Локал(н)ите и защо те са проблем

• 5 149
  • 114
  •   1
Отговори
# 105
Че те голяма част са възпитани точно с тъпите истории на бащите си от казармата.

# 106
  • София
Че те голяма част са възпитани точно с тъпите истории на бащите си от казармата.
Бащите на 35 Г. И по-млади не са ходили в казарма. По-младите родители не знаят какво е това

# 107
В крайна сметка методите на Макаренко, за възпитание с труд ще се окажат пак на мода.
Има една стара книга Педагогическа поема се казва. Много е интересна. В нея се разказва как Антон Макаренко превъзпитава с труд малолетни престъпници и безпризорни деца. Преди сто години.
Между другото не разбирам защо му се носи славата за възпитание с насилие, когато за цялата си практика е ударил един шамар.За този шамар се разкайва и обяснява , че насилието не е отговора.
Тези деца имат нужда от друго. Дисциплина и взаимно уважение.

# 108
"Америго Бонасера седеше в зала №3 на нюйоркския съд за наказателни дела и очакваше да получи справедливост; да възтържествува възмездието над мъжете, които толкова жестоко бяха осакатили дъщеря му и се бяха опитали да я обезчестят."
"Всичко беше фарс. Той гледаше щастливите родители, които се струпаха около скъпите си синчета. Да, сега те всички бяха щастливи, сега всички се усмихваха.
Черна горчива жлъч се надигна в гърлото на Бонасера и преля през здраво стиснатите му зъби. Той извади своята бяла ленена носна кърпа и я притисна към устните си. Още стоеше така, когато двамата младежи минаха покрай него по пътеката, свободни и самоуверени, невъзмутими и усмихнати, без дори да го погледнат."

Първа глава на "Кръстникът" , тези които са чели книгата , знаят какво следва .
Ние сме животни и агресията е част от нас, само страхът от наказание спира агресията.
Когато обаче няма страх, защото няма и наказание става страшно.

# 109
Не прочетох цялата тема подробно, но да споделя мнение, че проблемите с тези деца тръгват от много преди да излязат с черни дрехи да се репчат на по-слабите.

Оказа се, че от стария клас на детето има едно, което било то "локалните". Като знам как майката със зъби и нокти го защитаваше, постоянно бяха при директора заради поведение. От първи клас още блъскаше и риташе децата, обиждаше ги и подобни, а майката постоянно го защитаваше. Ако случайно пък някой кажеше нещо на нейното, веднага се звънеше да се иска обяснение, защото той бил "много чувствителен". За поведението му винаги имаше някой друг "виновен", сигурно той е удрял, защото е бил провокиран, разбира се.....не защото е злобен и невъзпитан.

# 110
За поведението му винаги имаше някой друг "виновен", сигурно той е удрял, защото е бил провокиран, разбира се.....не защото е злобен и невъзпитан.

О, ама как??? Такива майки казват, че децата им били малко палави...

# 111
Здравейте, а в кои райони сте засичали такива локал(н)и или сте чували, че има?
Не съм виждала около нас или съм толкова забляна, че не съм им обърнала внимание...

# 112
  • пустинята Гоби
В центъра на Гарибалди видях около 20 такива момчета, после част от тях минаха с тротинетки на червено крещейки и свирейки от Графа от Раковска посока Лидъл.

# 113
  • София
Не съм виждала около нас или съм толкова забляна, че не съм им обърнала внимание...

В Гео Милев например има такава групичка. Лошото е, че пречат на много хора, но малцина предприемат действия...търпим ги може би скоро ще стане година.

# 114

Около Графа, Градската градина, НДК..

Общи условия

Активация на акаунт