да се употребява като оправдание за всичко.
ако утре някой си локал набие моят син ей така, за нищо, ще си платя да го счупят от бой. извинявам се, ама днес бият, утре убиват. и все са хубави деца, умни, никой не знае как са се объркали нешата. родителите им все изненадани, неочаквали че отрокът им е бияч. видиш ли, тийновете така минавали този период. ... или затворени някъде или публично отлъчване.

# 23
Или като си с мисленето "ще си счупя детото от бой, ако направи нещо"...

Ако ги привикват всяка седмица и им връчват по една четка да мият графитите и да чистят парковете всяка събота и неделя според вас колко ще останат в тези групички след половин година?

# 24
  • Mars Hotel
Моля ви, не се подвеждайте по журналистите. Не се казва локал, а локален.
Аз съм на мнение, че всяко чудо е за три дни. И в нашето детство е имало такива групи, както казаха и по-назад, просто не се в говорело за тях толкова много.

# 25
Аз не смятам, че с бой се решава. Не че им е излишен, ама да те пият, колко да те бият? Най-малкото, че те тези деца, така или иначе, ги записват на всякакви бойни спортове, а там има 90% шанс все някога да ти счупят носа. Та, не мисля че би имало някаква полза.

Общественият труд е най-добрият вариант.

А родителите, то като те са такива, какво да направят от детето си? Още има бащи, на които пикът в живота им е казармата и истории за бой.

Другото е, че им се хвърлят едни пари за дрехи, които струват хиляди. И това съвсем не го правят само богати хора, даже напротив, позьорщината, която предават на децата си, е точно от желание за фалшив статут. Всяко дете е искало хубави неща, това е нормално, но виждам как все повече се вглъбяват от малки в някакви вещи, пари и лукс.

# 26
Аз не смятам, че с бой се решава. Не че им е излишен, ама да те пият, колко да те бият? Най-малкото, че те тези деца, така или иначе, ги записват на всякакви бойни спортове, а там има 90% шанс все някога да ти счупят носа. Та, не мисля че би имало някаква полза.

Общественият труд е най-добрият вариант.

А родителите, то като те са такива, какво да направят от детето си? Още има бащи, на които пикът в живота им е казармата и истории за бой.

Другото е, че им се хвърлят едни пари за дрехи, които струват хиляди. И това съвсем не го правят само богати хора, даже напротив, позьорщината, която предават на децата си, е точно от желание за фалшив статут. Всяко дете е искало хубави неща, това е нормално, но виждам как все повече се вглъбяват от малки в някакви вещи, пари и лукс.

И аз смятам, че с бой не се решават нещата, но за бойните спортове грешиш. Специално за карате. За пет години тренировки, аз гамен на карате не съм видяла. При нас има уважение, дисциплина. Учат на бдителност, да видиш конфликта в зародиш и да го избегнеш. Да анализираш обстановката, да изглеждаш силен и на мястото си. Никой не напада трудни мишени. Целят се в лесни. В СЛАБИНИ УЯЗВИМИ ХОРА. Ромите защо винаги ходят на групи на лекар, по институции и къде ли не. Защото се чувстват силни.Разчитат на групата.
 Бойните спортове могат да канализират повече агресията, отколкото да я отприщят. Сенсей непрестанно говори за уважение. Хората, които практикуват източни бойни изкуства със сърце не влизат лесно  в бой.
Не знам за бокс, борба и т.н. но спорта не кара хората да стават гамени.

# 27
Абе да се плати на някого да набие друг, който е набил трети ... Става праграф 22 - все някой някого бие и все някой събира чувство за отмъщение и ... пак бие...
Факт е, че "правосъдната" ни система по отношение на малолетните и непълнолетните е умряла в зародиш.
С глоба от 50 лева на родителите на такива деца нищо не се постига.
Родителите сумтят 15 минути /една бутилка алкохол е заминала неизпита/, а на отрочето му е все тая - някой си размахвал пръст. Вятър му прави.
Идеята да мете двора на училището и да изпразва кошчетата определено ще му срине самочувствието.
Ама и това няма да стане, щото мамата на такъв лигльо ще вдигне училището на "Ура!", че й унижават съкровищенцето златно.

# 28
  • Варна

Факт е, че "правосъдната" ни система по отношение на малолетните и непълнолетните е умряла в зародиш.

То щото по отношение на пълнолетните не е...

# 29
От новините научих за тези локали, първо започнаха с онзи бой над охранител в един мол, доколкото помня. И веднага казах на синът ми, който е на 17 и ни предстои пак лято в България (аз притеснена 🤪😆).
Човекът супер спокоен ми обясни, че и предното лято е засичал подобни групички, даже разговарял с тях и каза “Мамо, това са едни много ограничени и глупави момчета, но са забавни в тъпотата си! Изпуснати откъм възпитание, знания и интереси.” Толкоз.
Спомена, че носят ножове и боксове, както и палки, ама да не съм се притеснявала 😆.
Притеснявам се…

Общи условия

Активация на акаунт