Професионални серии за коса - Тема 166

• 36 120
  • 466
  •   1
Отговори
# 300
Някой пробва ли изглаждащата серия на Лалга, Lalga SeaStraight?

# 301
Някой пробва ли изглаждащата серия на Лалга, Lalga SeaStraight?
Аз, само веднъж все пак, но нищо хубаво не се случи. Четох, че момичетата съчетават серията със CPR и са доволни.

Някой може ли да се изкаже за термото на Kerastase от Chroma серията? Запечатва ли както обещава и дали пази по-надеждно цвета от топлинната обработка с преса?

# 302
А може ли да споделите мнение за лосиона за растеж на Lalga.
Или някой, ако иска да се раздели с такъв да ми пише,  ще се радвам да пробвам.  

# 303
  • Варна
Момичета, отдавна не съм влизала тук. Има ли все още темата, в която може да разменяме продукти? Имам няколко излишни за лице и професионални за коса, но не откривам темата.

И с какви впечатления сте от серума против косопад и растеж на Калиначи? Търся нещо за растеж на коса главно.

По първа точка - идея си нямам Grinning. По втора...... серумът е работещ продукт с висока потенция, но не мисля, че от него ще Ви расте по-бързо косата. Той храни фоликулите, а прокапилът държи косата на главата/поне моята/.
За реален растеж много важна е цялостната грижа и най-вече святото пазене на краищата, за да не се налага често подстригване. От Калиначи ще ви расте по-силен и здрав косъм, който е по-издръжлив, но да се надскочи генетично заложения темп на растеж се иска доста по-сериозна грижа и не е хубаво да е за дълго.

# 304
Имате ли опит с някой конкретен продукт за растеж, ще се радвам да споделите вашето мнение.
И за жалост точно цъфтежите и последните чести подстригвания ме карат да търся продукт за по-силен растеж. Ясно е с боята спирам, но русото си е .. свършило работата със връхчетата.
Момичета, отдавна не съм влизала тук. Има ли все още темата, в която може да разменяме продукти? Имам няколко излишни за лице и професионални за коса, но не откривам темата.

И с какви впечатления сте от серума против косопад и растеж на Калиначи? Търся нещо за растеж на коса главно.

По първа точка - идея си нямам Grinning. По втора...... серумът е работещ продукт с висока потенция, но не мисля, че от него ще Ви расте по-бързо косата. Той храни фоликулите, а прокапилът държи косата на главата/поне моята/.
За реален растеж много важна е цялостната грижа и най-вече святото пазене на краищата, за да не се налага често подстригване. От Калиначи ще ви расте по-силен и здрав косъм, който е по-издръжлив, но да се надскочи генетично заложения темп на растеж се иска доста по-сериозна грижа и не е хубаво да е за дълго.

# 305
Аз съм доволна от серумите на Керастаз, но пия и витамини , та по-скоро съм склонна да мисля , че оттам е растежа .

# 306
  • Варна
Имате ли опит с някой конкретен продукт за растеж, ще се радвам да споделите вашето мнение.
И за жалост точно цъфтежите и последните чести подстригвания ме карат да търся продукт за по-силен растеж. Ясно е с боята спирам, но русото си е .. свършило работата със връхчетата.

Имам много идеи Grinning .....Боята не е проблем дори русо да е ако останалата грижа е адекватна. Моята коса в момента не е подстригвана от миналия ноември и със сигурност краищата имат нужда от освежаване, но нито цъфтят нито се късат.
 Плекс система при боядисване е задължителна.
За грижата за скалпа казах - нахранените фоликули произвеждат здрав косъм способен да издържи тормоза, на който го подлагаме. Продуктите за удължаване на анагенната фаза дават възможност на косъма да се задържи на главата 5-7г. и да порасне колкото ние искаме.
Термичната обработка е много ключов фактор. Пресите и машите не помагат никак в отглеждането на дълга коса.
Грижата за дължините задължително трябва да включва поне един биомиметик. Това е антибиотикът, който възстановява щетите, които волно и неволно нанасяме и ние и околната среда.
На всяко миене е хубаво косата да получава и хидратация и протеин в различни съотношения в зависимост от нуждите. Блондът обича и изглежда по-добре след протеинов протокол, но в него задължително трябва да се включва поне през миене хидратираща предшампоан терапия.
И финишите......там е другия ключов момент. Косъмът след миене трябва да се затвори с подходящ финиш.
Конкретни продукти, от които расте коса/комплексно/ погледнете тоя сет- https://bestcare.bg/product/komplekt-protiv-kosopad-shampoan-i-maska/ плюс тая иновация https://bestcare.bg/product/trimay-spicule-caffeine-anti-hair-lo … boosting-ampoule/. Това е потентна грижа за скалпа плюс хубава, балансирана грижа за дължините. Финиш е хубаво да има поне един кремообразен плюс някой олео финиш и термозащита. Класиката за блондирана коса е Нектар термика на Керастаз плюс да речем олиото за блондинки, но цените им са потресающи напоследък.  В групата ми лансирах нещо бюджетно с хубав състав, на което не му е мястото тук, но което работи и направи фурор. Иде реч за Plex серията на Балея. Термозащитата им е чудесна. Преди нея серума смесен с малко олио бие доста сериозни профи профи продукти.

# 307
prinzesata - може ли да предложиш хидратираща предшампоан терапия за сканди блонд коса?
В тази връзка, взех си вчера бондинг серума на Редкен преди измиване, ще го пробвам, защото косата ми се изтощи лятото от солената вода и слънцето и поизтъня /живея три месеца на гръцкото море. За пръв път ще пробвам подобен продукт, но събирам инфо и за други такива.
И втори въпрос - написанато горе важи ли за бяла старческа коса? Майка ми е на 70 и си е оставила косата дълга до раменете, та искаше да и предложа нещо за уплътняване на косъма и против сухотата... Винаги е имала гъста и права коса, била е модел на фризьори едно време /моята коса е различна, тънка и чуплива/ Smiley

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 10:19 от mamaLina

# 308
  • Варна
mamaLina класиката на предшампоан терапиите е Еластисайзъра на Кингсли. Да знам, че сваля мата, но ако му се добави някакво масло/ най - любимо в темата от време оно е ЯЧРМ  тоя дефект доста се елиминира. Кингсли имам винаги, но и всяка една хидратираща маска/дори дрогерийна/ би могла да вкара влага в косъма и то доста добре. Например ето тоя ефтинджос https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-maska-aqua-3v … 066447668315.html нанесен за половин час на еднократно шампоанирана коса прави чудеса. Всяка нехересвана маска или, която Ви е омръзнала  и залежава също.
 Много харесвам предшампоана на Сенсус за къдрокоски, Hmilk на Oway, хидра маската на Калиначи.....
Бялата коса изначално е различна от нормалния косъм. Там се иска хубаво, дълбоко овлажняване и грижа за скалпа. Серията на trimay, за която дадох линк в предния пост е доста подходяща за постоянна грижа за такава коса. Маската се ползва и на скалпа не само по дължините.

# 309
За съжаление темите за размяна вече ги няма, закриха ги. На мен също ми липсват много, имах страхотни попадения оттам.

# 310
Принцесо, евала!
Последните ти два поста всяка блондинка трябва да си ги разпечата, рамкира и закачи на стената за регулярен прочит! 🩷

Аз се боядисвам при фризьор, който няма идея от плексове 😫 мога ли да й бутна нещо да сложи, за да си опазя изтормозената косица? Или е специфично..?

# 311
Ако можеш ,вземи си дози колорплекс ,там поне е лесно, едното в боята ,другото като балсам после да ти го сложи . Моята не иска никакви плексове ,тя има теория ,че в момента държи косата ,но после се скапва ,затова я превъртях един път . Направих си олаплекс и както съм намазана ,уж  с леко влажна коса след баня ,добре се получи .

# 312
Принцесата, коя е групата ти? За русите коси ще ми е интересно да чета, тъй като още се двоумя дали да си направя малко тъмни кичури, че станах предимно руса или да си подновя моите кичури от корена, който е израснал… Косата ми стана доста суха след раждането в краищата и пада още засега, та не знам дали е добра идея да я тормозя още с блондор или тъмна боя.

# 313
  • Варна
Да...повечето фризьори отричат Плекс системите, но вече се  намират и ползващи. Не би следвало да ти откаже да ползва ако си я занесеш още повече, че плекс системите не влияят на процеса на боядисване. Аз от доста време ползвам Lendan и твърдя, че с тях се получава много по-хубав цвят. Дозичките Колор плекс в Рибата също са добър вариант.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 22:55 от prinzesata

# 314
Не можеш да я споделиш, само друг потребител може.

Общи условия

Активация на акаунт