Пубертетът при момчетата - тема 18

• 18 634
  • 374
  •   1
Отговори
# 360
Виждате кое време съм будна, на дребният хептен му липсва акъл. На 15 и 3 месеца е, на разни дангалаци им купили мотори и той иска. Казах му, че ще бъде записан на курс А1 при добър успех най -рано на 15 г. 9 месеца и ще му разреша да си купи малък скутер, но не и кросов мотор, докато не навърши нужните години и не направи няколко години опит. Не мога да спя, бе хора. Не мога да повярвам на кого иска да подражава, хем ги знам онези младежи като проблемни и той е имал сблъсици с тях като по-малък. Сега - право там. Ама супер били!
Знае личното ни мнение за моторите и колко е крехко човешкото тяло. Знае и до какво може да доведе най-обикновенно падане от мотор. Та мотор през живота си няма да има ( той е и страхлив). Имам Поларис слингшот, когато има книжка ще кара него.
Между другото на мотори не правят застраховка срещу кражби и ако има хубав мотор и му го откраднат ( което се случва много често), ще пие една студена вода ( и това знае).

# 361
И моят искаше и мотор и тротинетка, ние говорихме, говорихме, сърди се естествено, но после му мина.Но...сега макар, че не даваме,  се качва на тротинетките на приятели. Кара си колелото от време на време, когато ходи на басейна, защото е много далече. И непрекъснато се притеснявам.
ДХЗ, как и колело ли не му давате? Другите майки да кажат- карат ли колела вашите момчета? Моят е на 16г.8 м.

# 362
Не кара. Не иска да кара колело. Иска да кара кола Grinning

# 363
  • София
Моят син, на 16г, кара ел. тротинетка, с каска е винаги. Но аз се притеснявам много. Сега като чу за новия закон, май ще се продава за мой късмет. Но говори за мотор, иска му се...По-скоро, ще изчака да стане на 18г и направо ще кара курсове за кола. Колело отдавна не иска.

# 364
Не че не давам, има, ама няма да го пусна да кара, освен ако няма поне велоалея.По тротоарите трепят хора, какво остава на пътя.Ние живеем малко извън София, затова казах, че не бих разрешила да кара колело извън малки и спокойни улици.

# 365
  • София
Големият кара колело за кратко, нямаше компания и бързо спря. Тротинетки от тези под наем е взимал, разбирала съм все впоследствие. Много говорех, не мисля, че ме е взимал на сериозно. И все пак не му се е случвало често.
От една година е със собствена кола, почти не се качва и на градски транспорт вече. Мотор като че ли не е искал да кара, но и да е имал подобно желание явно моментално сме реагирали и е схванал, че няма да стане.
Малкият (13) кара колело, ходят на разни писти със скокове, там уж е с каска, ама знам ли го. За момента не се споменават скутери, мотори и други.

# 366
  • пустинята Гоби
Моят син кара колело с баща си из София. Сам не бих го пуснала никога, въпреки че си направи миналата година устата. Слабо ме интересуват другите деца дали ги пускат, моето крайно мнение е породено от неприятна случка с близки хора.

# 367
Моето кара колело в квартала като по-голямата част по велоалея. Тротинетка има обикновена и нея кара в квартала. Много сме против мотори, ел. тротинетки и т. н.

# 368
За колело не ме питайте, че май и аз не искам да знам. Разказва ми постфактум. Има приятели, с които карат из разни баири, горички. От дете е много екстремен и което е лошо, никога от нищо не се е страхувал, няма елементарен страх(освен от гръмотевици на градинска възраст, не от мене, де Nature ZapJoy.) Аз затова и с колата много се притеснява, но там е абсолютно спокойствие и внимание.

# 369
Моят син не иска да кара колело и слава Богу. Мен ме блъсна на тротоар дете на 12 години с колело и едва не умрях от силния удар в гръб. Ако на моето място беше дете щеше да остане на място.Още лекувам травмите. Карат като бесни и каска нямаше.

# 370
Ами то не му остава време. Имаше период в който и тримата излизахме да караме колелета. От скука броях хората с каски - на 100човека 18-22 са с каска, като в тези сме вкл и ние тримата. Той кара с фулфрейм, един единствен път е бил без каска и загуби млечен зъб ( това в пик-а на първия локдаун).
Сега във Варна от скука караше електрическото колело на баща си.

# 371
Моят нито колелото си кара, нито тротинетката.
Кола иска да кара, но има време Simple Smile

# 372
Май всички искат коли да карат вече. Моят е роден декември и ще кара курса след 1 г. и спря вече да иска мотори и тротинетки, чака с нетърпение времето, когато ще кара кола. Има приятел и съученик, който ще има книжка февруари и косата ми се изправя, като започне да се качва в колите на приятелите си. Та този приятел е малко див и не знам как ще кара, а и да му забранявам, той пак ще се качва в неговата кола, няма да ходи пеша , когато другите се качват в коли. Иначе моят и той от малък е екстремен,както писа Светкавица, няма страх от нищо, но казва,че ще бъде разумен шофьор. Ще влезем в нов филм, момичета.Thinking

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 21:11 от elinor1015

# 373
  • София
Моят кара уиндсърф и явно това му е достатъчно екстремно, та не е имал влечение към други превозни средства. От този месец вече може да кара шофьорски курс, но започва университет и гледам, че не бърза с книжката, още повече до университета му е най-практично с метро.

# 374
  • Немция
Големият ми син(на 16) обожава каране на колело, но живеем в Германия и има голяма разлика в условията за каране на колело между Германия и България..
Ходи с колело на училище(на 3 км от нас), отзад има кош за раницата, карат до училище, заедно със съученик. С каска е.
Учениците тук масово са на колелета.
Отделно обича да прави преходи с колело сам или с нас, живеем на края на града ни и маршрути много извън шосетата.
И на мен много ми харесва, разходки с колело сред природата е пълен релакс, отделно е спортно раздвижване.
Като усещане не може да се сравни с карането на кола, по-хубаво е от кола. Grinning

Относно книжките- добре е от училищата да осигурят обучение за движение по пътищата, за обща култура. Или го има това, не съм наясно? Едно време го посещавахме, когато бях ученичка в горните класове.

Разбрах, че моят тийн ще има тази година такова обучение за движение по пътищата, организирано от училище.
Част от класа ще е на 17 вече, на тази възраст имат право да правят книжка, и да карат кола с придружител, за Германия става дума.

В 4 клас имаха обучение и лек изпит(теория и практика) как се кара колело в градски условия.

Малкият също прави преходи с нас с колело, но на този етап не му се ходи с колело на училище, изморява го. Grinning

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 12:47 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт