Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 538
  • 912
  •   2
Отговори
# 720
Наскро коментирахме продукти за омекотяване на косата.
Аз получих мостра на долния преди време и я подбутвах упорито, обаче има невероятен ефект при мен.
Има и голяма разфасовка и излиза по-изгодно. Плюс 40-те процента. Не знам дали се води професионална козметика, сори.

https://barecare.bg/lador-keratin-power-glue-4x15g

# 721
Здравейте. Искам да си купя една протеинова и една хидратираща серия. Спрях се на L'Oreal professional pro longer и серията за блясък на Олиосета. Добър вариант ли са? Ако имате и други предложения, съм отворена.
Косата ми е до раменете, нетретирана, суха, с бързо омазняващ се и чувствителен скалп. В момента ползвам Макадамия класическата серия, протеиновите на Афоджи, от които съм много доволна.
Благодаря.

# 722
  • Някъде там
Здравейте. Искам да си купя една протеинова и една хидратираща серия. Спрях се на L'Oreal professional pro longer и серията за блясък на Олиосета. Добър вариант ли са? Ако имате и други предложения, съм отворена.
Косата ми е до раменете, нетретирана, суха, с бързо омазняващ се и чувствителен скалп. В момента ползвам Макадамия класическата серия, протеиновите на Афоджи, от които съм много доволна.
Благодаря.
В серията на Олиосета за блясък има протеин и по-скоро е възстановяваща и подхранваща, определено не е чиста хидратация.
За лека хидратация аз харесвам Моroccanoil smooth, в момента са на промоция и си купих комплект от шампоан, балсам и спрей( това ще ми е коледният подарък)

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:45 от Искрица

# 723
Искрица, т.е двете серии са припокриващи се? Да взема само едната и да търся друга, хидратираща?

# 724
  • Някъде там
Искрица, т.е двете серии са припокриващи се? Да взема само едната и да търся друга, хидратираща?
Да, за мен двете серии са припокриващи се. Аз бих взела Олиосета, защото съдържа комбинация от силикон + масла + разстителни екстракти и товя я прави по-комплекса и реална грижа за косата. Pro longer си е по-силиконова, с малко аминокиселини, също не е лоша серия, но няма реално подхранващи съставки, по-скоро има козметичен ефект.

# 725
За коя розова серия на Redken говорите?

# 726
Моята коса е с къдрици 2b и докато бях с балеаж краищата ми също изглеждаха и се усещаха потресаващо - само ножица ги оправяше. Моята коса не е особено гъста, а косъма ми е фин. Със сигурност ти трябва повече хидратация, както и терапия с протеин. Докато бях с балеаж доста ползвах терапията на олаплекс, а в последствие я смених с k18 и съм по-доволна от k18. Чувала съм много добри отзиви и за бонд терапията от curlsmith, която си е точно за къдрава коса. Еластисайзъра на Филип Кингсли не беше моето, както и имаше някаква бонд терапия от Лореал, доста бюджетна. Пробвай по-хидратиращ балсам или маска, както и ако не ползваш балсам без отмиване вкарай го в рутината си. Само олиото нищо няма да направи, поне при мен нищо не прави - само за финиш го слагам.
Преди време ползвах балсам на macadamia, който се оказа твърде тежък за моята коса, но за твоята може да е супер. Сега съм се загледала в all soft mega curls на редкен.
Здравейте ,кои продукти съдържат протеин?Може ли да препоръчате някои серии?Може 8а ви се вижда странно, но наистина не знам ..Благодаря, ако ми отговорите

# 727
За коя розова серия на Redken говорите?
Redken Volume Injection
Скрит текст:

# 728
Наскро коментирахме продукти за омекотяване на косата.
Аз получих мостра на долния преди време и я подбутвах упорито, обаче има невероятен ефект при мен.
Има и голяма разфасовка и излиза по-изгодно. Плюс 40-те процента. Не знам дали се води професионална козметика, сори.

https://barecare.bg/lador-keratin-power-glue-4x15g
Такива ампули подарих наскоро на приятелка за рождения ден. Върна обратна връзка, че много са ѝ омекотили косата.

# 729
  • Някъде там
До скалп е, не можем и не трябва да генерализираме. Да, тези продукти стимулират локалното кръвообращение, но дали ще го усетите като драматично дразнене или не не може да каже никой. Факт е, че се привиква и докато първите 5-6 пъти усещането може да е наприятно след това (аз) престанах да го усешам - само ако се стече към лице/шия виждам зачервяването.

Bitter_Sweet - розовите Редкен ми са любов от първо ползване. За тях благославям "професора", макар че не за всичко съм съгласна с него.
При мен спреят на Меди има охлаждащ ефект, който е съвсем лек, ако попадне на кожата обаче - ставам червена пари и гори Simple Smile.
За съжаление  обаче тази година Меди не може да овладее положението, та вчера си поръчах Kerastase Genesis, да скъп е, но абсолютно винаги има невероятен ефект, косопада ми спира в рамките на седмица, в рамките на месец имам видимо сгъстяване и бонус косата расте по-бързо, но последното не е търсен ефект от мен.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 09:50 от Искрица

# 730
Мерси, Искрица! Генезис - ампулите ли? За колко време стига една опаковка? Разделяш ли ги или по цяла слагаш?

Никой ли не е пробвал dercos ампулите на Vichy? Simple Smile И те са с аминексил.

# 731
Аз съм купувала Деркос ампулите. Не са лоши, но не видях ефект, тъй както и от тези ня Керастаз Денсифик, но пък при тях миризмата е мега яка.
Моля, степенувайте ми по-сила маските Абсолют рипер (вечен любимец), Метал детокс и Абсолют рипер Молекуляр ☺

# 732
До скалп е, не можем и не трябва да генерализираме. Да, тези продукти стимулират локалното кръвообращение, но дали ще го усетите като драматично дразнене или не не може да каже никой. Факт е, че се привиква и докато първите 5-6 пъти усещането може да е наприятно след това (аз) престанах да го усешам - само ако се стече към лице/шия виждам зачервяването.

Bitter_Sweet - розовите Редкен ми са любов от първо ползване. За тях благославям "професора", макар че не за всичко съм съгласна с него.
При мен спреят на Меди има охлаждащ ефект, който е съвсем лек, ако попадне на кожата обаче - ставам червена пари и гори Simple Smile.
За съжаление  обаче тази година Меди не може да овладее положението, та вчера си поръчах Kerastase Genesis, да скъп е, но абсолютно винаги има невероятен ефект, косопада ми спира в рамките на седмица, в рамките на месец имам видимо сгъстяване и бонус косата расте по-бързо, но последното не е търсен ефект от мен.

Тук за този серум говорим нали:
https://www.notino.bg/kerastase/genesis-ukrepvassh-serum-protiv- … uPzYaAoTOEALw_wcB
Ще ме изненадаш, ако става въпрос за шампоана Simple Smile

# 733
didd, може да те разбере само някой с като твоята коса 😁
Косата ти вероятно е здрава, просто структурата й е такава и има нужда от малко повече грижи, за да възстанови хидратацията.
Каква козметика ползваш?
Аз съм с чуплива, от няколко години и изрусена коса; точно като при теб - ако не се изпече, кошницата е факт. Единствената разлика е, че с много грижи успях да напоя крайчетата и не са ми сухи; и корените не се омазняват толкова бързо.
Косата ми вече е здрава, но заради изрусяването и топлинната обработка непрестанно полагам грижи.

Като съвет мога да ти дам да ползваш продукти, които затварят добре косъма - това донякъде може да заглади косата.
Да насочиш усилията си към хидратация - често бързото омазняване на скалпа се дължи точно на сухата кожа там. Аз много харесвам Joico Moisture Recovery, като те съветвам да си вземеш шампоан, балсам и маската (balm) и поне в началото да ги ползваш заедно - измиваш два пъти с шампоан, слагаш маската, свиваш косата си на кок под шапка за баня, стоиш 30мин и после без да отмиваш нанасяш отгоре балсама. След минутка изплакваш всичко. На подсушена с кърпа коса слагаш кремообразен финиш - Нектар Термик харесвам, също Extreme lenghts на Редкен. След тях, или смесени в последната доза, добавяш олиото по крайчетата.
Отделно си вземи и протеинова серия, за да ги редуваш.
Чупливата коса за мен е голям бич. Хубавото е, че има обем, но до там.

Косата ми е чуплива, боядисана и доста "непокорна", гъста със средно плътен косъм. Ако я измия и изсуша, без да я мина с преса и като "разплетена кошница". В краищата е суха и пориозна, а в основата се омазнява за 2 дена. Мия я през ден, слагам термозащитиа и олио на  gisou в краищата на мокра коса, но не се подобрява.
Виждам, че тук доста разбирате и сте навътре с проблемите на косите. Моля, препоръчайте ми изпитани продукти, за да стане косата ми по жива и хидратирана.

# 734
  • По широкия бял свят
Sensaya, много благодаря за насоките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт