Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 709
  • 912
  •   2
Отговори
# 555
  • Някъде там
Искрице, това за руси коси става ли - само матира или има цвят?
Тъмните маски не са подходящи за руси коси. Наскоро гледах едни сторита на Теа Минкова, която си беше докарала зелени кичури с cool espreso. Тези маски на Wella са много пигментирани и наситени.

# 556
  • Пловдив
Момичета, чух една инфлуенсърка да хвали марката Function of beauty -някой ползвал ли я е и откъде може да се закупи?

# 557
  • София
Отново повдигам въпроса си.
Някой използвал ли е продуктите на Majesty Hair?

# 558
  • Бургас
Йен справяш се добре с продуктите,които имаш.
Това на Филипс да не е термо четка? Спри да я ползваш и ползвай нормален сешоар,задължително.Сушиш на средна температура.
За косопада,аз специално съм доволна от шампоаните на Напура и Медисютикалс.Както и серумът Cellagen пак на Меди.
Маските и балсамите на Алфапарф са точно за твоята коса.Бих ти ги препоръчала,бюджетни и работещи продукти.
Ако можеш да си позволиш терапията им,ти я препоръчвам горещо
https://zlatnaribka.com/collections/semi-di-lino-cellula-madre-g … s-stvolovi-kletki
На първо време можеш да си вземеш ампулите с концентрата за блясък,нататък можеш и другите концентрати да добавиш.Ароматът на терапията не е от най-приятните,но действието и е уау.

Защо не бива да използвам четката на Филипс? Много трудно се справям със сешоар и обикновена четка, да не кажа никак.
За терапията на Алфапарф не се ориентирах в линка, кой продукт е, бих я взела ако знам точно кое е.
Правилно ли съм разбрала, че ДПШ и такъв за метал детокс вършат едно и също или е добре да взема и двата вида?
 Ако са и двата вида, метал детокса кога се ползва? За ДПШ разбрах да е преди боядисване, и ми трябва такъв с ниско рН за след боядисване, така ли е?

# 559
Метал детокс е чудесен шампоан след боядисване. Аз  го използвам много често.ДПШ сваля цвета и е за използване преди боята.

# 560
Agent, не ме изненадва, че WoW (Kale) ти допада най-много. Косите ни са сходни, а аз нямам другите и не знам дали си заслужава да влагам пари в тях. Благодарение на твоя отзив, за сега ще се въздържа от покупка.
Според това, което пишат Kale е малко различен от другите два и гонят различни цели. Определено са хубави продукти и ще си ги доизползвам с удоволствие на няколко етапа, и да - ще комбинирам така, както се предложили:
Can you use all three together?
We do not recommend using all three Cocktails at once. You can use Kale and Carb together for thicker, stronger hair, or Kale and Coconut together for silkier, stronger hair.

Carb and Coconut, however, should not be used together as their thickening and smoothing technologies (respectively) counteract one another.

PS Онзи ден набързо намазах корени и измих с Алтерните за боядисана коса. Мдаа, бях позабравила колко са хубави! Добавих и млякото за суха/фина коса по дължините  +10 -в-1 крема за връхчетата. 2 колежки ме питаха за блясъка, 3-тата - за аромата.

# 561
  • София
Моля те, дай идея за зелена боя. Ама... explain it to me like I am five Laughing Предлагаш на практика ново боядисване, но с малко зелена боя? Коя да е тя, какво е това животно Grinning
Не, предлагам ново нанасяне в корените на правилния цвят кафяво или шоколадово, което там си ползваш плюс малко зелен коректор. Има зелени коректори, макар и по- рядко.

https://agorabbeauty.com/korektor-jungle-fever-hair-color-cream
https://e-cosmetics.bg/product/7068/color-art-desiree-green-zelen-korektor.html

Лонда също имат, виждала съм ги наживо (в магазинчето до Съдебната в София), не знам дали се намират по сайтовете.

# 562
Йен тези четки горят косата,ако се ползват постоянно.

На Алфапарф ампулите и концентратът за блясък
https://zlatnaribka.com/collections/semi-di-lino-cellula-madre-g … uty-genesis-13-ml
https://zlatnaribka.com/collections/semi-di-lino-cellula-madre-g … multiplier-150-ml

За Метал детокс не мога да кажа нищо,не съм ползвала серията.
Теоретично,почистват косата от вредните елементи във водата.В БГ на много места водата е много гадна,вероятно серията би имала добър ефект върху косата.Аз мия с мека вода и не съм ползвала серията.Не е скъпа,можеш да я пробваш.
Аз обаче ти предлагам да си вземеш един ДПШ-(дълбоко почистваш шампоан) и да миеш с него на всеки 2 седмици.Според мен,това е по-добрият и бюджетен вариант.
ДПШ се ползва редовно,не само преди боядисване.За да свали наслагванията от варовик,метали,стилизиращи продукти,прах и т.н.

# 563
  • Бургас
Благодаря ти Ванеса, ще ми препоръчаш ли конкретен ДПШ?
С какъв балсам или маска да го комбинирам? Или се мие първо с него и след това с друг шампоан и балсам? И въобще как се разбира какви са продуктите, обикновено в описанията пише всичко, и хидратират, и възстановяват ..... и са объркващи.
Поръчах ампулите и концентрата, и маската за която писа Искрица за подръжка на цвета. Сега  чак се замислих, че тя сигурно няма побеляване и при нея ефекта от маската е друг, но нищо ще си я ползвам за дължините.

# 564
Дами, благодаря много!!

Изглежда, че 20-те години опит на дамата в кварталния магазин за бои не са й попречили грам да не е наясно и да ме обърка повече въпреки доста прочетено в нета. Вие ми внесохте яснота Hug
Купих 0.22 на Андреа от зелената серия, мисля само нея да нанеса, смесена с оксидант 1.5% (така ме посъветваха в Рибката, в която има и фризьорски салон). На самите продукти пише, че са само за профи употреба, липсват инструкции, както и в нета, ама йоло. Рано ми още за повторно боядисване. Ще ъпдейтна дали съм станала зелена в другата тема (създадох една за боядисване при брюнетки, ама нещо не върви Smiley), за да не досаждам тук.

Момичета, чух една инфлуенсърка да хвали марката Function of beauty -някой ползвал ли я е и откъде може да се закупи?

Написахте ли я в Гугъл? Simple Smile Моментално ще Ви стане ясно - това е custom haircare, идеята беше страшно популярна преди няколко години, Йоана продължава да ги използва. Идеята е, че Вие си избирате съставките и Вашият шампоан и балсам се разбъркват лично за Вас. Съответно не можете да си ги купите просто така, от онлайн ритейлъри, само от техния сайт е.

Обърнете внимание на разходите за шипинг - доколкото виждам, има възможност за безплатна доставка само при абонамент.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 09:21 от Ironfeather

# 565
  • Пловдив
Не знаех, че е на такъв принцип. Точно от Йоана чух и писах в Гугъл, но не успях да се ориентирам много точно.
Благодаря за насоките!

# 566
Agent, Alterna за боядисана коса как я усещаш - хидратираща ли?
Мъча се със сух скалп и дори балансираните шампоани са ми изсушаващи 😣

# 567
Ironfeather 0.22 е коректор.Нали не мислиш да го ползваш като боя...
Можеш да тонираш с него,но съвсем малко количество ти е нужно,да речем колкото лешник.След като изсушиш косата ще прецениш дали ти е достатъчно или малко трябва да увеличиш следващия път.Не рискувай като за първи път.
Сложи в купа коректора,добави 1с.л. оксидант,1с.л. шампоан и малко вода,да стане на кашичка.Мажеш косата(шампоана разпенва и по лесно се разнася),стоиш 5мин-контролираш цвета.Ако още не ти харесва,стоиш още 5мин. Не стой повече от 15-20мин.
Като измиеш,сложи хубава,богата маска.

Йен последно взех на Лакме и доста ми хареса,гледам че сега Лакме са и намалени.
Миеш само с ДПШ,шампонираш 2 пъти.След него слагаш или терапия или богата маска.
Можеш да си правиш и комбинирано миене,шампонираш веднъж с ДПШ и второто шампониране с друг шампоан,после маска,балсам и т.н.Гледай да ползваш ДПШ преди боядисване и/или поне седмица след това.За да не ти падне бързо цвета.
Ако не можеш да се ориентираш кой шампоан какъв е,питай тук.Докато понаучиш по-масовите марки и след някоя друга проба-грешка ще ги разгадаваш по-лесно.

# 568
  • Някъде там
Благодаря ти Ванеса, ще ми препоръчаш ли конкретен ДПШ?
С какъв балсам или маска да го комбинирам? Или се мие първо с него и след това с друг шампоан и балсам? И въобще как се разбира какви са продуктите, обикновено в описанията пише всичко, и хидратират, и възстановяват ..... и са объркващи.
Поръчах ампулите и концентрата, и маската за която писа Искрица за подръжка на цвета. Сега  чак се замислих, че тя сигурно няма побеляване и при нея ефекта от маската е друг, но нищо ще си я ползвам за дължините.

Имам около 30% бели коси. Маската ги променя много леко, а някои от тях не успява да покрие, но съм доволна от ефекта. Така запазвам цвета до следващо боядисване  на корените.

Идвам да споделя първия ми опит с маската на Олиосета за блясък, тази маска:

Маската закупих преди месец, но изчаках наличностите в банята да намалеят, преди да посегна към нея. Вчера я използвах за първи път. Маската е с нормална гъстота - нито много плътна, нито рядка. Ароматът и не е типичния за Олиосета, лично мен не ме впечатли особено, но  и аз не държа продуктите ми да ухаят силно - за мен  ефекта е по -важен.  Останах с максата 10 минути, нанасяйки я по цялата дължина на косата, без корените. При отмиване косата се усещаше много хлъзгава под душа - обожавам това усещане, След това , за да видя максималния ефект на маската, нанесох  само млякото на Milk Shake с 12 ефекта и изсуших косата с четка и сешоар. Не добаих друг финиш.

Моята коса е доста бляскава, но потвърждавам, че с тази маска тя направо отразява светлината, без фриз, много мека и гладка. Споделям снимка на косата ми след маската:

Скрит текст:
, както и състата на продука за тези, които се интересутат :
Скрит текст:
/Coca: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol fei mennium Chloride, Amodimethicone, Phenoxyethanol, Disteaues ethylmonium Methosulfate, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Nytotad bei Frotein, C10-14 Alkyl Polypropanediol-3 Myristate, Panthenol Cine ent Seed Oil, Raphanus Satlvus Seed Extract/Raphanus Sativus Lua mltatract, Octyldodecyl Oleate, Octyldodecanol, Cetrimonium (Wrb pola Officinalls Bark Extract, Trideceth-12, Rosmarinus Officiniel ext/losmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lecithin, Iocoskerl Auylglycerin, Ascorbyl Palmitate, Sodium Benzoate, Citric Acid, hria apatt, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Vanillin.
.

Маската ми хареса толкова много, че си поръчах и термозащита от същата серия.

# 569
Здравейте,

Подреждайки шкаф с наличности, скрит в дъното намерих един бустер на Kerastase - Fusio-Dose bosster cicafibre. Тотално съм го забравила, купуван е преди години...Flushed Тъй като не намирам от къде да купя ампули-концентрат, бихте ли ми дали идея как да го използвам или ако някоя от вас все още има ампули, ако желае, може да ѝ го подаря ( не намирам срок за годност обаче).

Общи условия

Активация на акаунт