Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 106
  • 666
  •   1
Отговори
# 45
Papa6ka, ех, и възраст е това, маска, може би, и възрастни я слагаме понякога по различни причини,  но май най-вече да не ни нараняват и да изглеждаме по-по-най.. А през пубертета търсят кои са и се учат как да оцеляват, много копират и не винаги най-доброто.
Моят е по-малък, но виждам как поведението му се променя. От чувствително и състрадателно дете може да стане избухлив нервак и да погази друг човек с думи... а знам, ще емпатичното човече е някъде там вътре,  но той си го крие, щото за пред приятелите не е cool, сигурно,  де да знам.
Аз се опитвам да говоря и да му бутам книги и филми, които според мен ще дадат food for thought в правилната насока. Ама ще видим, тепърва ще гледам сеир сигурно.

# 46
Аз го отдавам на хормоните. Когато са навън, в обществото , имат граници и ги спазват. Приберат ли се в къщи, релакс, границите падат и всичко натрупано през деня се отприщва+ кашата от хормони, нагоре-надолу и става едно мазало. Те го усещат но не знаят как да се справят. Та от там и незаинтересованос, егоизъм , себичност...и след няма и 5 минути любящо, разбиращо, отзивчиво дете.

# 47
Първото бягство на сина ми от час беше тази седмица. Драснал от физика, за да не му пишат двойка Rolling Eyes
Не му се карах, спокойно поговорихме и той каза, че щял да ходи в библиотеката да вземе извинителна бележка, някакви такива глупости правят съучениците му, че и той разучил стратегията. Кротко му казах "сине, това е недостойно, не бива да се криеш като мишка. На твое място ще седна да уча здраво и другата седмица като ме пита учителката защо съм избягала, ще кажа истината - не бях учила достатъчно, хвана ме шубето и драснах."
Сега няма да повдигам въпроса и ще чакам другата седмица да видя кой път ще избере.

# 48
papa6ka, стабилни мъжки фигури трябват на всяко момче, особено пубер. Дядо, чичо, треньори, ментори. Иначе описваш един стандартен пубер, те все едно имат нарцистично разстройство повечето и то им е от възрастта. Отделно поколението е едно такова материалистично и безчувствено, за да се впишат се налага да подражават. Иначе, както казва bagira_s, вечно са жертви на другите и накрая пак стигат до това поне като поза. Всичко зависи от средата. Внимавайте с кого дружи, дори и спортът какъв е. Във футбола са точно така, както и големите футболисти – плеймейтки, коли и прочее. Кураж!
А НЕ, Багира нищо такова не е казвала. Точно обратното, винаги са били извън матрицата, със свой контингент с бунтарска музика,  не чалгарска, по трънливия път, отмах и  от душа и сърце. И въпреки непрестанните конфликти с дебилите, пак останали съпричастни към човешката болка. И в друга връзка не мога да си обясня това бригадно блеене в хор и връщане назад в еволюцията с клонингите и простащината в ориенталски стил.

# 49

bagira_s, без извинение, използваш много грозни нарицателни за приятелите на децата си. Надявам се децата ти не копират това ти поведение.

# 50
Синът ми не общува с много деца.Има едно приятелче в блока,две,три деца от класа по-близки,а в отбора не контактува със съотборниците си.Когато ходят на турнири,винаги е потресен от поведението им,стои настрани от проблемите и конфликтите.Аз постоянно натискам да слуша,да бъде добър,да не се излага,респективно мен.По принцип е добро дете,но вкъщи,с две жени около себе си,понякога ме изкарва извън кожата.В обществото и двете ми деца имат много добра репутация,но вкъщи се водят едни битки,за които понякога нямам сили.Все се страхувам да не изпусна контрола и той да стане някой хаймана.....но и двамата в хор казват "Мамо,нали първите 7 са най-важни😂"!
Дълбоко в себе си знам,че са добри деца,но се страхувам.....може би от провал!😒

# 51
Екстра са ти децата, не ги гледай под лупа.❤

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 10:26 от ДХ3

# 52

bagira_s, без извинение, използваш много грозни нарицателни за приятелите на децата си. Надявам се децата ти не копират това ти поведение.
Чукча писател, не читател. Пак нИ Мъ разбра, ама дава оценки и размахва пръст. Приятелите са от тяхната кръвна група и нямат нищо общо с вдебилените жертви на сегашните нрави, за които ми е мъчно, а процесът можеше да е обратим, ако маметата и татета не си затваряха очите. Щом не блееш в стадото, не друсаш мазни гьобеци, не правиш дък фейс на селфи, не се интересуваш от чорапи найк, и най-любимото ти занимание Не е да ходиш "НА" мол вкл. и момчета, те обявяват за ретард, за странен, въпреки, че имаш други интереси, таланти, четеш книги, забавляваш се- но не, дебилите лепват етикета щом мразиш мазните ориенталски гьобеци. И въобще не се извинявам. А приятелите на децата им ги ценя, защото са коренно различни от описаните, възпитани са в ценности, мразят чалга и слушат праведната музика плюс общи интереси, винаги са добре дошли у нас, с изключение на един от тях, на който пак му съчувстваме, но си имам свои основания.
Иначе papa6ka, детето Ви си има приятелчета, защо трябва да "слуша", тези, с които не иска да се асоциира и няма допирни точки? Щом не иска да е като тях, защо трябва да върви срещу себе си, за да се нагоди към стадото? Няма смисъл. Ще си намери своето обкръжение.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 23:15 от bagira_s

# 53
Личен опит- всички почти минават през чалгата, и ние сме минали( моето обкръжение), но това не е определящо за децата.Така че гледаме поведението, не дали слушат тази или онази музика.Големият ми син мина също през подобен етап, сега може да слуша само за забавление, тотално си смени предпочитанията за музика и то сам.

# 54
Позволяващ си дори и на възрастни хора да поставяш оценки. Езикът, които изоползваш, не е езикът, който се използва в публичното пространство. Не е грозно, объркала съм думата,
bagira_s, и с риск да ме изтрият е просташко държанието ти. И не е до слушането на определен вид музика, до човека си е.
Вижда се колко цениш приятелите на децата си, няколко поста по-назад си дала описание на приятеля на децата си, онзи на дивана.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 14:33 от Titina

# 55
Не можах да се сдържа. Много яко как все си мислим колко сме уникални, колко сме по-добри от околните, как другите все не са ни на нивото Stuck Out Tongue Winking Eye
Всеки по свой си начин, нали?

# 56
Не можах да се сдържа. Много яко как все си мислим колко сме уникални, колко сме по-добри от околните, как другите все не са ни на нивото Stuck Out Tongue Winking Eye
Всеки по свой си начин, нали?
Тъй тъй, всички еднакви по калъп, по хубаво от това няма. За-що-то вси-чки та-ка пра- вят... и култовото "какво ще кажат хората"... Шок и Ужас, шах и мат! Този филм вече сме го гледали преди 35 плюс години...  Но в 21-рви век с всички т.нар. иновативни, прогресивни и т.н напредъци, достижения и възможности, можеше да е смешно, ако не беше жалко.

# 57
Багира, винаги е било едно и също, откак свят светува.Във всяка сфера на човешкия живот.
Това не са съвременни социални феномени, че да е шок и ужас.
Социумът се гради върху такива порядки.Не знам защо си мислиш, че си пионер и нещо някъде ще се промени- няма да се промени, защото няма да има социум.

# 58
  • пустинята Гоби
По принцип и хора слушащи т.нар. "бунтарска" музика ( защото подобно определение в наши дни хич няма стойността, която имаше през миналия век) могат да са агресивни и неприятни. А това, че всички сме уникални и сме по-добри от останалите, не се ли подразбира Rolling Eyes и с какво точно това би могло да пречи на някой, който се предполага че е над една определена възраст вече и не му пука за хорското мнение и ниво.

Аз едва ли бих търпяла приятел на децата, който не харесвам да седи постоянно вкъщи, макар че е по-добре от приятелка като се замисля Scream .

# 59
Какво е праведна музика?

А приятелите на децата им ги ценя, защото са коренно различни от описаните, възпитани са в ценности, мразят чалга и слушат праведната музика плюс общи интереси, винаги са добре дошли у нас, с изключение на един от тях, на който пак му съчувстваме, но си имам свои основания.

Общи условия

Активация на акаунт